Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Problém s LNB

koupil jsem Inverto monoblok Twin 4,3 vhodný pro družice Astra 19,2° + Astra 23,5° (pouze pro parabolické antény 80 - 105 cm).Chci z něho pouštět signál z 2 dr.(19,23) do dvou TV.Mám anténu kruhovou 83,5 cm (přesný kruh).Na středu chytám 23,5 - vlevo od ní by měla jít Astra 19.Jenže ani za **** nejde.Jakmile trochu pootočím parabolou,hned se ztratí NOVA,JOJ,a vlastně půlka skylinku.Že by byla posunutá a chytal jsem 23 na šilhací LNb,nepřipadá v úvahu,zakryl jsem šilhací LNB silným kusem klingeritu a jakmile tu krytku dám na střed,hned se 23 ztratí.Čili na 100% mám na středu 23. Sílu signálu a kvalitu mám 88/73...přístroj OPTICUM HD 402.Nevím,jestli někdo bude umět poradit kde zase dělám chybu?

Piller
Registrace: 8/2003
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

Hyper

jakmile se jen trochu odchýlím z ideální polohy aSTRY 23,okamžitě mi zmizí NOVA, JOJ,JoJ plus a NOVA CINEMA atd,přitom ČT 1,2,ČT 24 normálně fungují,přičemž zároveň mně funguje i Astru 19...Ale zároven NOVA zmizí.tudy cesta pro mne nevede,nemohu to dát doprostřed jakoby mezi....Když už dosáhnu toho,že mám signál z obou družic,tak okamžitě se ztratí NOVA,JOJ....prostě tento přístroj (OPTICUM 402)má slaboučký tuner a podle mne to naadit s tímto konvertorem nelze.

Piller

Rušení sousedním Badrem 4

https://www.parabola.cz/img_magazin/2010/badr4-parabola-65cm-10.jpg

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Ještě jednou

Hm, nefunguje...
https://www.parabola.cz/clanky/3955/prijem-druzice-badr-4-s-antenou-60x68-cm/

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

RE: Problém s LNB

402 nemá slaboučký tuner. Musíš použít správný konvertor k tvojí parabole.

sirda
Registrace: 11/2006

co pořád motáte citlivost tuneru ,tuner je pro tebe LNB a to je jasné, kde je chyba,monoblock je vždy kompromis,prostě ten monoblock k té parabole nesedí,buď 2 LNB a pořádně nastavit,nebo jinou parabolu s jiným f/d

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Piere

jaký by si teda doporučil LNB vhodný pro tuto starou parabolu? Nebo ještě lépe,koupit jinou,vhodnější parabolu a třeba menší? Jaký typ? Nastavit 2 LNB není pro mně problém,šilhací mám...nastavil jsem už 4 LNB (1W,13E,19E,23E)a šlapou docela dobře,i když ta krajní(23) má trošku výpadky při horším počasí...Potřebuji to pro 2 TV a 2 družice..nebo dát dvě normální LNB se dvěma výstupy a sloučit to do slučovače se dvěma výstupy?

Piller

nemohu ti doporučit jinou parabolu,nevím jakou máš teď ,pokud jsi montoval na 4 LNB,tak kup tu samou a máš jistotu,že to bude bez problémů,2xTwin LNB+2xDisecs pro dvě LNB+brejle,za tu dobu co tady diskutuješ to musíš mít namontováno 10x i se spánkem

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra