![]() |
|
Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníDostal se ke mě tento přijímač u kterého nejde dálkové ovládání.Přehrál jsem firmware a jeden den o.k a pak zase.Teď když přehraju firmware tak už dálkové nejde od začátku.Ovládání na panelu je o.k.Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti?Za případné rady děkuji. |
charlie
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníVem osciloskop a začni měřit, co chceš proboha za radu ???Nechápu, proč si každý idiot myslí že přehrání FW vyřeší HW problém. Jinak třetí téma, co mě dokázalo pobavit. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníNo a vysílá vůbec něco DO ?Jako laik vemte buď dig.foťák nebo mobil s foto a namiřte ovladač na něj a zmáčkněte tlačítko.Pokud na foťáku vidíte,že dioda nebliká,tak je vadný ovladač! Pokud bliká je to 50/50.Vadný krystal v do nebo vadný IR senzor v SAT ;) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníDíky za odpovědi,hlavně od Ja,o těch idiotech by jsme si mohli popovídat,když se to přehrátím firmwaru chytlo cca.na 2 dny tak si myslím že je chyba někde jinde.Pro Delta1,samozřejmě jsem dálkáč zkoušel i jiný a kdyby byl špatný tak by asi přehrátí firmwaru v přijímači té diodě na 2 dny nepomohlo.Jinak ale díky za rady,né každý má patent na rozum. Snažil jsem dotaz položit co nejsrozumitelněji a je vidět že největší odborníci se ozvali! |
charlie
![]() |
|
RE: Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníI já se vám snažil co nejsrozumitelněji pomoci!Jinak příště: 1.Uveďte co všechno jste již zkusil,křišťálovou kouli nemám,že jste zkusil jiný ovladač jste neuvedl! 2.Pokud tomu nerozumíte a nevíte co je IR senzor,tak proč chcete vědět co stím?! Fakt nechápu :lookaround: Co jiného tam jako je -čidlo,které je napájené a propojené do mikroprocesoru! Soft tomu opravdu nepomůže,to jedině,že by vám nějaký záškodník vyrobil schválně soft co bude vypínat povely z DO! :O Jinak i při pouhé manipulaci s přístrojem při studeňáku pod čidlem vám to jednou půjde podruhé ne! :) Ale což už,Váš boj! ;) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
Pro Delta1Díky za radu,vyzkouším.Jenom mě zmátlo ze pomohlo jednou přehrátí firmwaru. |
charlie
![]() |
|
RE: Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníMilý drahý hochu,těchto přijímačů mě prošlo rukama několik desítek, možná stovka kusů a všechny softy, co se do nich daly naládovat neměly absolutně žádný problém se zpracováním povelů DO. Přehrání FW nepomůže, to je holt fakt a s tím se musíš smířit. Máš tam prostě závadu, která se dá najít rychle a snadno osciloskopem. Tudíž to byla moje rada tobě a za tou si stojím. |
J a
![]() |
|
Pro JaJa jen vím že přijímač nereagoval na d.o. a po přehrání fw. to jelo dva dny bez problémů.Netvrdím že není závada někde jinde,ale já jsem jen napsal to co se mi stalo a z toho jsem taky vycházel.Že se tobě tato závada ještě takto neprojevila je tvůj problém.Tvoje chování svědčí o tom že ty jsi největší odborník na světě,ale s takovýma lidma nerad diskutuju,protože to nemá žádný smysl.Jinak ale děkuju za rady. |
charlie
![]() |
|
RE: Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníUvedom si, že já s tebou nediskutuju, jen ti říkám že FW s tím absolutně nesouvisí a máš tam závadu, kterou nevyřeším na foru ale na dílně.Chápeš to ?? |
J a
![]() |
|
RE:Koscom sdf 3510 nefunkční dálk. ovládáníSe divím že máte ještě trpělivost ....to charlie: nové DO cca 400,- pokud teda není v háji IR čidlo. osobně nevěřím že FW pomohl s DO, přijímač znám bych řekl že dobře a toto jsem ještě neviděl, dokonce sem to vlastně neviděl ještě ani nikde jinde. Spíš si měl haluz že máš nějaký špatný kontakt a povedlo se ti šikovně bouchnout s ovladačem že naskočil. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
Pro bryketaDálkové ovládání samozřejmě vyzkoušeno na jiných přijímačích a vše o.k.Netvrdím že jsem nějaký odborník,ale to co jsem napsal to je pravda,že tobě se taková závada nikdy nevyskytla to automaticky znamená že co stalo mě tak není pravda.Měly by jste se nad sebou vy odborníci zamyslet když se člověk zeptá než přijímač vyhodí jestli se to nedá jednoduše opravit,zvláště pokud už jednou pomohlo přehrátí firmwaru než přijímač vyhodí,protože dávat to do opravy se opravdu nevyplatí.A máš pravdu mě už trpělivost došla vás odborníky o něčem přesvědčovat. |
charlie
![]() |
|
![]() |