Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Multifokus - 3-4 druzice, ktere a jake LNB

Zdravim, jelikoz mi posledni dobou nejak blbne motor a nemam pro nej takove vyuziti, rad bych zkusil multifokus. Vymenil bych i parabolu za kvalitni Gibertini 100 DU.

Ma prvni otazka se tyka prijmu druzic:
Budou tam twin LNB. Budu nahravat na 23,5. Budu moci zaroven pres multifokus sledovat 19,2?

2) Jaka LNB zvolit? Staci Golden Interstar GI202 nebo koupit jeste neco kvalitnejsiho?

3) Jit do fokusu 4druzic nebo budou teoreticky stacit 3, resp. otazka zni, zda bude signal pro vsechny 4 druzice dostatecny na sledovani. Planoval jsem druzice 13+16+19,2+23,5+28. Je jich uvedenych 5, ale vybral bych jen ctyri. Jake byste pripadne doporucili?

4) Jaky prepinac koupit? Koupit dva 4/1 nebo rovnou koupit 4/2. Prepinac bude schovany pod strechou.

5) mimo multifokus, planuji jeste jeden satelit a potrebuji dostat kabel do baraku bez vrtani. Staci koupit kabelovou pruchodku na okna. Bohuzel by byla v balkonovych dverich, ktere se oteviraji, nevadilo by ji to prilis? Predpokladam, ze by se musela nejak uchytit, aby se tolik nemahala pri otevreni dveri a zustala ve stale stejne poloze?

Vse bych si nechal namontovat od odbornika, tak kdybyste meli nejake doporuceni na Pardubice a okoli ;-) Dekuji za odpovedi, mozna jete nejake otazky prihodim

svatonlu
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multifokus - 3-4 druzice, ktere a jake LNB

lnb GI musi staci, musi stacit i lacinejsi
pokud vic co ti staci, tak proc se proboha ptas ? kdyz chces 1W-28E tak multibeam, pokud chces astry a hotbird ta ti staci i kdejaka 80
priprav si vrtacku, diru budes muset udelat

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

no ptam se, protoze nemam s multifokusem zkusenosti, tak se ptam, zda to pobezi v pohode i pri zhorsenem pocasi na 3-4 druzice.

svatonlu

Vynech 16E a na 85ku (80ky mají na šířku cca 73) zbylé 4 v pohodě. Střed mezi 23,5 a 19,2 (šilhat na všechny 4).

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

radsi si porid E85 a dej si tam i 1W.
pokud mas pocit ze chces prekonat i prirodu, tak musis sehnat deionizator na mracna. proti tem ti nepomuze ani 150 antena s ibuprofenem
jinak tohle bude makat i na 60 antene, kdyz ti na ni nebude prset
diru musis provrtat, okeni pruchodka ma stejnou predponu jako to co s tim vytvoris .
prepinac ti na 4 druzice ve twinu staci ten 2x 4portovej v jednom pouzdre od EMP.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

průchodku max. do okna,které se otevírá 2x za rok pro mytí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

průchodku nepoužívej vůbec, jsou to zbytečně vyhozený peníze a ušetřený nervy.

Jinak Gibertini 100 DU s original fokusem, 4 x GI 202 a 2 x GI411 je nenáročná volba a výpadky jsem za dva roky nepoznal, kromě zakódováno, ale to patří jinam ;)

netace
Registrace: 12/2008

Ona se dá provrtat i zeď

a koaxy táhnout tudy. Dobrá je rada tu Gibertiny 100 a na ní multifokus. Spolehlivě jde 23E až 1W. Multifokus se musí upravit - prodloužit. Chce to trochu více znalostí a mechanickou zručnost.
Je dobré, že si to chceš nechat odborně instalovat. Řekni si co chceš a nech to dodat a namontovat tím odborníkem a budeš mít i záruku.
Multibeam 85 není špatná, je ale měkká a rezne. Dobře se montuje, protože má dlouhý multifokální držák konvertorů a nemusí se mechanicky upravovat.
Ta gibertinka je robustní, nerezne ale montáž multifeedu širšího rozsahu je mechanicky obtížnější.

bob.r

nechci ti radit,ale raději bych kopil nový motor.POkud nemáš pořádný měřáak,anebo aspoň možnost to postavit nějkam,kde k tomu můžeš,zblázníš se z toho.Mám to za sebou,už bych tdo toho nešel.Já koupil ted twin konvertor na dva TV a mám 83,5 cm parabolu a nejsem schopen tam dostat ani 23 a 19.Hodně záleží na tom,co koupíš za parabolu a co koupíš za LNB.Motor tě vyjde jistě lacinějio.

Piller
Registrace: 8/2003

já kopil Inverto monoblok twin 4,3°,který má ovšem 6°(rozteč je 6,3 cm) a nejsem schopen s ním našlhat Astru 23 a 19.Neexistuje.Našilhám Hotbird 13 a Astru 19 (rozsah cca 6°) ale ne 4,3....tak ať se nevydrbeš jako já..mám parabolu 83,5x83,5 (skoro přesný kruh)

Piller
Registrace: 8/2003

ale monoblok nie je multifocus, mulifocus na 19 a 23 na 83 cm parabole musi bez problemov zvladnut aj zaciatocnik

milan69
Registrace: 12/2008

jj, ja keby si mam vybrat 4pozicie tak 39,28.2,23.5,13 R^

a pri ladeni je dobre vediet silnejsie TP a z toho vychadzat, ked sa tie daju chytit na 40cm tak nemoze byt problem...

monoblok je podla mna len pre nenarocnych, len 2druzice.

matho
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra