Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Který koaxiál

Zdarec, mám takovej problém, pod střechou mám rozvod koaxiálů do pokojů v domě (cca 7 kabelů co vede po baráku). 6 z nich je napojeno na anténu, jeden chci teď napojit na LNB, jak zjistit (nejlépe přes dvbviewer - připojuji to do počítače), který z těchto 7 je ten správný, co vede do správného pokoje (tudíž je připojen na LNB)?

jura555
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Který koaxiál

Vylučovací metoda ta vždy zabere :))) R^

slapet
Registrace: 11/2007

aj beznym merakom a skratnut

tomko
Registrace: 1/2006

treba muzes vzit stipacky a jeden kabel po druhym prestipnout. nakonec na to prijdes :) (sice to zni jako blbost, ale podekuj tomu kdo tam ty kabely daval, pac to je tele jako HROM , ze nedokaze to co instaluje popsat ) ty proste budes z rozbocovace ty kabely odpojovat .
pripomina mi to kolegu, co ma v baraku msw a taky nepopsanej. jete mu ty telata nekam zazdili kabel co mel vist k nemu do bytu a tak si musel natahnout novej a kdyz ho zapojil do cisla portu jaky ma cislo bytu, tak prisel soused protoze to nesedelo. tak tedka musi vylucovaci metodou odpojovat vsecky porty. mastesti jich ma uz jen 11 :) chudaci sousedi

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

2 tomko: a jak ten koax zkratnut? jako merak zapojit na stred koaxu a proti tomu odstineni?

jura555

A jeste, je mozne F-F spojkou spojit 50ohm a 75ohm koax? Nemuze to delat nejakej problem?

jura555

skratnes ze spojis med s tienenim

tomko
Registrace: 1/2006

Hosi, tak spravnej koax uz jsem nasel (odpojoval jsem a mel jsem v pokoji zaplou TV, az prestala jit, byl jsem na tom spravnem kabelu), ale mam jinej problem. Televize po tom koaxu jede, ale satelit ne (pokud pripojim kabelem tazenym pres barak, tak satelit jede)... co muze byt problem? Je to nejakej Ben-Electronics 75ohm CB50....

Diky za rady

jura555

jestli je to CB 500 3x stíněný 5 mm (nechává si ho vyrábět EMOS), tak v něm moc chybu nehledej, ta bude někde jinde

netace
Registrace: 12/2008

No ale kde by mohla byt? Tv po nem jde (ozkouseno 5x), napojuju ho na twin lnb, tento lnb je napojen na dalsi 2 saty, ktere normalne jedou. Kdyz sat ktery napojuju pres tento kabel napojim jinym kabelem, ktery vedu normalne barakem, tak tento sat jede. Kde je chyba? :)

jura555

co máš na koncích toho koaxu? který jede, nejede? na jedné straně F-konektor a na druhé???

netace
Registrace: 12/2008

na obou jsou f konektory, jeden z nich potom f-f spojkou pripojuju na koax, co vede primo na strechu na LNB (zkousel jsem i dalsi koaxy ze strechy, do dale vedou na funkcni saty)

jura555

já si myslím že bude problém v těch dvou koaxech jeden 50ohm a druhý 75ohm pokud jsem to teda dobře pochopil

DELETOR
Registrace: 7/2008

tak koaxy jsou oba 75ohm a stejne to nejde, televize po tom jede... kde muze byt problem? nekde scvaknutej kabel?

jura555

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra