Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

dreambox 800HD se

Vedel by mi niekto napisať či dreambox 800 HD second edition ci ma bloker?Bude to zaujimavy box za 499€

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dreambox 800HD se

U prijímačov s fw na báze linuxu ako DM, IPbox,VU+ je to záležitosťou fw a nie hardwaru prijímača.

dm800 diablocamlan

silvercord
Registrace: 8/2006

Tak urcite to nieje zalezitost ani fw, ale emulatora, podla pouziteho typu.

matov3
Registrace: 11/2007

Takže bude alebo nebude mať?

THXKO

bude mat.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

Samozrejme ze ano, dreambox 800 HD second edition je na to priam stvoreny.

matov3
Registrace: 11/2007

No super R^ Ešte by som rad vedel či ten novy tuner čo v ňom je,či bude zvladať v DVB-S2 symbol rate pod 10000.Vie niekto?

THXKO

sry ze se sem pletu ale jak jsou na tom klony? nebo radeji priplatiti a vzit origos?

tanabe
Registrace: 7/2010

kupovat iba original, klony su vysoko nekvalitne a poruchove

Zohan
Registrace: 11/2010

tu Symbol Rate pod 10000 na S2 nevie nikto?

THXKO

mám "pôvodnú" verziu 800HD a pozerám na nej feedy z thoru ktoré majú SR 6666, 6111

majoSk
Registrace: 6/2007

To Zohan

Už nepi,potom táraš. Mal som klony aj originály a nič také ako píšeš sa nekonalo.
THXKO,to čo požaduješ by mal zvládať v pohode. Viac by som sa obával o kvalitu týchto prístrojov,ak si sledoval DM v minulosti,tak snáď so všetkými novinkami od DM bol pri vypustení do predaja menší alebo väčší problém.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

zatiel ho este nekupujem ;) viem ze v popise technicke specifikacie mali napisane SR od 10000a to bola este stara 800ka,preto tie orazky.Urcite mam ho v plane niekedy kupit.Paci sa mi R^

THXKO

To:Zohan

Ano musím se přiklonit jednoznačně k /Rastovi/nevím kdes to vzal že klony DM nejsou kvalitní odkud myslíš že je ten tvůj proslavený originál DM všechny jsou vyrobeny v číně jediný rozdíl je že ty tzv. originály jsou licencovány výrobním číslem,kromě toho já osobně jsem kdysi koupil DM7000 jak vyšli a potíže byli právě u originálů především se zdroji mimo jiné ,takže hochu nemáš pravdu a v německých forech to jen potvrzují že opak je pravdou.Asi jsi prodejce originálů jinak to nevidím.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

Rasto

No vidis mal som 12 ks klonov 800-ek a 8 ks som uz musel poslat na reklamaciu takze asi nieco na tom bude, inak nie je klon ako klon to mas pravdu, niekedy vidim ze klony maju lepsi HW ako original :-)

Zohan
Registrace: 11/2010

Pánové, jen tak na okraj. Kdo z vás tu kdy provozoval DM800 clone? A kdo vám řekl, že hw uvnitř clona je stejný jako hw originál DM? Můžu vám říct, že jsem se setkal se dvěma clony DM800 a hw nebyl stejný jako hw u originálu a to i přesto, že opticky vypadal stejně. Rozhodně byl jen opticky srovnatelný.

Mám DM800 originál a mohu potvrdit, že z počátku se starým bootloaderem se přehříval tak, že po 60ti minutách zamrzal. S každým upgradem bootloaderu se však situace zlepšovala a nyní DM800 nezamrzá a dokonce se ani nepřehřívá. Je stabilní i v parném létě i s interním HDD a i bez přídavných ventilátorů. Běžně nahrávám i několik programů zaráz a vždy bez problémů. Tyto problémy moc věhlasu DM nepomohly, spíše uškodily. Výrobce přístroj vypustil příliš brzy bez pořádných testů. Dnes má tento přístroj již několik známých, kterým jsem ho doporučil. Pravda, jsou i levnější HD přijímače, ale ne každý umí v rámci jedné domácnosti sdílet kartu. Ne každý si může dovolit platit doma víc než jednu kartu. I když Skylink v současnosti má zajímavou nabídku na druhou kartu.

Měl jsem možnost testovat také dva clony DM800. Na první pohled byly téměř k nerozeznání. Rozdíl byl jen v tom, že jeden odmítal nadetekovat HDD. Druhý jej sice nadetekoval, ale vypadával (čtverečkoval) na něm obraz a často zamrzal. Oba se brutálně přehřívaly. Situace po nahrání novějšího cracknutého fw a boot loaderu se sice o trochu zlepšila, ale stejně to nebylo ono. Rozhodně clony DM800 nedoporučuju. V jednom případě se jednalo o omyl (kupec koupil clone omylem. Na faktuře nic nebylo), ale prodejce odmítl uznat reklamaci. U lidí, kteří mají originál DM800 jsem zatím nezaznamenal problém, že by museli něco reklamovat. Jen třeba nevěděli, jak rozběhat vloženou kartu (čtečka není originál Cryptworks nebo Irdeto).

Jeden můj známý má však velmi dobré zkušenosti s DM 500 S clone. Sehnal ho někde za 1.600,- a funguje mu dobře.

Jinak souhlasím, že někdy mohou mít klony lepší hw než originál, ale to nebyl případ DM800 (nevylučuju však, že na nějaký kvalitní clone narazíte, jenže to vám nikdo nikdy nezaručí). Např. u DM500 S nebo DM600 S už dnes existují velmi kvalitní klony (ne však všechny).

OrHoro
Registrace: 4/2010

Ještě ke clonům DM800. Četl jsem na zahraničních diskusních fórech, že u nich dochází často k chybám, viz. nenalezení HDD, vypadávání obrazu, zamrzání, nefunkčnost propojení DVI-HDMI.

Clony stojí na druhou stranu asi o polovinu méně než originály. Takže je to na každým, jestli chce riskovat. Věřím, že se najde spousta lidí, kteří s nimi mají i dobré zkušenosti.

OrHoro
Registrace: 4/2010

Viacerí sme kupovali DM800HD priamo z Yaoxin.com a žiadne chyby ako popisuje OrHoro sa nekonali.
Ja som ho kúpil v cene 190,-Eur. Boli aj lacnejšie shopy,ale nemal som od nich nijaké referencie,tak som radšej zobral ako píšem vyššie.
OrHoro,ja tiež prevádzkujem DM800 s vloženým HDD,je teplejší ako bez neho (nemeral som to teplomerom),ale nevypadáva a ani nič divné nepozorujem.
Skúšal som nahrávať aj 5 HD programov naraz (12109Mhz) ale vtedy bol už úplne v prde.i,reakcie na DO tak po cca 1 min.,ale nahral čo som mu nahrávať dal. Takže ja som spokojný.

Rasto

Viacerí sme kupovali DM800HD priamo z Yaoxin.com a žiadne chyby ako popisuje OrHoro sa nekonali.
Ja som ho kúpil v cene 190,-Eur. Boli aj lacnejšie shopy,ale nemal som od nich nijaké referencie,tak som radšej zobral ako píšem vyššie.
OrHoro,ja tiež prevádzkujem DM800 s vloženým HDD,je teplejší ako bez neho (nemeral som to teplomerom),ale nevypadáva a ani nič divné nepozorujem.
Skúšal som nahrávať aj 5 HD programov naraz (12109Mhz) ale vtedy bol už úplne v prde.i,reakcie na DO tak po cca 1 min.,ale nahral čo som mu nahrávať dal. Takže ja som spokojný.

Rasto

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra