| 20.08.2007, 11:14.14 | |
Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58Přátelé, kamarádi. Já bych tu televizy potřeboval opravit...U sousedů do baráku prásknul blesk. Jim vyhořelo všechno a mě PC a moje oblíbená 100 Hz televize Philips ve dřevě. Místní opravář říkal, že odešel integráč ve "FIŠERBOXU" (zvuk jde, nejde obraz). Prý se to v Praze v ofiko servisu mění jako blok za cca 8-10 tis.Kč, nebo se také dá vyměnit jen vadný integráč, nebo z nějakého vraku přehodit ten "FIŠERBOX". Neznáte někoho, kdo by to dokázal? Mám k té televizy "citový vztah"... Díky za info. |
![]() Ládys |
| 20.08.2007, 11:21.30 | |
RE: Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58Asi není tak hluboký ten vztah, když je ti líto pouhých 8 tisíc.Takže tu televizi bez hlubokého vztahu hoď do koše. Ekonomicky se tento vztah totiž nevyplatí nikdy. Za pár korun se v tom nejspíše nikdo chtít vrtat nebude a navíc cokoliv dalšího může odejít příští týden. Kvalita zobrazování je už dnes navíc přece jenom jinde - CRT je již jenom takový kočár tažený koňmi. Sorry. |
![]() Antonín |
| 20.08.2007, 11:30.33 | |
RE: AntonínMoc jsi mě nepotěšil, ale něco podobného jsem si myslel i já. Jen jsem to chtěl slyšet taky od druhého. Koukám na to ze 4m, je něco slušného kolem 25 tis.? Asi plazmu, nebo LCD? |
![]() Ládys |
| 20.08.2007, 11:41.29 | |
RE: Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58Hlavně aby se Ti to na té Plazmě nebo LCD líbilo....a nebyl jsi zklamám jako spoustu jiných.Záleží na co a v jaké kvalitě koukáš. Myslím že pokud nemáš to správné ,,KRMENÍ" klidně mužeš ještě zustat u nějaké CRT. Je to jen muj názor ale je hodně lidí co chtějí hlavně mít KRÁSNOU a VELKOU tv a obraz na ní je až na druhém místě... |
![]() pat |
| 20.08.2007, 12:24.21 | |
RE: Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58No já bych začal řešit to krmení... |
![]() Roy73 |
| 20.08.2007, 12:49.33 | |
RE: Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58pripadne ak chces ostat pri crt tak pozri http://www.centrumnakupu.cz/.. maju tam podobnu telku tvojej PHILIPS 29PT8641 za 7190..a to stoji za uvazenie.. Myslim, ze ked si bol doteraz zvyknuty Phlilips crt a bol si s nim spokojny.. tak ti to bude stacit a nova je lacnejsia ako oprava tvojej... |
![]() jdodo |
| 20.08.2007, 12:58.00 | |
RE: Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58Myslím, že není až tak absurdní krmení třeba z DVD přehrávače, kde jsou data 720x576, nebo z CSlinku, nebo z Premiere, nebo z ZDF atd. Dá se docela očkávat, že v rolišení minimálně 720x576 bude v dalších třech letech k mání všechno.Důvod plazmy a LCD je však hlavně dostupnost velkých úhlopříček. Podlé mého názoru není dnes úplně podstatné, jakou metodu zobrazování zvolíš (LCDxplazma je skoro jedno). Spíše je podstatné, jaký to má software pro upscale...většinou nebudeš mít jiná data než 720x576 apod. Což vede k nějakému přepočítávání, a to není stejné u všech televizí. Kdyych si měl koupit televizi, co nejlevněji, kupoval bych okolo 30kKč, za nějakou 42xx700 od Panasonicu, líbilo se mi zobrazení LCD u Toshiby, ale nemám ji nikde tak, byach opravdu věděl, nebo 40" LCD od SONY, která už je ale podel mého na štíru s úhlopříčkou. Naopka bych byl opatrný při snaze o FullHD, pokud neplánuješ satelitní HD příjem, nebo nákup BlueRay, tak to v dalších deseti letech bude přijatelné i s nějakým 1378x788. No a jednou si ještě budeš muste koupit jinou televizi, jiné auto, jiný mp3 přehrávač, jiný fotoaparát... Kupovat si menší televizi než 40" považuji za vyslovenou chybu, a za rozumný dnešní rozměr považuji 46 nebo 50". Koukám se sám na 55" - běžné věci, DVD, satelit, a nemám pocit, že by to bylo nějak zbytečně moc. Spíše by to chtělo ještě o kus větší, někde okolo 70", ale pravda, tam by už 720x576 bylo málo. Koupit novou CRT s úhlopříčkou 80 cm v 16:9 je úplné vyhazování peněz. To bych snad radši někde v bazaru nebo výprodeji opatřil něco za levno prozatímně, kdybych už neměl zrovna peníze. |
![]() Antonín |
| 20.08.2007, 13:08.06 | |
RE: Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58Ja som doporucoval to crt hlavne z fin dovodov...Ako pise Ladys tak bol s nim spokojny a za novu by zaplatil porovnatelne ako za opravu svojej starej TV.. Keby sme neboli obmedzeny fin. prostriedkami tak by samozrejme kazdy mal plazmu a pod 42 by nesiel..ja mam momentalne 39 crt a na velku obyvacku je to malo... planujem plazmu panasonic 429x70 alebo 700 ale je to dost prachov na to, ze polovica ludi na to nadava...mam obyvak 6x8 m a slusnu audio zostavu... kludne by tam mohla byt aj vacsia ako pises Antonine..50, 55.. lahko by som si na to zvykol...ale naozaj to stoji za tie prachy?? Treba zvazit pomer vykon cena... |
![]() jdodo |
| 20.08.2007, 13:31.42 | |
RE: Mimo mísu - CRT Philips 29PT8402/58Znovu opakuji, že bych si v případě potřeby úspor radši vzal nějakou starou televizi od příbuzných, z bazaru, výprodeje. Utratit ...náct tisíc korun za novou nikam nevedoucí věc, není úspora, ale vyhazování peněz oknem. Zda to za to stojí, je otázka jistě zásadní.Určitě není televize to první, co člopvěk nezbytně potřebuje. Ale když si ji vůbec koupit, tak nechť se na to dá trochu koukat, ne? Je to jako třeba s kolem, proč si i docela obyčejní lidi kupují kola za 20000 Kč a více? A nestačí jim kolo ze supermarketu za 2000 Kč? Jezdit se na něm dá přece skoro stejně - dokonce bych řekl, že ten rozdíl v užitečnosti je menší než u těch TV. |
![]() Antonín |
| 20.08.2007, 19:34.32 | |
A co na to pojišťovna ?Když Vám tam prásknul blesk tak pokud máš pojištění tak to zaplatí. |
![]() Jarous |
| 20.08.2007, 22:38.30 | |
RE:Jarous, Antonín a JdodoPojišťovna je Super, když uzavíráš pojistku. Co Ti oni slíbí, to Ti nikdo nemůže dát. Při plnění je to ale jinak! Standardní pojistka pouze do 20 tis.Kč. Na dražší elektroniku musíš mít něco EXTRA. Po 5ti letech je amortizace na NULE. Je jedno zda to stálo 10, nebo 100 tisíc! Myslel jsem, že to s ta má Philipska ještě nějaký rok vydrží a pak se rozhodnu do čeho jít. Teď budu uvažovat jako Antonín a pravděpodobně budu obcházet bazary a zastavárny a poohlédnu se po něčem, co přežije nejaké 2 - 3 roky, než bude jasno co a za kolik ve velkoplošných obrazovkách. Uvažoval jsem také o vidoprojektorech, ale to asi nebude to pravé ořechové...Jinak co se týká zdrojů signálu, tak mám DVD (na tom si ale pouštím své filmy z digi kamery), pak mám DVB-T z Prahy i Ústí n.L., CS Link z Kaonu 230CX a nakonec svého miláčka H5400. Pro Antonína: Citový vztah k tomu Philipsu jsem měl proto, že když jsem ho kdysi přivezl domů a oddělal jsem jede "foch" z obývací stěny, tak jsem tam najel i se stolkem a na každé straně byla mezera 1 cm! A to se mi líbilo. Škoda, budu tam muset ten "foch" zase vrátit a přemýšlet nad budoucností...Díky všem za příspěvky. |
![]() Ládys |