Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Jaký satelit.přijímač?

Jsem tady nový a tak bych poprosil zkušenější "sateliťáky" o doporučení a radu.Sice jsem si prošel pár diskusí na netu, ale nejsem z toho moc moudrý. K věci: Na domě nám rekonstruovali společnou anténu za nemalé peníze a nyní máme v bytě možnost kromě DVB-T signálu přijímat i DVB-S ze 2 satelitů Astra (19,2 E a 23,2 E) a Thor (1 W). Tak jsme si řekli, že když už ta možnost je, proč ji nevyužít. A začali jsme bádat po nějakém vhodném přijímači....Jenže nabídka je široká a tak babo raď. Určitě by měl mít přijímač nahrávání, tudíž aspoň USB výstup, neplánujeme ale budování nějakého archívu TV vysílání, spíš občas něco chytit, když zrovna nemůžem, rozhodně nejsme TV-maniaci, co tráví před telkou všechen čas. Přece jen 14 let staré video už není to pravé ořechové k nahrávání :))) Sledujeme převážně filmy a sport, občas nějaký dokument, a to je tak vše...Takže ten satelit je spíš na rozšíření program.nabídky. Telku máme Panasonic 42" plazmu,o další neuvažujem.Vzhledem k tomu hledám nějaký přijímač, v nějakém solidním poměru cena-výkon.Nejdřív jsem koukal na ty laciný do cca 3 tis. (Opticum HD402/403p, příp. Ariva), ale reakce na některých diskusích v poslední době mě docela odradily. V cenový hladině 3-4 tisíce mě zaujali Golden Media 9060 CRCI (ten asi nejvíc ze všech uvedených), nebo Homecast HS2100CI USB, a v ceně kolem 4-5 tis. jsem koukal na HD Box 9100, Optibox KOALA, objevil jsem i nějaký mVision HD 300, ale o tom jsem žádné dojmy, krom 1 recenze, nezachytil.Tak jsem chtěl poprosit o názor někoho zkušenějšího, zda volit některý z těchto strojů, či něco jiného, ale cenově bych se nerad pouštěl nad 5tis., vzhledem k tomu, kolik toho nakoukáme.Zkrátka něco Jinak ještě váhám na CS či Skylinkem, ale to se ještě nevím. Takže nějaký jednodušší přístroj, nějaká vyšší kategorie s Linuxem (Dreambox,IPBox atd..) je sice pěkná, ale nemám čas si s tím hrát....Takže pokud mátě někdo nějaký zkušenosti či postřehy, budu jen rád. Díky.

Kášek
Registrace: 11/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký satelit.přijímač?

Obráť sa na firmu,ktorá takúto problematiku rieši,alebo tá, ktorá vám robila rekonštrukciu Spoločnej antény a rozvodov.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Vieš trochu ma pomýlilo to že hovoríš v množnom čísle,ale ten Opticum x403p-HD,alebo Arivu 200-HD.by ti mohla vyhovovať po cenovej a aj programovej,obslužnej a inej náročnosti. R^

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Doporuceni nakoniec budes mat tolko, ze to obsiahne celu ponuku receivrov v obchode. Ide o to, kolko penazi chces dat. A inak, ten Opticum 403p som daval jednemu kamaratovi, cca pred troma mesiacmi a je spokojny. Alebo co tak Vantage 1100 ?

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Jaký satelit.přijímač?

Jak říka vladoholu/bude Ti stačit ARIVA 200 HD/když s ní budeš zacházet jak s perfekt přítelkyní,tak budeš spokojen,i když aktualizace podpory patch už nebyla dlouho tak je to jeden z přístrojů,kde jede skoro vše,pokud tomu malinko rozumíš vše/francouzi,Švýcaři,Bulhaři,a pak vše ostatní co jede ještě v EMU/Jinak spolupráce s kartami různého druhu evropského kodování OK.
Ty samé podmínky,které jsem uvedl jsou i u přístroje ARGUS vip,kde navíc ve čtečkách přístroje makají i karty IRDETO skylink a to bez problémů.Což každý druhý přístroj včetně VANTAGE,OCTAGONU,FERGUSONU nemůže takto realizovat!!!
Musí mít ten modul,který tady každý expart shání!!!a zas bude platit protože je expert"a koupil něco co stojí za dvě věci!!!!!! Rv A zas to tady bude obhajovat jak třeba TECHNSAT :laughing: Rv

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Z těch,co jsi menoval,doporučuji Golden Media HD9060Má vše,co budeš potřebovat,všehno i ICE karta funguje bezproblémově.

PIXEL
Registrace: 1/2010

@ Kášek

No co hledáš, tak Ti z celé škály německého výrobce Edision - Argus postačí HD přijímač Argus piccollo za něco přes 2 tis.
Přívětivé menu,české prostředí-teletex a EPG správně česky s bezchybnou diakritikou, časovač nahrávek na externí flash či disk v počtu až 8 budoucích nahrávek.
Čte Cslink, Skylink- staré karty až po ICE.
Podobné menu a ovládání jako Golden Media 9060 CRCI, které Tě zaujalo (dnes jsem jeden Golden instaloval), je podobný s Argus mini IP (taky HDTV přijímač se dvěma UNI čtečkama a 2x CI slotem) s tím rozdílem, že Argusy mají větší využití LAN.
Ale to není Tvůj případ.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ako niekto spomenul, ak chcete do toho davat skylink kartu tak tie v predaji su uz irdeto a nie kazdy prijimac si s nimi vie poradit.

soso
Registrace: 2/2010

@hery

Vztahuje se Tvoje doporučení i na Satelitu což je obdobný stroj.Kvalitou obrazu / hlavně SD / nejsou pozadu za dražšími stroji Openbox Panthera a pod? Dík

Displej
Registrace: 2/2008

hery este spi. :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Jaký satelit.přijímač?-Displej

Nespím,od rána hlídám vnoučata,baby odjeli na nákup. a teď k věci: Satelita 2000 je v podstatě vylepšená ARIVA 200 HD takže podpora obdobná!!!velice dobrá!!

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

@hery

Dík za reakci - toto se píše i v recenzích jenže právě tam se moc lichotivě nepíše o obrazu v SD příjmu,proto jsem se ptal na srovnání s dražšími přijímači typu Optibox Panthera,Topfield,Technisat a pod.Umí Satelita sloupcové zobrazení EPG u sledovaného kanálu jako Ariwa - mělo by to jít přes funkci info a pomocí šipek na DO- vyčetl jsem na webu z manualu.Dík.

Displej
Registrace: 2/2008

Golden media 9080 vezus edision Argus VIP 2

pro:ojoj1 Zajímá mě jaký je rozdíl mezí Golden media 9080 a Edision Argus VIP2:A to v nahrávání 1 program nahrávat a duhý sledovat a PIP obraz v obaze vícenásobné zobrazení.Děkuji.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik

digidik:Golden media 9080 vezus edision Argus VIP 2

Golden media 9080 jsem pouze instaloval u zákazníka, nezkoušel jsem, jen mne zaujalo, že má podobné menu, takže jsem intuitivně naladil družice-diseqc, proskenoval družice a seřadil stanice.
Argus VIP2-dvoutunerák mám v obýváku, tak tady mohu zodpovědně říct, že mohu současně nahrávat 1 HD program a 1 SD program a na 3. z TP těch nahrávaných se dívat (je jedno zda HD či SD). Taky se můžu libovolně začít od začátku dívat na 1 nahrávaný program z těch dvou.To využívám, když někam jedu a pro jistotu dám časování na program, který chci sledovat a přijedu pozdě.
Počet nahrávaných programů je odvislý od rychlosti zápisu použitého disku (Argus má v menu měřák Vašeho použitého disku a tam Vám vypíše jak je disk na tom), doporučuji rychlost zápisu nad 10(nevím čeho).
PIP- vícenásobné zobrazení 4 obrazy jakákoliv kombinace družic (mám zpřeházené pořadí stanic z 23,5 a 1W)
Tlačítko PIP, přepínání mezi dvěma obrazy O.K., je jedno z jaké družice a TP.
Vícenásobné zobrazení do 4 programů korektně vždy klidně 4 HD programy.
Od 9programů a více nedoporučuji, když se kousne, žádný obraz, nutno vypnout dálkou do standby a znovu zapnout, aby programy naběhly.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra