![]() |
|
Problém - BrumKonvertor Twin, jeden koax do sat.přijímače, z něho Scartem do LCD. Druhým koaxem s Fkem se stačí pouze dotknout šroubového konektoru u druhého sat. přijímače, který není v síti 230V, ale je Scartem propojen s druhou LCD / ta v síti je / a nastane silný brum. Pomůže v tomto Scart kabelu přerušení některých vodičů / zemí /, popř. kterých ?Díky za reakce. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Problém - BrumZapoj to druhé STB do "sítě" a "vytáhni" napájení toho druhého LCD a hned zjistíš na kterém kabelu(zásuvce) máš "divnou" zem....Případně to zkus i obráceně v kombinaci s prvním STB a LCD.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Problém - BrumProblém je, že moderní televize mají uzemněnou kostru.Zásuvky, do kterých máš televize připojený mají rozdílně kvalitní uzemnění (různě daleko od rozvaděče a podobně). Přes twin pak teče vyrovnávací proud. A to není dobré, vím z vlastní zkušenosti. Já jsem vyhodil twin. Experimentovat se dá i se zásuvkama. |
Orion
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
RE: Problém - BrumJeště to může ovlivnovat uzemněný anténní system |
Orion
![]() |
|
RE: Problém - BrumUzemnění stožáru asi Ne,pokud nemá "přizemněný" LNB-čko.U jiných "vysílacích" zařízení je to s brumem "zajímavější" a někdy se špatně řeší.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: Problém - BrumAle jo, koaxial z pozemských anten je spojenej vždy se stožárem a v televizi je to připojený na "stejnej plech" jako kolík ze zásuvky.Někdy se dá obdržet pěkná šlupka. |
Orion
![]() |
|
RE: Problém - BrumZemní smyčka. Nebude lehké se toho zbavit. Mě potkalo něco podobného po záměně singlů za twiny a doplnění dalšího stroje. Samostatně jely oba stroje naprosto v pořádku, jakmile ale byly v provozu oba dva, tak docházelo při přepínání programů na jednom ke kostičkování obrazu na druhém. Pořád jsem je přehazoval, otáčel vidlice v zásuvkách, šachoval s prodlužkama, měnil další lnbčka, zkoušel jiné přijímače, až jsem se dostal k výměně diseqcu zn. EMP za nějaký šunt Chess a od té doby to šlape jak z partesu. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Problém - BrumJá jsem twin provozoval bez problémů na plazmě a klasickým CRT. Pak otec CRT vyhodil, dal taky plazmu a bylo zle.Starý televize , jak známo, nejsou připojeny na kolík v zásuvce. |
Orion
![]() |
|
brumpomůže u jednoho přístroje asi TV neb SAT odpojit nulák od kostry, ale revizáci tě za to nebudou mít rádi :) |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
RE: Problém - BrumČastokrát pomůže dát kvalitní Scart kabel (ten tlustý s pořádným stíněním). |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
to orionSamozřejmě doufám,že uživatel,aby předešel dalším problémům v prvé řadě z tohoto systému odpojí vedení STA.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: Problém - BrumBacha na některé ,,tlusté kabely´´. Dost jich nemá pořádné stínění. Tloušťka není vše. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
A přitomexistuje úplně jednoduché řešení jak tento problém vyřešit!to jona: Za tenhle nápad bych Tě odtud vybanoval. Za takovéto rady by měly padat ty nejtvrdší tresty! Jedná se totiž o návod na trestný čin obecného ohrožení! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
jonarevizáci ne, těm je to jedno, ale tvoje děti tě budou chodit strašit, až jim tím zaviníš smrt...@Enik je to tu už po sté a stejně se vždy objeví jeden, co toto "doporučí" :D |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Problém - BrumMám podobný problém, twin LNB, jeden do sat v obýváku přes scart do CRT TV, druhý LNB do jiného pokoje na PC kartu Skystar. Jakmile to je takhle zapojené, při sledování sat na CRT TV je brum. Pokud odpojím skystar tak je to bez brumu. Při sledování kabelovky, či analogu je to též bez brumu. Poradí někdo? |
luco
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Problém - Brumhttps://www.parabola.cz/forum/result-28448/ |
davidkriz
![]() |
|
RE: Problém - Brumrada je od meho kolegi.vyměnit šnuru aby tam byla zem a dat si přepětovou ochranu stači tu šnuru vyměnit jen u jednoho přistroje. R^ |
markusik
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
RE: Problém - BrumKdyž ustřihneš ochranný vodič, tak jsi odpovědný z trestného činu, ale když si koupíš v supermarketu čínskou prodlužovačku, tak brum odstraníš a odpovědnost přeneseš na prodejce. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
visperOdpovědnost za něčí smrt (když to máš doma tak asi někoho blízkého) přeneseš na prodejce! wow! To je výhra! To je asi jako ten co se zabil v autě se slovy "ale měl jsem přednost!" |
davidkriz
![]() |
|
HarnadekAno, taky jsem to řešil a pomohl kvalitní scart. Brum a pruh přes obraz. http://www.hqproducts.com/eng/products/audiovideo/scart/page_1/artl_HQSS1003/1.5 |
Jira
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
Koukám, že je tu stále dosttěch, kteří vůbec nechápou podstatu problému. Řešit zemní smyčku výměnou scartu nebo odpojením ochranného vodiče, to je opravdu něco neuvěřitelného.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
EnikChytrýho nedělám jen píší co jsem viděl.Tak mi vysvětli kde je problém. Jeden byt, parabola, twin, 2x LCD, jeden příjimač přes HDMI druhej scartem. U SD přijímače na tv pruh a brum po odpojení tv s HD přijímačem ze zásuvky problém zmizel. Taktéž po odpojení vodiče PE (jen na zkoušku). Po výměně scartu též po problému. Ten obyč. scart jsem dal jinam a tam bez problému. |
Jira
![]() |
|
@ JiraProblém je v zemní smyčce, a výměnou scartu můžeš sice omezit její projevy, ale neodstraníš ji. To může způsobit poškození některého z přístrojů. Už se to tu několikrát řešilo.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Problém - BrumVím vše propojit alespoň CYA 4. |
Jira
![]() |
|
@ JiraNesmysl! To taky můžeš vyhořet!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Problém - BrumA to jako proč, řešil jsem to z revizákem a propojení kvůli zemní smyčce se takto řeší např v bankách. Jen s tím rozdílem, že se tahá průřez 10. |
Jira
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |