Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Rušenie muxu 2

Čo môže rušiť mux 2 z Kojálu v Piešťanoch - veľmi slabá Markíza na 40 kanáli z Trenčína alebo silný 39. kanál z Javoriny? Ak druhá možnosť, kúpim odľaďovač.

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rušenie muxu 2

Tak Kojál v Pieštˇanoch Vám asi slovenská strana nebude moc garantovat bezchybný příjem :))) Česká strana také né. Musíte si pomoci sám, nebo čekat až tu danou rušičku časem vypnou. Jinak by bylo asi lepší použít kanálový(é) zesilovač + případná propust za anténou na jen dané a chtěné kanály. 39.k by se tím mohl alespoň trochu ztlumit. Pokud se tak děje na stejném kanále, tak se to musí řešit jinak - odstíněním a směrovější anténou. Se zesílením se také musí opatrně ... jinak to zaruší sousední analog. kanál.

Violista
Registrace: 7/2007

no 39 ta siaha daleko a či ti ten odladovač pomože je otazne skusil by som dať antenu do tiena rušiveho signalu popripade dve anteny vedla sebas šak tu 39 raz vypnu nie? ja by som počkal ;)

jopo166
Registrace: 1/2009

Skúsim to najskôr odladiť, potom skúsim smerovejšiu anténu alebo ešte jednu v protifáze. Chcel som však poradiť, čo mám uprednostniť, aby som nemrhal peniazmi a časom.

Karner

v první řadě si zavolej někoho kdo má měřák a ví co a jak, jinak to bude pokus-omyl naslepo a výsledek s největší pravděpodobností bude nula...

davidkriz
Registrace: 8/2009

No to jsem zvedav, jak budes odladovat sousedni kanal.

J a
Registrace: 7/2005

Veľmi jedoducho druhou anténou v protifázy.

Karner

wow, to bude asi nějaká nová anténářská technika :D anténa v protifázi :laughing: a jak tu anténu ukecáš, aby se neodečetl i ten užitečný signál na žádaném kanále?

davidkriz

ak na antenu prichadza rušiaci signal presne zo zadu tak sa tato metoda kedy sa 2 anteny spoja jedna vodičom dlhšim o štvrtinu vlnovej dlhžky a taktieš je posunuta o tu štvrtinu k rušivemu signalu popripade jedna antena na žiadany signal a druha antena na rušiaci a medzi antenu na rušiaci signal sa použije tlmiaci članok laditelny ak je však signal presne stoho isteho smeru ako žiadany a silnejši maš čo robyť aby si ho odrušil hlavne smerovu antenu a schovať ju do tiena a snažiť sa najsť miesto kde ta 39 bude najslabšia pripadne použiť 2 anteny vedla seba

jopo166

Na 39 k. chcem dať dvojstupňoý odľadovač. Druhou anténou chcem odľadiť 4O k.

Karner

Protože jsem kdysi něco podobného zkoušel na vyčištění 24kanálu ORF od 24k kamenné horky, vím jak se to chovalo v reálu. Takže až se ti povede tento kousek a až odladis 39k dvoust.odladovacem, mas u me malej darek.

J a

ideš nato dobre možno aj viacstupnovy odladovač by som dal zaleži od urovne 39 daj vedieť ako si to spravyl ked to dokončiš

jopo166

Ešte skúsim zapnúť tv dnes o polnoci, keď vypnú STV 2, či sa zlepší ČT 1. Ak nie, zostane už len Markíza.

Karner

Ja:

No odladí to přeco odladˇovačem ne? :laughing: Já bych použil asi laditelný, ten se dá přeci nastavit přesněji ;) http://www.ivo-pt.cz/antenni-odladovac---zadrz-i021-1.-i2148.htm

Violista

Violista

radši hraj na violu,užitek bude snad lepší

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@violista

Až pojedeš fidlat někdy na Moravu, tak se zastav, ukažu ti jak to vypada na polyskopu, aby jsi napsal pořád kraviny.
Jinak ti řeknu jen jedno, nebo raději ne, nechci být sprostý hned po ránu.

J a

J a

Chudák Violista, Ty na něho cizím jazykem :D Prý polyskop :laughing: ještě tak abys napsal wobbler, to už by byl chudák z toho uplně mimo :laughing:
Bude na to hledět jak na UFO a kraviny bude psát dál, protože to co on, píše jen človek, co je v daném oboru totálně mimo, omylem...
Jo a ještě mu ukaž tu STA se slovákama rozvedenýma na 92 zásuvek, jak Ti v tom onehdá "radil" :laughing:

davidkriz

J a

To je teda hnus, tady člověk nemůže už říct ani slovo, ba ani svůj lidový názor. :) Polyskop vážně nemám ... k čemu by mi ostatně byl. A kdepak že se to mám zastavit? :8)

Violista

davidkriz

Nech si zase těch těch zbytečných komentářů laskavě ....

Jinak o radu tehdá nešlo, to bylo pouze nedorozumění kolik je výsledných dBuV. Byl mi totiž řečen údaj, na jehož podkladu by ani STB nejel. :razz:

Violista

violista

Máš pocit, že satelitní a anténní technika je o lidových názorech? :laughing: Kam vlezeš, tam je po tobě jen spoušť! Hnus je to až po tom, co plácáš svoje nesmysly, citron ti asi nestačil..

Polyskop nemáš, k čemu by ti taky byl, když nevíš ani tisícinu procenta toho know-how k tomu, abys ho mohl používat... vrať se k viole, nejsem sám kdo ti to všude možně doporučuje, naopak, těch lidí je čím dál tím více.

Máš fakt psychickou poruchu, že máš pořád potřebu se cpát někam kde tomu nerozumíš a pořád dokola se ke všemu možnému vyjadřovat, aniž by to mělo jakoukoli hodnotu?

davidkriz

davidkriz

Ale tak Davide .... já teda nevím jak Ty, ale já v diskutování nic špatného nevidím. Nevím proč máš potřebu pořád něco jen škatulkovat na profese a násilně to takto dělit - přeci jeto nesmysl. Pokud neznáš slovo Hobby, tak to s tebou bude asi obzláště těžké. Kdepak, to není žádná porucha ani vada osobnosti. Ale co - Tobě něco přednášet je opravdu zcela zbytečné, jsi totiž totál zabedněný a tvrdohlavý Rv Jinak nezapomeň, že je tu stále mnoho těch, kteří provádějí instalaci pouze pomocí BarGrafu. ;)

Violista

@violista

Jak jsem psal - Jizni Morava, najit mě není problém :)
Ale hlavně - diskutuj si o čem chceš, ale NERAĎ kraviny !!

J a

J a

na cokoli takového ti on vždy odpoví, že diskuse jsou veřejné a může si psát co chce... to je nekonečný příběh... víš jak je to s tou bl-bostí, že je věčná a nekonečná :laughing:

davidkriz

davidkriz

Never-ending story, vidˇ :))) Hlavně že tobě to pořád a dobře kecá. :laughing:

Ja: říct Jižní Morava - jo, tak to je fakt dost konkrétní :)))

Violista

@violista

No, když by jsi četl pozorně, není problém mě najít podle jména, první odkaz v googlu :)

J a

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra