![]() |
|
jak zapojit 2 multipřepínače za sebouAhoj, řeším takový problém. Mám penzion rozdělený na 2 části a chtěl bych si do nej rozvést satelitní signál pro 36 zásuvek. 18 Zásuvek do každého křídla. Potřebuji to zrealizovat s příjmem ze 2 družic (astra 23,5 + astra 19,2) a zároveň s ním vést digitální pozemní příjem. Zaroveň chci mít na střeše pouze jednu parabolu. Mám tedy představu že do prvního křídla dám mulripřepínač EMP s 26 výstupy, 9 vstupy. Ze střechy do něj tedy povedu 9 koaxiálních kabelů. Ven půjde signál sat+dvb-t do 18 účastnických zásuvek. Zbývající výstupy bych chtěl využít k propojení s multipřepínačem v druhém křídle. Jen vůbec nevím jestli to takhle můžu provést. Potřeboval bych tedy radu jak tohle provést. Topologie bude LNB + TERESTRIAL -to jde do MULTOPREPINAC1 - a od tud půjde signál do MULTIPREPINAC2 . Mnohokrát Vám děkuji za jakoukoliv radu nebo myšlenku. |
fleewov
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebouhele tak 9 kabelů mezi křídly tě nemine,(ten devátý by se dal ušetřit) těch devět vstupů do MSW musíš rozbočit a je to! bacha dobře si označ kabely co je co a kdo je kdo! rozbočky lépe s oddělením napájení v jedné větvi (a je jedno do které větve oddělení dáš) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za seboujsi mimo mísu. Pokud máš na penzion, tak to zadej odborné firmě, nebo se ti stane, že host bude řešít, jaké jsou tvé náklady na pronajatý pokoj a kolik musí paltit on. A pokud tě bude chtít nas.., tak se tě zeptá, kolik stojí suroviny na oběd a jak je uvařit a požádá tě o vstup do kuchyně a domluví se s kuchařem na cenu bokem a ty toho kuchaře budeš platit. :))) :))) mulripřepínač- MULTOPREPINAC1-MULTIPREPINAC2 je asi multipřepínač..fakt už nemůžu. Plzin-Plyan-Pilzner-Plzeň..asi chce pivo.. ten host je fakt dost divnej, říká vrchní :laughing: |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebou36 zásuvek,to se modli,taková zemní smyčka,to budeš volat hodně odborníků,a pozor kradou se karty i scarty,napiš jak to dopadlo R^ R^ R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebouPokud jste to nepochopili, tak fleewov je právě tím nešťastníkem (rozuměj - tou odbornou firmou), která tuhle legraci dostala na starosti a protože jeho odbornost se přímo nebes dotýká, tak tahá rozumy tady. Bůh nás ochraňuj před podobnými příštipkáři. |
Metelesku
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebouto metelsku: ne, opravdu nejsem odborná firma, ale jak už jsem řekl, baví mě to tak proč to neudělat po svém? Jinak tvůj příspěvek postrádá jakoukoliv hodnotu.to pierrepetr: přijímače budou v uzamčené skříňce pod televizí, takže ke kartě se nedostanou, scart bude zezadu uchycen k té skříňce RAFI007: na penzion nemám, ale mám úvěr :D A vzhledem k tomu jak jsou tyhle "odborné firmy" nespolehlivé v provedení i servisu, klidně se do toho pustím sám. Host ať si řeší co chce, vzhledem k ziskovosti penzionu mu rád dám přehled o svých nákladech :D Takže jsem pochopil že nejjednodušší řešení je zdrojový signál rozbočit, poté vést k multipřepínačům. To napájení LNB je lepší provést externím zdrojem, nebo to napájet jedním z MSW? |
fleewov
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebouPochopil si správne,napájanie LNB nechaj kľudne na multiswitch.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
fleewov2xLNB quattro -(8x koax+DVB-Tkoax)- multiswitch 9/x - (9x koax)- multiswitch 9/xza "x" si dosaď číslo ktoré potrebuješ v jednotlivých miestach vytiahnutť do izieb. Sprosto zapojené za sebou. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebouOdporúčam, zavolaj si firmu čo podobné veci realizuje - má dobré recenzie a máš pokoj.Veď ako majiteľ penziónu si to dáš do nákladov. |
konjo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 115 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebouTak jsem se zase pobavil, diky chlapci. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: jak zapojit 2 multipřepínače za sebouto je jen začátek,ještě bude veselo,až se do toho pustí pan penzionář |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
![]() |