Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Topfield 2050 + skylink, parabola na astru 19,5

Zdravím,
mám přístroj topfield sbi-2050, kartu skylink irdeto se všemi programy z nabídky na dva měsíce, karta je již registrovaná, to vše připojeno na parabolu 80 cm, kterou máme již cca 15 let, nasměrovanou na astru 19,5, proto jsem koupil monoblok a nainstaloval jej opačně než je typické, tedy při pohledu za parabolou vysazena doprava (šilhající na astru 3 - 23,5).
Povedlo se mi bez problému naladit spoustu programů z astry 19,5, z astry 3 jsem naladil čt1, noe, cool, STV, Doma, atp, z placených hbo, NG, Discovery HD, Brava HDTV apod.

Ale nejde mi ze základní nabídky vůbec naladit ČT1 HD, NOVA HD, NOVA, NOVA Cinema, OČKO,
dále vše na DVB-S2/8PSK 12 109,
ani např Sport 1, Filmbox, Disney chanel, Leo Tv

u programů které jdou to píše že běží na astře 1 - způsobeno zřejmě tím posunutím LNB, pokud dám ale vyhledat nějaký program při frekvenci a dalších parametrech dle návodu tak to nic nenajde; pokud projedu vše pomocí blind na astře 1 i astře 3 tak to např. tu NOVU, ČT1 HD také nenajde.

DiseqC by mělo být nastaveno správně, protože jak píši jinak chytám z astry 1 i astry 3 ostatní programy bez problému.

V přístroji je nyní stávající firmware 1.0.3, aktualizovat se mi nechce, protože co jsem hledal tak prý ještě není 100% funkční.

Tušíte kde by mohla být chyba?
Díky za rady

JohnyC
Registrace: 12/2010
Odpověď v diskusním vlákně

Re: Topfield

Jaký máš signál? Možná máš jen hnutou parabolu.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

RE: Topfield 2050 + skylink, parabola na astru...

či šilhá 19.2E alebo 23.5E je úplne jedno z hľadiska zapojenia.
Ale aký máš signál na 23.5E transpondéroch, ktoré chytáš?
Monoblok je vždy len kompromis, nikdy nie 100% na obe družice. Takže u teba je zrejme problém s tým, že 23.5E je totálny kompromis- proste ako to vyšlo. A zdá sa že je to ukrutne málo.
dolaď anténu pri naladení programov na 23.5E.

Dagy2
Registrace: 11/2010

parabola na astru 19,5

JohnyC,nechci tě peskovat, ale přečti si na horní liště ABC a tam je řada rad jak nastavit satelit,proladit jednotlivé transpordéry kde jsou konkrétní programy co mne zajímají,můj skromný názor je,že je špatně nasměrovaný satelit.

2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al

karxyz
Registrace: 8/2007

Jesli můžeš tak si s pohledu za parabolou uchyť monoblok za pravý krk a nasměruj parabolu na 23,5°E (levý musí být ve vzduchu), pak si zadej v manuálním hledání TP 12109/H/27500 3/4 a dolaď si parabolu podle nejlepšího signálu, pak jí utáhni a máš po starostech. Jestli to nezvládneš, tak v tvém okolí je 100% nějaká firma, která to za určitý obnos za tebe udělá.

netace
Registrace: 12/2008

ja som dnes jednemu insstaloval tento stroj, a trebalo este zadat "PILOT ZAP"

tomko
Registrace: 1/2006

Kvalita signálu je různá dle programu, není to u všech stejné, takže nevím co to znamená, nicméně je to 62% až u některých 78%, a taky 70% všechny tyto kvality signálu jsou na astře 1, tedy tím myslím tu kterou to píše při přepnutí programu. Je to opravdu nějak málo? Obraz je jinak v pohodě.

Při ladění jsem zkusil dát také blind scanování frekvencí na Hotbird a tam mi to naladilo Eurosport, který by měl jinak být na astře 19,2. Takže cesta nejmenšího zla bude zřejmě opravdu nastavit parabolu jak má být (tedy na astru 23,5 přímo a pak by neměl být problém.

Jen mi je stále divné že 70% programů naladím a zbytek které jsou na stejných družicích už ne. Měl jsem za to, že mám stále špatně nastavený přepínač DiseqC. Jinak pilot on jsem měl, i těch 3/4, prostě vše a nenašlo to nic.

JohnyC
Registrace: 12/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra