![]() |
|
3 DPříjemný sváteční podvečer přeji všem sateliťákúm.Mám dotaz, pro mně zatím pouze v teoretické rovině. Když nahraji mým Vantage 3 D obraz na externí hardisk a pak jej přehraji tím samým zařízením u někoho kdo má 3D televizor, bude jej vidět v 3 D ? Já si myslím že ne. Třeba na to budou muset být v budoucnu 3 D hardisky. Nyní jsou 3 D Blu Ray přehrávače běžně v prodeji. Má někdo prosím praktickou zkušenost? |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: 3 DJasne R^ ved mas aj HD LNB. :OTento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: 3 DAno, budeš. Nebo si myslíš, že jsou nějaké speciální 3D satelitní boxy? Slyšel jsi o takovém? :))) Nahraj si třeba ve 3D Bravu a u kámoša vyzkoušej. ;) |
Capoli
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 81 |
![]() |
|
RE: 3 DNo právě že nemám možnost to vyzkoušet. Proto se ptám. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: 3 DPřijímačem pouze uložíš data na disk a poté opět data z disku přeneseš do přijímač a přes HDMI pošleš digitální signál do TV, takže Vantage na toto nemá absolutně žádný vliv. Takže odpověd je naprosto jasná - ANO.LOGIKA! BlueRay player je také pouze přehrávasč dat z disku, takže pro výsledné 3D zobrazení je třeba 3D vysílání, HD přijímač a 3D televizor. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: 3 DHifiok ty si myslel tu otazku vazne,ja som myslel ze si robis prcu,tak som aj odpovedal.Dufam,ze si to tak aj bral... :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: 3 DJa bych si tak jisty nebyl, to co pisete by platilo, pokud by byl signal nahran opravdu tak jak je. To vzdy ale neplati... Delal jsem pokus s 3D a na rozdil od vsech jinych streamu jsem vysledek 3D nemel...Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
RE: 3 Dted jsem v PC pokusne nahral Astra 3D demo a vysledna nahravka je stale 3DFuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
RE: 3 Dpokial sa to na disk nahra v 3D tak to potom z neho aj v 3D prehras na 3D TV. ziadny 3D HDD nie je potrebny :))) :))) proste su to len prenasane data. zalezi len na zobrazovaci ci podporuje 3D.motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink
|
drto
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 808 |
![]() |
|
RE: 3 DJedná se o 3D systém "side by side". Obraz je přenášen a případně nahráván jako běžný HD obraz. Cokoli co umí nahrávat HD obraz, umí zaznamenat i toto 3D vysílání.Blu-Ray s 3D záznamem používá zcela jiný princip. Ten už kromě 3D televize vyžaduje i 3Dready přehrávač. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: 3 DAhojte...mam jednu otazku ohladne 3D. Momentalne ked prepnem na 3D program, vidím 2 identicke obrazy vedla seba.Moja otazka znie: v prípade 3D televizora su na tv zobrazene takisto tie 2 obrazy /ale už vytvaraju 3D efekt/ alebo su zobrazene ako 1 obraz.... Ak to niekomu bude pripadat ako velmy hlupa otazka, sa vopred ospravedlnujem, ale nemam s tym doposial žiadnu skusenost...dakujemPredstavte si to ticho, keby ľudia vraveli len to, čo vedia.
|
johndoug
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 536 |
![]() |
|
@Capoli kde je Brava 3D?na frekvencii podla Lyngsatu tam nie je,je tam len Astra HD a Astra 3D Demo (sky sport HD) Dik! K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: 3 Dbrava3D je na A 23.5E, 11778V, 27500, 9/10 a HRAJE :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
@johndoug3D televizor je překládá přes sebe. Většinou aktivně - obrazy pro levé a pravé oko se střídají. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: 3 Djohndoug:mě na 3D TV (sony 52KL905) se to zobrazí taky rozpůlené na dvě půlky,musí se ručně přepnout na 3D a volbu vedle sebe,pak se obraz spojí v jeden rozmáznutý.... |
trondik
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 231 |
![]() |
|
RE: 3 Dprdon, tv sony 52LX905 |
trondik
![]() |
|
HiFiOK3D obraz se dá zaznamenat pouze na 3D médium - tedy už né na disk, ale na kouli :laughing: Jinak, až bude skutečné 3D, tak mě to možná začne zajímat. Pseudo 3D a červenomodrý brýle jsou akorát tak dobrý na bolení hlavy - toť můj názor. |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
![]() |
|
RE: 3 Dabsolutní souhlas s gastonem, tohle 3D je pro kašpary, co musí mít všchno první :)))) Ale co, někdo ten vývoj zaplatit musí.... |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: 3 Dco jsou to ty červenomodrý brýle????? |
trondik
![]() |
|
RE: 3 DProsím vás vy s tím 3D naděláte. Dyť je to blbost, co se prodává v televizích. Pořádné 3D je v IMAXU nebo jiných kinech co mají systémy s kruhovou polarizací (Master Image, Real3D). Na bolení hlavy si doma dám ze tři deci slivovičky a nemusím si kupovat předražený placatky na zeď. |
DědaLojza
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
CervenoModry aneb anaglyph-oveto su okuliare kde mas na lavej strane - na lavom oku filter (farbu skla ci skor plastu) z cervenej farby a na pravej z modrej. Tym modrou neprechadza modry obraz a cervenou cervena a naopak, ktore tvoria hranice objektov v obraze prekladanom z tychto dvoch farieb...Daj si do guugla a uvidis... K |
krikri
![]() |
|
praveze Imax dost zakapalneviem ako u vas DedaLojza ale v Blave Imax zakapal asi pred 10 rokmi - fungoval co ja viem 2 roky, ludia moc nechodili, kedze firmy davali tie iste a bezny konzumnym grgacom a zracom pukancov nestacil nejaky Simpson 3D ci Atlantic 3D raz za mesiac... A ked dobre viem vo Viedni to uz tiez nefici...V Prahe to funguje nadalej?? K PS: 3DTV je uz praveze prekladany (synchronizovany), anaglyphovy som nevidel. |
krikri
![]() |
|
RE: 3 DJenže krikri to není žádné 3D, ale stereoskopické šizení oka, kdy pak bolí nejen oči, ale i hlava a kdo to vydrží půl hodiny, tak má chuť skočit proti zdi. |
DědaLojza
![]() |
|
mna z Imaxu hlava nebolelaa ani z anaglyphu, ale je jasne ze keby hodiny clovek do toho cumi, tak to zaciti - Imax dokumenty boli tak 45 minutove,a anaglyph to je taka hracka... Nejak zacat treba... ;-) K |
krikri
![]() |
|
RE: 3 DNepsal jsem o Imaxu. |
DědaLojza
![]() |
|
![]() |