Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Plazma Panasonic-formát obrazu

Koupil jsem si full HD plazmu Panasonic TX-46S20 a HD sat příjmač. Mám dotaz při vysílání obrazu 4:3 mám vpravo a vlevo samozřejmě černé pruhy. V nastavení plazmy je možno barvu těchto pruhů zesvětlat. Je to proto aby se zamezilo jejich vypalování. Mám je zesvětlat. Nechci jinak nastavovat formát např. střed apod. protože úprava obrazu se projeví na kvalitě obrazu při takové uhlopříčce TV. Máte zkušenost s vypalováním těchto pruhů. Děkuji za info.

looklook
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plazma Panasonic-formát obrazu

Mám sice jinou Panasonic (42PX10), ale princip je asi stejný. Černými pruhy naopak vůbec obrazovku nevypálíš, takže asi teoreticky, kdyby tam hodně dlouho byly černé pruhy, pak by v těchto místech (při 16:9) byl obraz jasnější. Nastavil jsem tam pruhy šedé (střední barva). Ale myslím, že v současné době při již dostatečném počtu programů 16:9 je těch 4:3 méně a tudíž i černé pruhy by neměl být problém.

jirka67
Registrace: 2/2006

Je to kvůli rovnoměrnějšímu opotřebování panelu, ale dnes už to opravdu asi nemá cenu.
Dej je černý, šedá je strašně rušivá.

Martin79
Registrace: 7/2008

mam 42S10 a tiez mam nastavene cierne

ale radsej mam auto nastavovanie obrazu panasonic to vie sam upravit a ked v dolnom pruhu idu napriklad titulky tak obraz oreze iba na vrchu

funtomas
Registrace: 12/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra