![]() |
|
Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 6000 CRZdravím, potřeboval bych poradit s výběrem přijímače, rozhoduji se mezi typy:Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 6000 CR Chci k němu kartu SkyLink ICE. Bude to pro klasickou televizi, takze mi stačí SD přijímač. Můžete mi napsat který bude více kvalitnější, bude mít bezproblémový příjem a vhodný pro Multytenne 45? Díky ;) |
Arcanium
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 25 |
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...na jednu kartu bez pvr je to v podstate jedno, funguju ok |
oli
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 39 |
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...Technisat špička v dané kategorii.A podle mě i nejintuitivnější ovládání, hlavně epg. Má i CI slot. Na druhou stranu je topfield o třetinu levnější... Jinak v obou přístrojích jsem měl problém s skylink kartou ICE v období global free. Musel jsem kartu zaregistrovat a nechat poslat zápisy, které došly jen do orig cw CA modulu :bomb: .................
|
kaspi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 821 |
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...TOPFIELD = výměna elytu(ů) do dvou letTECHNISAT = výměna elytu za 4-5 let |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...Ještě ty Technisat přijímače mají editaci programů tak že se přesouvá jen jeden program? Pěkná otrava. A někdy to chce instalovat nový FW když se přijímá 19.2E a lidi jsou z toho akorát pomatení. Ale výhoda je že to prohledá např. na 23.5E všechny tr. a nemusí se zadávat (no oni ani nejdou nikde přidat-editovat). Ale zas to zbytečně skenuje tr. které tam ten přijímač má uložené už dříve a na kterých se už nevysílá.Topfield 6000CR je na editaci-ladění OK - ale zas ty kondenzátory no. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
dodatekSamozřejmě vím že Technisat umí skenovat manuálně - když ty hodnoty znám |
Standa2
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...Takže kdybych vzal topfield a případně po dvou letech vyměnil kondenzátory u zdroje, měl by zase nějakou chvilku jet dobře ne?Jinak by mě zajímalo co to znamená u té karty Skylink v období global free ? Díky |
Arcanium
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...arcanium)Global free - 20 dní, kdy ti jedou všechny programy z nabídky skylinku. Je to od prvního použití karty, poté nutno registrovat a teprve pak jeden dvou měsíční multi zdarma... standa2) lze přesouvat více programu najednou, jen musí být za sebou (velmi rychlé...) .................
|
kaspi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 821 |
![]() |
|
kapsiAha, tak už to vím co to je to global free :) díky.. |
Arcanium
![]() |
|
@ Standa2Posunovat v editaci jde samozřejmě i více programů najednou... je třeba se to naučit :) |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
@ Standa2A co se týče nového firmware,jde v menu úplně v pohodě vypnout aktualizaci.Naco by se taky pořád nahrával nový soft,když ten co tam je,je OK.Toto všechno,když nastavíš hned při první instalaci,tak není žádný problém. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
to kaspi, HarnadekNo já ten přijímač nemám - asi 3 známým jsem ho ladil - a jeden mi ho přivezl teď v neděli (prý naběhla tabulka v Turečtině tak to odklikl a zmizeli mu cz-sk programy). Měl jsem ho půl hodiny doma - tak jsem jen naskenoval a editoval na 23.5E CSlink. S tím přesunout více programů jak píšete je možná to zakřížkování? No nezkoušel jsem to neboť mi to připadalo jak vymazání programu a přesouval to po jednom. Na závěr skenování naběhne: Setříděný seznam - nesetříděný seznam - to je taky pěkná blbost co jsem nikdy nepochopil - to asi bude ten seznam vlevo-vpravo? Návod jsem kdysi četl jen když jsem potřeboval zjistit abych to zas jinému člověku "oživil" po předčasně ukončené aktualizaci. Závěr: k tomuto přijímači je nutný návod - pokud chce člověk vše vědět - intuicí a logikou se k tomu nedopátrá. No ale jsou horší přijímače např. takový Kaon kde jsem bez návodu nevěděl jak editovat. K přijímači Topfield 6000CR: když jsem to ladil někomu poprvé tak jsem návod nikdy nepotřeboval a editace-přesun programů jedna báseň a přehledné: mohu vybírat k přesunu (začervením) např. předvolbu 55 pak 50, 49, 40 no prostě které chci a navíc si při tom hned označím programy co chci smazat. Tohle ten Technisat prostě neumí. Ale abych nebyl takový "solič" tak: banner signálu-kvality má perfektní a citlivější než ten Topfield 6000CR. To vypnutí aktualizace tam taky není nějaké srozumitelné-přehledné. Jinak mám Sky Star 2 - ta je od Technisatu a je super. |
Standa2
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...Technisat - po zaruce neopravitelny, nikdo to nechce, vecne vymazy a reset do tovarniho nastaveniTF6000CR - na zaruku vadny zdroj u 99procent pristroju z techto dvou porad radeji TF6000CR, ale dnes jeste se daji urcite vybrat i v SD lepsi pristroje. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Technisat DIGIT MF4-Se nebo TOPFIELD TF 60...Díky všem za velmi užitečné informace, koupil jsem půl roku starý Topfield, za pěknou cenu, tak jej vyzkouším a uvidím. Díky ;) |
Arcanium
![]() |
|
2 standaje to věc názoru či zvyku ale neznám lepší a přehlednější editaci kanálů jak v menu Technisatů přesun klidně i balík 100programů no problém,velká písmena i pro starší, no ale cena vyšší , jiné možnosti nulové , možnost kontroly datového toku, nutno přepsat parametry kanálů pro upload OTA , jinak občas továrna . Nedělám reklamu, neb u mne poměr asi 100 jiných na 1 TECHNISAT zdar |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
to Ja, tonek, a všemPřesně - reset u továrního nastavení u Topfieldu - při bouřce u dvou známých co si pamatuji - a to byl ten jeden přijímač úplně vypnutý ze zásuvky.Ten ukazatel datového toku má Technisat pěkný. Taky jsem kdysi Technisat doporučoval těm co chtěli koupit sat. sestavu - ale pak přišel na trh Topfield 6000CR a to Menu (nastavení-skenování-editace) mě pozitivně překvapilo. Po čase kdy se objevili problémy s těmi kondenzátory - sám jsem zažil u známých 3ks (z cca 30ks? co jsem asi ladil)- zas to je pro Topfield 6000CR mínus. Snažím se posuzovat vše nezaujatě z pohledu běžného uživatele - který občas někomu něco naladí dá FW apod. a sat. příjem má jako koníčka. Doma tyto přístroje nemám. Jak jsem psal mám Sky Star 2 (s AltDVB a DVBDream) a také AB IPBox 250 a Ariva 100 |
Standa2
![]() |
|
![]() |