Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Zatienenie susedovej paraboly

Posledny vikend som u rodicov namontoval na logiu na spalni na konci bytu parabolu Gibertini. Sused o dve poschodia nizsie si tiez nedavno nechal na kuchynsky balkon namontovat parabolu. Dom je nasmerovany priblizne sever-juh a obe paraboly (u rodicov aj susedova) prijimaju 19,2E a 23,5 E. Pred par dnami ma zastavila suseda rodicov, ze kto montoval tu parabolu u rodicov, ze im uplne prestal ist ich satelit a musel ho na balkone posunut. Pozrel som na ich balkon - vysunuli ho dalej od fasady.

Chcem sa spytat, ci sa niekto stretol s takymto problemom. Tie paraboly su dost daleko od seba - vyse 20m. Nikdy by ma nenapadlo, na taku velku vzdialenost mozem niekomu znemoznit sat prijem.

Robert
Registrace: 8/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zatienenie susedovej paraboly

je to blbost!!!!! :8) :laughing: :laughing:

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

měl jsem podobný problém,zákazník mě volal,že má nepravidelně 3-10ti hodinové výpadky,jel jsem to prohlédnout,signál na max.,ale ve směru příjmu na balkoně o patro výše jsem si všimnul vystrčeného věšáku na prádlo asi pět šňůr,prostě když se pralo, on nekoukal,řešení se našlo změnou místa montáže

pierrepetr
Registrace: 5/2006

hery

není to blbost,ale velká náhoda

pierrepetr

Povedz susede nech sa venuje vareske.Skatule uz do vsetkeho budu mudrovat.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Kľudne by mohli byť obidve paraboly nalepené na seba, dokonca sa aj čiastočne prekrývať a susedovi by to išlo, maximálne by mu poklesla sila signálu. Najskôr ide o zhodu náhod, možno sa mu pri silnejšom vetre pohla parabola a keď ju premontovali tak ju opäť správne nasmerovali.

Pozri sa tu a uvidíš že sa dá nájsť kadejaká montáž:
http://www.openboxforum.cz/viewtopic.php?f=15&t=626&start=0
http://chudcice.com/sluzby/images/tkr/paraboly.jpg

majoSk
Registrace: 6/2007

pierrepetr

20m od sebe paraboly,to je blbost,víš jak zde na panelákách jsou paraboly umístěné:??? t.j. snad 1m od sebe a vše OK!!!Zde by měl být problém.Vem okruh 20M a umísti parabolu/sever,jih,západ,východ/ všude 20M prostor,to je přece blbost!!! :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

neviem čo tu riešite.jasné, že je to blbosť. už dlho dom takú nepočul

JozoM
Registrace: 9/2010

Mám 2 paraboly cirka 3m nad sebou na stožáru a je to v pohodě 20m to je fúra prostoru.

slapet
Registrace: 11/2007

hery

tak jinak,nasměruj parabolu do směru slunce,vezmi druhou a umísti ji 20m od ní do přímky mezi slunce a první parabolu,koukni se jaký ti to hodí stín na příjmové parabole

pierrepetr

pierrepetr

Předpokládám,že oba sousedi koukají hlavně CS a SK programy.Víš co to je 20m????Kurňa mám 3 paraboly s motory na jednom balkoně v prostoru cca 3,5 m vedle sebe a není žádný problém,ani na jednom přístroji,problém musí mít jen člověk,který je vyhledává!!!a ty mohou být úplně někde jinde.Ale v tom mu já,když u toho nebudu,nebo Ty tak mu nepomůžeme./špatně seřizená parabola to beru,po předělání ji seřídili dobře/!!to je jediné vysvětlení,i jinak je to blbost,kterou nekompromisně zastáváš!!

hery

hery

jistě ,že nemáš problém,protože je máš na balkoně přibližně ve stejné výšce, signál jde z astry 3A pod úhlem 32°,proto je nikdy nezastíníš

pierrepetr

Veľa by pomohlo,keby dal Robert doplňujúce info,ktorá parabola je akože bližšie k družici.Keď je susedova,alebo aspoň nad sebou,tak suseda vôbec nemá pravdu.Ak má bližšie Robert a sused už mal namontovanú parabolu,tak náhodou môže mať trošku pravdu. :)

Openbox S2 HD, SS2,

jank
Registrace: 4/2007

"Sused o dve poschodia nizsie si tiez nedavno nechal na kuchynsky balkon namontovat parabolu."
Co to ma s priamkou medzi slnkom a parabolou???

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

pierrepetr

Nemáš pravdu,vždyŤ jsi jak začátečník ,neblbni,mám Tě rád,že umíš!!! na jedné jedu třeba 23 E na druhé 13E a na třetí třeba 39E a stále měním u nich pozice OD 53E až 30W,a nikdy jsem takový problém neměl/na pouhých 3,5m šířky balkonů,vše jde vždy seřídit a udělat,tak jaký problém?? vždyť to znáš,né???

hery

liquere

"Co to ma s priamkou medzi slnkom a parabolou???"
to byl příměr,kde si to můžeš prakticky zkusit,že může jedna parabola ve stejném směru zastínit druhou,na družici to nejde zkusit,sice taky svítí(obrazně),ale lidé toto "světlo" nevidí

pierrepetr

Zatienenie susedovej paraboly

Já se radší stáhnu,to nemá cenu,zase přijde nějaký expert,že jsem něco vypil!! Rv Tady nemá cenu diskutovat!!!Radší koukám na BORUSIII Dormund,která konečně vede 1:0 R^

hery

Múdro si spravil hery,že si staiahol,lebo táto diskusia je o blbosti a nič nerieši,asi len susedské spory,ale nie sat.problematiku.Toto čo tu riešite, je totálna (nevhodné slovo)ina,o ničom podstatnom,preto treba ísť od toho,vypiť kávičku a pofajčiť.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

hery

nemám sílu to tady vysvětlovat,možná si toto jednou vzpomeneš,zkus si to namalovat uvidíš,že se to může stát,pokud jsou paraboly v jedné přímce proti družici sever-jih v určité výšce a mezi místy montáže je právě 32°,tak jedna zastíní druhou,co je na tom nepochopitelné?,je to náhoda jako že vyhraju zítra jackpot ve sportce,ale nemožné to není,já jsem s tím prádlem měl to samé,pravda,že to bylo asi8m ve směru družice pod úhlem 32° a to prádlo dělalo plochu tak asi 3x1,5m tak ten stín byl dokonalý,ale i ta parabola 1:100000 by to zastínila.

pierrepetr

To robert,keby si prekryl susedovu ženu a tým suseda zatienil,to by bolo zaujímavé,ale takto,daj si pohov. :laughing: :laughing: :laughing:

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vladoholu

konečně rozumná řeč :laughing: :laughing: R^

hery

Ak by bola namontovaná v priamke druhej paraboly a satelitu, tak to by bola ale sakra náhoda. Ale ak má bytovka okná východ-západ tak to by teoreticky možné bolo. Zaujímali by ma fotky, ako to tam vyzerá.

majoSk
Registrace: 6/2007

majoSk

Na to zapomeň 20m prostoru na každou stranu to vůbec nedovoluje,Tvoje teoretické názory,Ty si nech,kdybych byl na místě samém,tak je to vyřešené do 5min.Ty jejich blbosti!!!,které není možné ani realizovat v neprospěch druhého souseda. :laughing: :laughing: A zas se našel další teoretik/hoši praktické výsledky beru/ jako když se Ti povede náhodou rozjed Aljjazera sport 1-10,pak pokecáme jak na to a co s tím,ale takové blbosti paraboly to je řešení na 5 min. :8) :8)

hery

Tak tak, kdyby se jednalo o západní stranu paneláku, parabola by byla u okna souběžně se zdí a ta druhá o 2 patra níž a o několik oken dál taky souběžně se zdí baráku, tak by ji ta horní mohla stínit. Jinak je to blbost.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

majoSk

myslim, ze mas pravdu. Robert pise sever juh, a to urcite sikmo za sebou. mozne to je. velakrat som pozeral aka prekazka je v smere prijmu. posli foto!

satan
Registrace: 1/2006

to si pište,že je to možné,já bych byl první,kdo by napsal,že je to blbost

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra