![]() |
|
Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?Včera mě překvapila jedna skutečnost. Normálně k nahrávání používám HDD Samsung Portable. Potřeboval jsem však něco vyzkoušet, tak jsem v SATu ještě zformátoval 16GB flešku. A co se nestalo. SAT si přestal toho Samsunga všímat (nebyla vidět virtulání složka "Moje nahrávky", při připojení k PC byly všechny soubory "na místě"). Začal jsem tušit, že by to mohlo být tím zformátováním flešky. Naštěstí mám na HDD systém souborů FAT32, tak jsem vše zazálohoval na storage ZyXEL NSA-210 (naštěstí "jen" 45GB dat) a pak HDD přeformátoval opět v SATu. Nakonec jsem překopíroval data ze ZyXelu zpět na HDD. A hle, SAT Samsunga opět vidí tak, jak má (se všemi nahrávkami). A to, že si teď nevšímá té flešky (zmizela z ní virtuální složka "Moje nahrávky") mě utvrdilo v tom, že u tohoto sat. přístroje může být jen jeden aktuálně aktivní (řekněme regitrovaný SATem) disk pro nahrávání (s přehráváním mpeg z různých disků problém není). To je trochu nemilé. Myslel jsem, že až toho Samsunga zaplním (250 GB), tak ho nechám jako archívního, koupím dalšího a pojedu dál. Nepřišel někdo na nějaké řešení?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?Tak už jsem to dlouho nedělal, tak nevím, přesně jak to bylo. Mám zezadu disk, na který nahrávám, vše OK. Zepředu jsem si připojil disk pro archivaci nahrávek. Narávky (většinou HD) se přesunou dobře, i když to chvíli trvá (už si nepamatuju, film třeba 20 minut). Vidím oba disky, ale musím si vždy zvolit jeden a z toho potom přehrávat. Problém ale je, že když film nahraju na jednom disku, přesunu ho na druhý disk někam do určité složky, tak potom z tohoto druhého disku (z toho adresáře) ho neumím přehrát (prostě nevím jak). Jednoduchým způsobem jde záznam přehrávat pouze v tom hlavním menu daného disku, kam se nahrával, ale přesunutí záznamu jde už do jiné složky a z té mi to přehrát nejde. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?To je ale něco jiného, co popisuješ. Ty prostě provedeš export nahrávky na druhý připojený disk, který vůbec nemusí být sat.přijímačem zformátován, stačí, že má FAT32 naformátovaný pomocí PC. Takovýto export se provádí pro další zpracování v PC (třeba na soubor mpeg).Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?A prečo preformátovávaš HDD alebo Flash na "technisat format". Skús to priamo s FAT32 ale naformátovaným pomcou programu formatFAT32, nie Windows.Potom s najnovším FW môžeš nahrávať priamo na takýto disk aj ho priamo používať v PC s GOMplayerom. Či ale budeš mať možnosť výberu dvoch médií na nahrávanie neviem. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?Dík za radu, vyzkouším. Já nepotřebuji mít možnost výberu nahrávání na jeden ze dvou disků. Já jen chci, že až jeden disk zaplním, tak ho odložím a budu připojovat jenom když si budu chtít pusit film, který na tom disku mám. Další pořady bych nahrával na nově pořízený disk.FW mám v satu poslední, teda snad. Mám tam ten co byl před měsícem na stránkách Technisatu k mání. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?A ještě dotaz, ten program "formatFAT32" je co? Zatím jsem kouknul jen na Slunečnici a nic takového tam není.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?hm, neviem čo je Slunečnice (okrem toho že rastie na poli).Väčšinou hľadám buď na technisat.de prípadne omko.cz. Takže choď na omko.cz - FAQ a niekde v bode 25, 26 nájdeš formátovanie diskov na FAT32. Tam je tento program na stiahnutie. Funguje 100%, ale pod WinXP, nie Win7. P.S. dufam, že máš aspoň Technisat zaregistrovaný na webe? |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2To je napsáno hezky na to že jsi tady nový- ale správně.Místo abych šel na stránky výrobce či distributora tak jdu někam-kam asi?O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?Dúfam, že si ten FAT32 program našiel. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?Dagy2: Program sem našel (ale mám Win7), ale já neřeším to, že nemohu naformátovat disk na FAT32. Ten už naformátovaný mám. A pokud ho po připojení k Technisatu opětovně "jakoby" nezformátuješ, tak ho Technisat prostě k nahrávání nepozná. On si ho totiž označí vlastním vygenrovaným labelem a to vždy jiným. Připadá mi to, že si zkrákta někam něco zapisuje, který disk (nevím podle čeho ho pozná) "lejbloval" naposledy a jiný disk (byť ho kdysi taky sám označil) prostě ignoruje. Teda ohlásí "připojena komponenta USB", ale to je asi tak vše. Nic na disku není vidět. O víkendu ještě zkusím trochu experimentovat.Jo a slunečnice? To je server se spoustou někdy se hodícího softu (www.slunecnice.cz). petr33: Jestli narážíš na to, že aniž bych cokoliv hledal, tak jsem se zeptal na parabole, tak se mýlíš. Jak vidíš, to co je na stránkách výrobce nebo distributora je mi k ničemu. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?To joscer:jasné pochopil som. Moja rada je, vyskúšať použite "nahrávacieho disku s FAT32". Keďže ten nebude už TechniSat preformátovávať, je šanca že si tam ani neuloží "lejbl". Ale program musíš použiť v inom Win ako 7. Neviem či Win7 umožňuje emuláciu starších win systémov. Nemá zmysel formátovať na FAT32 cez Win7, tento formát Technisat neakceptuje ako nahrávací. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?@joscer: Já mám tedy dojem, že tam někde byla volba Default recording device nebo něco takového. Volil jsem to ale už hrozně dávno, tak si to přesně nepamatuju a jsem v práci, tak nemůžu ověřit. Nemůže být příčina popisovaného chování v tomto? |
richtrj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 34 |
![]() |
|
richtrjDík za radu, právě jsem před chvílí ještě jednou pročítával návod a tohohle jsem si tam také všimnul. Možná to bude ono. Ale také jsem v práci, takže vyzkouším až večer.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
VyřešenoA bylo to ono. V menu přístoje v části "Recording media organiser" je volba "Recording volume". Tam lze přednastavit, který z právě připojených disků bude přístupný pro záznam. Kdybych měl vybráno "Automaticky", tak se vybral vždy první připojený (nebo jediný připojený) disk (tedy Samsung) a nic se mi zvláštní nezdálo. Ale já jak jsem formátoval tu flešku, nechal jsem ji přednastavenou v této volbě a tím HDD Samsung nebyl k dispozici ani po odpojení flešky.Co dodat? Příště lépe přečíst návod k obsluze!!!! Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a jen 1 aktivní HDD?A dodávam ešte, ďalšie plus pre HD8S ! |
Dagy2
![]() |
|
![]() |