![]() |
|
Na kolik může výjít výstavba nového vysílače?Zdravím, zajímalo by mě na kolik může vyjít výstavba nového vysíláče pro vysílání UHF signálu s výkonem cca 35 kW a co je vše za potřebí pro vlastní vysílání.Prosím jen o seriózní odpovědi a né nesmysly. Děkuji |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Kolik máš připraveno peněz na zpracování takového popisu?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Zatím nejde o peníze na samotný projekt, ale jen filosofickou úvahu, zda se to vyplatí či ne. Na netu jsem nenašel žádný pořádný informace, které by mě zajímali, proto se ptám zde. |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...v řádu několika set-tisíc až milionů pro opravdu kvalitní vysílání. Ale tohle není jen tak, zvlášť u nás v ČR. |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Nic proti zdejší diskusi, ale tady se to nedozvíš.Kolega Ja cosi kutí, ale nedavno dostal přes kulky, takže ti asi taky nic neřekne. ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Analogový vysílač menšího výkonu (pod 1kW ERP) se dal pořídit za nějakých 7-8 milionů. Ale byl problém najít vhodný kanál a zkoordinovat jej se zahraničními správami.Jako tvrdá Chodská palice neuznávám přísloví že moudřejší ustoupí. Hlupáci to pak moc zneužívají!
|
monterjirk
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
netace35kW zapomeň :-)Jsou to řády milionů až desítek milionů, přesněji se nedá říct nic, je to závislé na strašně moc faktorech. Jináč jen ten projekt jak píše Saxon, stojí těžké háky a možná bys byl překvapen co všechno musíš splnit, oběhat, na co myslet, řešit, povolit... @Saxon TVp s desítkami W max je celkem sranda, viz naše rozhovory, ale netace píše o 35kW vysílači ! :-) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Takovouhle svářečku neutáhneš v tomto státě bez patřičných známostí nahoře. Můžeš mít peněz kolik chceš, ale bez patřicných známostí to nejde. Jeden pán z CB by o tom mohl vydat tři knihy...Jak pak se vlastně jmenuje ten pán, jeho jméno se objevuje na jedné RDSce po celých Jižních Čechách a díky rozhledně na Kleti prý i po Praze... :))) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...1W (ne e.i.r.p) !!!120tis vč.DPH ale je to jen zařízení, koncák a sektoty pro 120st.pokrytí. ale bez korodinace kanálu, bez licencí, bez nemožnosti sehnat souhlas stěžejních stanic pro vysílaní v muxu (monopol ČRa a korupce je prolezlá všude) jinak řečeno : 35kW ? zapomeň i čistě hypoteticky, srandisto.... |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Saxonea na který fórum by jsi mě tedy poslal, kde bych se toho dozvěděl více? Dostal jsem možná dobrý nápad k realizaci a potřebaval bych vědět co nejvíc informací. Psal jsem sice UHF, ale jedná se mi přesně o realizaci DVB-T, kde by se vysílaly nějaké programy a byly by poskytovány pomocí dekodovacích karet. Takže ta sranda by sice vyšla na dost xxxxxxxx kč, ale myslím, že návratnost by mohla být slušná. |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Takové forum neznam. :(On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...To forum není pro kdejakého z webu. To je odborné forum bez balstu okolo. Sice bez 1000 příspěvků týdně, ale forum, kde se řeší problémy mezi odborníky.Odkázat se nedá, je to jen na pozvání. |
J a
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Kurna, ja zas vsechno vykecám. Kluci sorry, dal jsem 6 škopků a mám docela dobrou náladu. Za chvíli si přijede borec pro plazmici a frčím ještě na 1 (až3):laughing: :laughing: |
J a
![]() |
|
netacekup si mux3 a máš to pořešené ;)nebo mux4 :D |
davidkriz
![]() |
|
J aJá že už čekáš Violistu na exkurzi :laughing: |
davidkriz
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...To je škoda a máte pravdu, že korupce je všude.Ja to mi je jasný, jsem rád, že jsem se dostal čirou náhodou taky do jednoho spolku skrze satelitní techniku na pozvání. Takže nápad nápad by to byl dobrý, ale nerealizovatelný :-/ |
netace
![]() |
|
@davidMá to asi moc daleko. jinak wobler je na stole a momentálně zapnutej. Opravuju jednu TESU (neuvěřitelné, ale je to tak) |
J a
![]() |
|
re :Chceš následovat osud Galaxie,TV 3 a dalších?Je to celé ve sféře scifi,od podnikatelského záměru až po jeho realizaci.Jinak pan judr z Budějek si rozhodné na nepřízeň hvězd nemůže stěžovat,od jeho antén na Kleti,po plodná rádia,které provozuje.Díky lidem jemu podobným už neposlouchám žádná česká rádiaKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...lubbikjenomže tyto programy měli vlasní vysílání, můj záměr byl poskytnout doplňující TV programy k muxu 1,2,3 u nás v Ústeckým kraji. Když si vemu kolik je volných kanálů, tak by se tam něco vešlo. Obsazeny jsou mux1 33,34,36 - 570,578,594 mux2 58,48,66 - 770,690,834 mux3 55,52 - 746,722 |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...To bude snad levnější si otevřít vlastní satelitní platformu jako doplněk k CS Linku, Digi, Skylinku nebo UPC Direct (psáno v abecedním pořadí) :razz:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...To není špatné, domluvit se s nima, že jim dodáš pár kanálů typu Krompatia nebo Naživa..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...technikTKRv tomto případě už nemáš co s cz, nebo sk jazykem nabídnout. To už by bylo jednodušší vybudovat další kabelovku, jenomže v tomto ohledu je už docela nasycený trh a jít například pod rozsáhlou UPC, nevím, nevím |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...No řekl bych, že ekonomicky by ta satelitní verze musela být víc rentabilní. Satelitní by bylo pro celou republiku a pozemní jen pro jeden chudý region, navíc pozemní se šílenými pořizovacími náklady. Nejen technika, taky nějaký ten stožár by se musel postavit, tak s těmi miliónky přidejte - nechcete snad 35 kW vysílač hodit někam na střechu kostela nebo tak něco... :))) K tomu další milionky na sebepropagaci, dotování přijímačů apod. Na druhou stranu existují dnes už televizní vysílání v pásmu MMDS, která jsou placená a nějakým záhadným způsobem přežívají. Třeba by to byla alternativa pro nadšence. Rozhodně mě ale fascinuje ta představa kohosi, že má nějaký nebývalý podnikatelský záměr, který je úplně boží, ještě nikoho nenapadl a zde na fóru mu lidi jen drobně poradí, jak začít... :laughing: |
Aley
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 152 |
![]() |
|
Tomík535"Krompatia nebo Naživa" co to je? |
netace
![]() |
|
Aleyskus vymyslet něco sám, jak něco takového zrealizovat a nemít o tom páru. |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Dúfam, že nás nechceš kŕmiť veštbami, nahlúplymi hádankami a nekonečným oblbovaním ako TV8 či Živa. Nečuduj sa, že pochybujem o tvojich zámeroch. Niečo seriozne sa v éteri už dávno neobjavilo. Každému novému prevádzkovateľovi zvyčajne ide len kšeft a kašle na diváka. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
![]() |