Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Porovnání digi. parametrů na SD a HD Trp. UPC dir

V Uploadu jsem uložit dnes naměřené digitální parametry dvou transponderů UPC direct. Jeden je DVB-S, druhý DVB-S2.
Na TP DVB-S2 jdou velmi výrazně horší parametry, než na DVB-S transponderu. Měření jsem provedl na ofsetové anténě 80cm v ohnisku/fotky z mobilu/ a otisky z obrazovky měřáku jsou z multifokusu antény Visiosat BIGBISAT, na mém pracovním svodu v dílně. Bohužel jsem neměl možnost vyzkoušet dekodovaný obraz, protože jsem neměl u zákazníka k dispozici účastnickou kartu.
Parametry HDčkového TP mě dost překvapily dost bídnými parametry. To je ještě horší než u Skylinku....

Využíváte někdo HD programy UPC direct na Thoru?

Jak jste spokojeni?

Díky za reakce.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Porovnání digi. parametrů na SD a HD Trp....

uff, davno som to nemeral, ale cca mesiac dozadu islo HBO HD s datovym tokom blizko 7Mb/s a v tom istom case skylink nieco okolo 4 Mb/s .. Rozdiel bol aj v rozliseni .. UPC ide iba 1440/900 a skylink 1920/1080.
jednoznacne si dovolim tvrdit ze najkvalitnejsie HD-cka idu z MagioSat-u, taky Eurosport HD tam chodi s konstantnym datovym tokom okolo 11 Mb/s (typujem ze je to preberane priamo z prenosovej trasy na HB ), kdezto skylink to prasi z variabilnym datovym tokom od 3,5 Mb/s po max 6mb/s.. proste hnus

Fogovic
Registrace: 8/2010

Fogovic

vsetci vieme ze teraz montujete Magio....

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan

No, mam se na co těšit. Dával jsem zákazníkovi HDčko, chce od UPC i HD programy ale nemůže zatim nikde sehnat kartu. To jsem zvědav až ji sežene, jak to bude chodit...

Aby se člověk bál něco montovat.

Skylink mu dát nemůžu, má blbě postavenej panelák...

On Air!

Saxon

@gorefan

montujem skylink, bol som dealer upc, digi a samozrejme som aj magio, ale to zakonite neznaci ze preferujem tu alebo tu sluzbu, ale to ze mam v tom prehlad a ak mi neveris kludne ti niekde uploadnem aktualne datove toky ci uz skylinku, upc alebo vyssiespominaneho magia..
a len tak medzi nami dievcatami - nenamontoval som ani jeden komplet magio - ludia to proste nechcu ked tam chyba prima, prima cool, nova, nova cinema a barrandov ..

Fogovic
Registrace: 8/2010

to saxon:
U UPC direct je nejleším programem ESPN America,neboť je distr.kanálem.To je fakt paráda,takhle bych si HD představoval.
Ostatní jsou už horší a jsou podobné jako u Skylinku!
Toky se mění a někdy má více Skylink jindy zase UPC !
Mění se dost dle scény a filmu! Výsledek podobný!
:)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

delta

ja se k montazi UPC casto nedostanu, tak jsem si dnes udelal tuto testovacku, vysledek me dost prekvapil. Je to fakt bida ten S2 transponder. Ti nasi broadcasteri to HD teda vedou do kopru, jen co je pravda...Kartu si zakaznik objednal pry pred dvema mesici a stale nic. V budejovicke prodejne na Husovce ho majitel dokonce od UPC zrazoval, pry HD nestoji za nic. No co, dalsi poznatek dobry... Dik za reakci.

On Air!

Saxon

No momentálně UPC taky neděláme,protože jsme většinou dříve dávali půlroční a roční karty,které se teprve nyní začnou opět navracet po přechodu na THOR.
Ale doma a na prodejně mám jak Skylink,Cs link,tak i UPC a díky tomu mohu tyto služby porovnat, když potřebuju nebo když někdo zavolá,že mu momentálně to či ono nejde.Mrknu a vidím,zda má problém v danou chvíli operátor či zákazník!
Jen nad DIGI jsem zlomil úplně hůl a vypakoval z domu! :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

@Saxon

Karta na smlouvu není problém. 299,-Kč v akci LE9 a k tomu HD programy za 149,-Kč Celkem 448,-Kč.

Rudolf
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra