![]() |
|
2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multifocusAhojte mám Showbox 700 2 x a chcem napojiť na tento príjmač dve paraboly Maximum E-85 multifocus - akí diseq mám použíť na dve paraboly preto lebo na jednej strane činžiaku chytám od 19,2E po 5w a na druhej strane chytám od 23,5e po 39 e,,rozmýšlam že použijem 4/1 diseq prepínač ale cez ten mi nepôjde zapojiť druhá parabola zrejme rozmýšlam nad 8/1 +8/1 potom na druhu stranu prepinač diseq...za seriozne rady dakujem... |
julo55
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 97 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...moznosti je nekolik, bylo by dobre znat pocet LNB na kazde z obou anten. Pak muzem neco vymyslet.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...NA Jednej strane bude 6 LNB A NA DRUHEJ STRANE BUDE 4LNB.DIK |
julo55
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...vzhledem k tomu, ze Showbox neumi ovladat kaskadu relatek/com-uncom/, tak musis pouzit jen jednu krabici. Bud rele od EMP 16in a nebo programovatelne rele, ktere ma v nabidce OLMI, delal jsem tu na nej recenzi, nazev si z hlavy nepamatuji. Toto rele mam doma v pracovne nainstalovane, programing Diseqc 1.1 a Showbox SD i HD s nim cvakaji bez problemu. Kazdopadne to znamena, ze budes muset od jedne anteny tahat vsechny koaxy zvlast. Bohuzel....On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...kdybys to mel jen po ctyrech na kazde strane, tak by se ta kaskada dala udelat pomoci dvou relatek 4in a jednoho relatka 0/12V a aktivaci prislusneho napeti v Menu druzic. V tomto pripade bys usetril dost kabelu....On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...hm, ja uz by som dal na kazdu parabolu rovno 8 LNB a spojil to do 16 vstupoveho prepinaca...pri cene LNB /3 euro/ je skoda to nevyuzit ked uz mas tolko plechu vonkuk |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
radolacoA zkusil si se zamyslet, co by tam na těch 16 LNB přijímal??Máš k dispozici talíř s 70cm na výšku v ohnisku a minimální rozestup 4 stupně/v ideálním případě/. Každá rada není dobrá.... Ale hlavně že něco napíšu, viď? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonpodla mna je schopny prijimat to iste co mas ty na tych 16 LNB na T90...ja mam 8 LNB na jednej TE85 v rozmedzi 4W-28E, tak by to nebol problem si myslim...a nemachruj furt |
radolaco
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...No vidíš, jak jsi hloupý...Jestli tu někdo machruje, tak jsi to ty. Já znám obě antény velmi dobře a vím, že to co jsi napsal je blbost a votom to je. Je to uplně jednoduché, když nevim, tak nepíšu. Pokud jsi takový borec, tak odpověz na moji otázku, co bys tam chtěl chytat za pozice!! Projeď si Lyngsat, zjisti si nutnost plochy na jednotlivé pozice, zamysli se nad rozestupy pozic, vem v úvahu konstrukci oka k E85 a hned poznáš, co jsi za trubku. Fakt to neni o mé namachrovanosti... Jen mi vadí, když někdo dělá chytrého a vůbec to nemá podložené ani teoretickými ani praktickými znalostmi. Buď zdráv. Za chvíli se přídá CES, počitam.... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...Radolaco, konvertor za 3 Euro bych tam tedy nedával, ani bych takový nekupoval. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...Saxon: nemas pravdu, skusal som viac pozicii a smerov a ide toHiFiOK: ver mi, 3 eurovy LNB je taky isty ako 10 eurovy |
radolaco
![]() |
|
Saxonkombinace relatek 8/1 a 4/1 přes přepínač 0/12V by nešla proč ? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...@radolaco - Neodpověděl si mi na otázku. Jsi jen plkal a plácáš slámu. Kdybys to opravdu zkoušel, už bys to sem dávno konkrétně napsal.Příště si lépe rozmysli co píšeš. @Lance - teoreticky ano, ale ze zkušenosti vím, že Diseqc 1.1 má pomalejší odezvu mohli by být problemy pomalejším přepínaním prvního relé. V doplnkovém menu Showboxe SD je sice opakování Diseqc povelů, ale to funguje jen pro 1.0. Proč, to nevim. To pomalejší přepínání prvního relé může klidně způsobit to, že do relátka 8/1 vlétne povel 1.0 a pak už nebude 8/1 reagovat na DiseqC 1.1, což si bude nutně vyžadovat restart relé. Proto jsem mu to nedoporučoval. Měl jsem s tim kdysi problémy a proto o tom píšu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...1. 8 LNB Na M85 si taky nedovedu dobře představit (mechanicky), a co se týká počtu 16 na dvou, tak má Saxon pravdu, takové družice nejsou.2. Přepínání s 0/12 V musí krásně fungovat, pokud z toho přijímače těch 0/12 někde leze. Hned u přijímače a pak dva dráty na každou stanu paneláku, kde budou obyčejné 8/1 a dal bych dva stejné, protože si myslím, že to přijímač nejspíše nezvládne, kdyby na jedné straně byl jeden a na druhé jiný - i když to je jenom firmware otázka. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...Showbox výstup 0/12V má, ale z kombinace relátek 1.0 a 1.1 mám obavy, že to bude haprovat.Showbox zas tak stabilní stroj neni, aby si někdy nepostavil hlavu. Julo, kup si v EMP to relé 0/12V a testuj, jestli Ti na tom trochu záleží, tak si to rád vyzkoušíš, podnět si dostal. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...Antonín: Ja mam 8 LNB na E85. Bez problemov, klasicke rozmery. A vidiel som uz aj 10 pri pouziti dvoch ALPSov.Saxon: S tebou sa ja uz nebavim, v jednom kuse utocis a s takymi ludmi sa mi bavit nechce. Plkal...to uz je ako kto? boze moj |
radolaco
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...dvakrat jsem te zadal, abys vypsal 16pozic, kter bys dvemi E85 mohl prijimat, nenapsal jsi ani naznak. To hovori jasne. Proc to nekomu radis, kdyz to nemas overene, ptam se potreti...Ja na nikoho neutocim, jen nemam rad, kdyz nekdo radi a nezna, to je vse. Az budu mit cas, tak zkusim ze zkusenosti vypsat pozice, ktere by na dve E85 slo prijimat.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...To radolaco - aj mňa by zaujímalo na čo by bolo 8ks konvertorov na rozsah 23,5E - 39E. Možno ako závažie aby bola anténa "stabilnejšia" vo vetre.A skús niekedy "zamachrovať" ako Saxon a daj sem na stránky nejaký článok,ktorý by aspoň čiastočne dosahoval Saxonovej úrovne. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
SaxonDíky za vysvětlení, zanedlouho budu moci vyzkoušet přesně tuto kombinaci (vč. showboxu S700), mám už objednané relé 0/12V a počítal jsem s tím že to takto pojede a nahradím "kabelmanagement" od jedné z parabol, takže se nechám překvapit... dám vědět jak to dopadlo... ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lanceTaké jsme měl chuť to relé na zkoušku objednat, ale je dobře, že to uděláš za mě. ;)Třeba to střídání protokolů problem dělat v praxi nebude, uvidíš sám. Já jen vím, že přepínání Showboxů SD i HD v režimu 1.1 má někdy okamžitou reakci a někdy to je i vteřina. Opakování povelů v doplnkovém menu nemá při 1.1 žádnou odezvu. Při 1.0 mi to při jedné instalaci prokazatelně pomohlo. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...No julo55, Tvá otázka mne docela zaujala a opravdu nezbyde než zkoušet. Poradit bych si netroufl.Jen uvedu, že s multibeam85 jsem již 2 1/2 roku spokojen a stále ji rozšiřuji. Nejsem totiž zastáncem motoru, chci mít po baráku všude možnost libovolného přepínání a hlavně ihned. Mé osazení multibeam85 do 5 místností (2 místnosti po dvou koaxex-dvoutuneráky). 28,2E(twin),23.5E(octo),19,2E(quad),13E(quad),9E(twin-alps-natlačen mezi držáky, 4,8E(quad),1W(octo),5W(singl-inverto black). Takže 8 pozic. K ní mám ještě malou 60parabolu na 39E bulhary(mohli by tam být ještě Turci,ale Ti mne nezaujaly). Pak různě do diseqc 10/1, 8/1, 4/1, 2/1. Parabola je chráněná trochu proti větru, protože je ve výklenku domu na terase nad pergolou. LNB ji pěkně zatížily a ani se nehne. No ale u příbuzného na paneláku -9.patro na balkóně v otevřeném prostranství, kterou jsem montoval vloni se 4 pozicemi, tam tak pere vítr, že ji jedu dnes dolaďovat, sedla si, nic moc.... Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...42e-39e-33e-28e-23e-19e-13e-9e-5e-1w-5w-12,5w/nebo 15w-22w-30w tohle je s přivřením jednoho oka možnost, co lze přijímat se dvěma E85.limitace: 42e a 39e budou muset mít kompromis v nastavení optima. Co zajímavého je na 33e? 5E také bude muse trochu ustoupit přesnému nastavení pro 9e. To samé platí pro 4/5W kvuli 1W. Na té zádní anténě bude i dost piplačka s nastavení skew antény. Na 22W už možná bude E85 malá. No nic, jsem nakonec nimand, https://www.parabola.cz/forum/topic-55525/ tak si počkám co předvede náš fachman... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...Saxon...chcel som tym len povedat ze sa neoplati hnat to do krajnosti...len som mal pocit ze by sa s tym poctom LNB (14-16) na dvoch E85 hrat dalo...skusat to samozrejme nebudem, lebo to by som radsej kupil T90 ako mas ty |
radolaco
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...Já chci zase upozornit, že E85 neni vůbec žádný zázrak a ani zdaleka ji nelze srovnávat s T90.T90 je výborná především v tom, že umožnuje díky rozptylu paprsků umožnuje přijímat i družice sousedící dva stupně na orbitě. Tohle nejde na E85 ani při sebevětším bastlení. Nemluvě o zisku. Třistupnový rozestup lze taknějak udělat, ale v žádném případě ne na optimum a určitě ne pro jakoukoliv družici. Ale to už stačí, jdu dělat něco pořádného. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...Mozes prosim ta vypisat vsetkych 16 pozicii co mas na T90? |
radolaco
![]() |
|
RE: 2KS. Satelitná parabola Maximum E-85 multi...42-39-jeden s variabilním příjmem/36až31,5/-28-26-23-21,6-19-16-13-9nebo10-7-5-1w-4w.On Air!
|
Saxon
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |