![]() |
|
Zatienenie susedovej parabolyPosledny vikend som u rodicov namontoval na logiu na spalni na konci bytu parabolu Gibertini. Sused o dve poschodia nizsie si tiez nedavno nechal na kuchynsky balkon namontovat parabolu. Dom je nasmerovany priblizne sever-juh a obe paraboly (u rodicov aj susedova) prijimaju 19,2E a 23,5 E. Pred par dnami ma zastavila suseda rodicov, ze kto montoval tu parabolu u rodicov, ze im uplne prestal ist ich satelit a musel ho na balkone posunut. Pozrel som na ich balkon - vysunuli ho dalej od fasady.Chcem sa spytat, ci sa niekto stretol s takymto problemom. Tie paraboly su dost daleko od seba - vyse 20m. Nikdy by ma nenapadlo, na taku velku vzdialenost mozem niekomu znemoznit sat prijem. |
Robert
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 728 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyje to blbost!!!!! :8) :laughing: :laughing:Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyměl jsem podobný problém,zákazník mě volal,že má nepravidelně 3-10ti hodinové výpadky,jel jsem to prohlédnout,signál na max.,ale ve směru příjmu na balkoně o patro výše jsem si všimnul vystrčeného věšáku na prádlo asi pět šňůr,prostě když se pralo, on nekoukal,řešení se našlo změnou místa montáže |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
herynení to blbost,ale velká náhoda |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyPovedz susede nech sa venuje vareske.Skatule uz do vsetkeho budu mudrovat.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyKľudne by mohli byť obidve paraboly nalepené na seba, dokonca sa aj čiastočne prekrývať a susedovi by to išlo, maximálne by mu poklesla sila signálu. Najskôr ide o zhodu náhod, možno sa mu pri silnejšom vetre pohla parabola a keď ju premontovali tak ju opäť správne nasmerovali.Pozri sa tu a uvidíš že sa dá nájsť kadejaká montáž: http://www.openboxforum.cz/viewtopic.php?f=15&t=626&start=0 http://chudcice.com/sluzby/images/tkr/paraboly.jpg |
majoSk
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 381 |
![]() |
|
pierrepetr20m od sebe paraboly,to je blbost,víš jak zde na panelákách jsou paraboly umístěné:??? t.j. snad 1m od sebe a vše OK!!!Zde by měl být problém.Vem okruh 20M a umísti parabolu/sever,jih,západ,východ/ všude 20M prostor,to je přece blbost!!! :8)Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyneviem čo tu riešite.jasné, že je to blbosť. už dlho dom takú nepočul |
JozoM
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 92 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyMám 2 paraboly cirka 3m nad sebou na stožáru a je to v pohodě 20m to je fúra prostoru. |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
herytak jinak,nasměruj parabolu do směru slunce,vezmi druhou a umísti ji 20m od ní do přímky mezi slunce a první parabolu,koukni se jaký ti to hodí stín na příjmové parabole |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrPředpokládám,že oba sousedi koukají hlavně CS a SK programy.Víš co to je 20m????Kurňa mám 3 paraboly s motory na jednom balkoně v prostoru cca 3,5 m vedle sebe a není žádný problém,ani na jednom přístroji,problém musí mít jen člověk,který je vyhledává!!!a ty mohou být úplně někde jinde.Ale v tom mu já,když u toho nebudu,nebo Ty tak mu nepomůžeme./špatně seřizená parabola to beru,po předělání ji seřídili dobře/!!to je jediné vysvětlení,i jinak je to blbost,kterou nekompromisně zastáváš!!Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
heryjistě ,že nemáš problém,protože je máš na balkoně přibližně ve stejné výšce, signál jde z astry 3A pod úhlem 32°,proto je nikdy nezastíníš |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyVeľa by pomohlo,keby dal Robert doplňujúce info,ktorá parabola je akože bližšie k družici.Keď je susedova,alebo aspoň nad sebou,tak suseda vôbec nemá pravdu.Ak má bližšie Robert a sused už mal namontovanú parabolu,tak náhodou môže mať trošku pravdu. :)Openbox S2 HD, SS2,
|
jank
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 919 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej paraboly"Sused o dve poschodia nizsie si tiez nedavno nechal na kuchynsky balkon namontovat parabolu."Co to ma s priamkou medzi slnkom a parabolou??? Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
pierrepetrNemáš pravdu,vždyŤ jsi jak začátečník ,neblbni,mám Tě rád,že umíš!!! na jedné jedu třeba 23 E na druhé 13E a na třetí třeba 39E a stále měním u nich pozice OD 53E až 30W,a nikdy jsem takový problém neměl/na pouhých 3,5m šířky balkonů,vše jde vždy seřídit a udělat,tak jaký problém?? vždyť to znáš,né???Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
liquere"Co to ma s priamkou medzi slnkom a parabolou???"to byl příměr,kde si to můžeš prakticky zkusit,že může jedna parabola ve stejném směru zastínit druhou,na družici to nejde zkusit,sice taky svítí(obrazně),ale lidé toto "světlo" nevidí |
pierrepetr
![]() |
|
Zatienenie susedovej parabolyJá se radší stáhnu,to nemá cenu,zase přijde nějaký expert,že jsem něco vypil!! Rv Tady nemá cenu diskutovat!!!Radší koukám na BORUSIII Dormund,která konečně vede 1:0 R^Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyMúdro si spravil hery,že si staiahol,lebo táto diskusia je o blbosti a nič nerieši,asi len susedské spory,ale nie sat.problematiku.Toto čo tu riešite, je totálna (nevhodné slovo)ina,o ničom podstatnom,preto treba ísť od toho,vypiť kávičku a pofajčiť.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
herynemám sílu to tady vysvětlovat,možná si toto jednou vzpomeneš,zkus si to namalovat uvidíš,že se to může stát,pokud jsou paraboly v jedné přímce proti družici sever-jih v určité výšce a mezi místy montáže je právě 32°,tak jedna zastíní druhou,co je na tom nepochopitelné?,je to náhoda jako že vyhraju zítra jackpot ve sportce,ale nemožné to není,já jsem s tím prádlem měl to samé,pravda,že to bylo asi8m ve směru družice pod úhlem 32° a to prádlo dělalo plochu tak asi 3x1,5m tak ten stín byl dokonalý,ale i ta parabola 1:100000 by to zastínila. |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyTo robert,keby si prekryl susedovu ženu a tým suseda zatienil,to by bolo zaujímavé,ale takto,daj si pohov. :laughing: :laughing: :laughing:DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
vladoholukonečně rozumná řeč :laughing: :laughing: R^Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyAk by bola namontovaná v priamke druhej paraboly a satelitu, tak to by bola ale sakra náhoda. Ale ak má bytovka okná východ-západ tak to by teoreticky možné bolo. Zaujímali by ma fotky, ako to tam vyzerá. |
majoSk
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 381 |
![]() |
|
majoSkNa to zapomeň 20m prostoru na každou stranu to vůbec nedovoluje,Tvoje teoretické názory,Ty si nech,kdybych byl na místě samém,tak je to vyřešené do 5min.Ty jejich blbosti!!!,které není možné ani realizovat v neprospěch druhého souseda. :laughing: :laughing: A zas se našel další teoretik/hoši praktické výsledky beru/ jako když se Ti povede náhodou rozjed Aljjazera sport 1-10,pak pokecáme jak na to a co s tím,ale takové blbosti paraboly to je řešení na 5 min. :8) :8)Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyTak tak, kdyby se jednalo o západní stranu paneláku, parabola by byla u okna souběžně se zdí a ta druhá o 2 patra níž a o několik oken dál taky souběžně se zdí baráku, tak by ji ta horní mohla stínit. Jinak je to blbost.Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
majoSkmyslim, ze mas pravdu. Robert pise sever juh, a to urcite sikmo za sebou. mozne to je. velakrat som pozeral aka prekazka je v smere prijmu. posli foto! |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Zatienenie susedovej parabolyto si pište,že je to možné,já bych byl první,kdo by napsal,že je to blbost |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |