![]() |
|
Názvy satelitů v stelitním přijímači neodpovídajíMám asi hloupý dotaz, ale nedivte se prosím sedím před svým prvním satelitním přijímačem. Koupil jsem si před třemi dny Topfield 2411. Když jsem chtěl naladit CS-link tak jsem jej logicky hledal na (označení v přístroji) Astra 3 na pozici 23,5°. Přístroj mi však našel pouze 11! nějakých stanic. Nakonec jsem CS-link (po experimentech) našel na družici označené v přístroji jako Astra s pozici 19,2°. Je tohle normální? Dělal jsem něco blbě? Všude čtu, že české programy jsou vysílany z družice na pozici 23,5° já je přijímám z družice na pozici 19,2° tedy alespoň podle Topfieldu. |
ivang
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 9 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
tonekupřesním,pierrepetr není dvojpetr,je to jeden ve dvou jazycích,to je pozůstatek z doby,kdy jsem si psal s jedním italským diskžokejem,nevím proč to takto vzniklo,ale zůstalo to tak,jako metrmetr není dvojmetr,hezkou noc R^ R^ R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
CS-link hraje (nejsem u pc každý den tak až teď)Ano CS-link mi hraje z pozice 19,2, všechny programy. Přijímám signál ze společné antény na domě, který je rozveden do 6-ti bytů. Máme jednu anténu pro dva satelity na 23,5°a 19,2°. Zapojení a rozvedení signálu prováděla odborná firma. Z pozice 23,5 naladím jen 75 stanic např. MTV france, rocks, hits; VH1 a VH1 classic, Nick, Blue Movie 2a3, PCT-TP83 a další. Z Astry 2, kterou mám ja v přijímači na 28,2°přijímám víc jak 500 programů, které bych správně měl přijímat z 19,2° (jsou tam známe německé programy RTL a pod.) |
ivang
![]() |
|
ještě jedno upřesněníPro Astru 3 na pozici 23,5° jsem zkoušel i ruční ladění tj. z papíru co byl u CS-linku jsem ručně zadával frekvenci, polarizaci, a nějaké 3/4, 2/3 a pod. nenašlo to ani jeden program. Automat nalezne těch 75 co jsem uvedl. |
ivang
![]() |
|
do třetice...Polohu družic, kterou tady uvádím jsem zjistil v přijímači tak, že jsem se koukl do menu pro natáčecí zařízení, jinde není uvedena. Natáčecí zařízení ale nemáme. Mrzí mě, že jsem se ozval až teď, ale dříve to nešlo... A nedělám si srandu, myslím to vážně. Nevím jaké máme LNB a co je ve škříni, kde se signál rozděluje do 6-ti bytů. Tak mě napadlo nemůže to být tím, že to nejde přímo z antény, ale z "něčeho" co signál rozděluje do bytů? Ale na druhém přijímači Homecast 3000 přijímam CS-link z družice Astra 3A. |
ivang
![]() |
|
to je sila !!!to si prečo nenapísal ako PRVÉ že to nechytáš na individuálnu parabolu ale spoločný rozvod ? zober prijímač k niekomu kto má doma satelit otočený na 23,5E , tam pripoj svoj prijímač a daj preskenovať pozíciu 23,5E. potom uvidíš či máš dobre satelity v menu prijímača |
lubomir63
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 916 |
![]() |
|
netušil jsem, že je to důležiténetušil jsem, že je to důležité. Skutečně je to můj první satelit...Snažím se číst diskuse a různé články abych se trochu vzdělal :))) |
ivang
![]() |
|
ivangopakuji se,je jedno na které družici v menu ladíš,důležitý je parametr TP a vědět,který disecs příkaz přísluší které družici,buď se podíváš na montáž paraboly a zjistíš si to ,nebo zkusíš všechny možnosti doma |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |