![]() |
|
Astra 19.2E-23.5E vypadkyNamate dnes od poobedia nejake vypadky? Najskor som si myslel, ze chyba je u mna lebo sem tam mi takto zacne vypadavat signal a po restarte prijimaca to je ok...ale nepomohlo ani jeho vypnutie...potom reku nastavenie paraboly...ale mam E85 a ziadne problemy doteraz neboli...ani s HD transponderom Skylinku...ale dnes sekaju/vypadavaju aj SD kanaly Skylinku a dokonca som skusil aj SPort 1 DSF na 19.2E a vypadky aj tam...je to naozaj len u mna? Lebo citam tu v niektorych temach ze ma dnes viac ludi vypadky... |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyžiadne vypadky neregistrujem,Všetko OK...chyba u Teba.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
samoinstalaceže by další samoinstalace bez měřících přístrojů.....??? ;)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyco máte pořád s měřákem,pokud to nastaví přesně podle teploměrů,není problém,tady to typuji na odfláknuté f-ko,nebo přijímač,nebo LNB,nebo vítr,je třeba vyloučit chybu,měřák v olšových prackách nic nezachrání |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
@pigfuckerpokud podle měřáku nastavuješ anténu zákazníkům, tak je to v naprostým pořádku, ale pokud jsi bez měřáku v pr-deli a nenastavíš parabolu aby to normálně fungovalo, tak tě lituju :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyjinak to opravdu vypadá na chybu někde jinde, třeba to Fko, nebo může být chyba i v tuneru. To mi dělal jeden Opticum, že po zapnutí bylo vše v pořádku a po zhruba 10 minutách klesl signál skoro o 20% a některý programy začli vypadávat. Chyba byla v Opticum. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Měřáky,nastaveno bez,dvb-s i dvb-t,vše jede v pohodě,si bez nich ani neprdnete?Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyony ty měřáky mají jistě nezastupitelnou funkci1.při složitosti multifokusu,rušení sousední družicí 2.jednodušší nastavení paraboly na špatně přístupném místě 3.zvyšuje image montážní firmy a tím i cenu za montáž 4.99% montáží sat. je bez problémů s nastavením podle slušného přijímače 5.zákazník laik dá rád za montáž 3x víc,v domění,že je to nastaveno lépe a pak se s tím chlubí známým"nastavila mě to firma s měřákem za 80 000kč,chodí to super",i když by to chodilo super i bez měřáku,ale to se nikdy nedozví u DVB-T je to jinak,o tom nepíšu |
pierrepetr
![]() |
|
tak už mám jasno!prdy s měřákem jsou třikrát dražší |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyVliv má i počasí inverze atd.Jinak zásadně pro 19+23 montuji samostatný věci ne multiblokshit.Nastavím si proto konvertory jak já potřebuji. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyFanynetak to zkus nastavit aby to šlo za každého počasí |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyTohle bude opravdu věčné téma. Je pravda, že se mě už mockrát stalo, že zákazník mě říkal, ať potom zavolám, že mi pomůže naladit Parabolu. A taky si vzpomínám, že někteří už měli venku nachystanou televizi aby mi mohli říkat jestlit to už jede atd. Potom slezu, příjdu do obyváku, z měřím signál u STB, potom zapojím a vše jede. Pak se ptají, jak jsem to bez ničeho udělal? Když vše vysvětlím, tak hledí jaké jsou to dnes vymoženosti a dokáží to při placení ocenit. Ale to je ze vším, když dělám něco Profi, musím mít na to vybavení. Není to tak dávno, co jsem dělal u jedné zákaznice a náhodou ve vedlejším vchodě byl jakýsi matlal, co také instaloval. Začal vrtat průraz z bálkonu do bytu, je to asi 40cm panel, já jsem musel udělat to samé, protože skoro nikdo nechce dírku do nového okna. Když on začal, tak já jsem ještě přidělával a nastavoval Parabolu, což bylo nějakých 10minut, pak jsem projel ten panel a natahoval už koaxiál, kdy pořád ten vedle neměl hotové a myslím, že se mu to ani nepovedlo. Protože když jsem odjížděl pořád cosi patlal na balkoně, ale hlavně, že měl Favorita polepeného, jak vše montuje a prodává. A to se týká i finančně, že dělá tři hodiny Sat. na jednu TV a vezme si 1200 je to OK, ale když si to samé vezmu za hodinu a půl, tak si všichni hned sedají, aby je to netrefilo. Takže tak... :8) |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
RE: Astra 19.2E-23.5E vypadkyAsi někdo nezná fyzikální zákony.Jinak u samostatných konvertorů se dá nastavit např. skew,vliv může mít i použitý diseq u multiblokshitu. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
Roccoto je stiná stránka věci,99% montáží je bez problémů,s měřákem za hodinu,bez měřáku 2-3hodiny,pokud to má být slušně uděláno,většina zákazníků bere práci jako hodinovou,pokud si ten s měřákem řekne 500kč+ mat.,už se zákazník kroutí,pokud si bez měřáku řekne 1200kč+mat. je to OK,po půlroce bezproblémových příjmů se sousedi sejdou a hodnotí firmy,ten s měřákem z toho vyjde jako zloděj,za hodinu 500kč za měsíc 80 000 to je rejžunk,takto přemýšlí a nikdy nedá doporučení známému,to je život |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |