Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kvalita obrazu u HD sat. přijímačů

Téměř každý den se zde objevují dotazy ohledně koupě HD přijímačů.Jak v otázkách, tak v odpovědích mi chybí kvalita obrazu. Normální smrtelník nemá moc šancí porovnat různé značky, resp. typy přístrojů a je odkázán na čtení diskuzí, recenzí (sami dobře víte, jak některé recenze vypadají - hlavně v komerčních časopisech), popř. doporučení: Proč píšu tyto řádky? Dostal se mi do rukou dvoutunerový HD Tevion (snad nějaký Gosan), vybavený 500GB hd. Podle parametrů výborný přijímač. Doma mám AZBox Premium a musím říct, že rozdíl v obrazu byl značný - ve prospěch AZBoxu, a rovněž ovladání nesrovnatelné. A zde je má otázka - který přijímač by mohl sloužit jako etalon v kvalitě obrazu?

honzasa
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita obrazu u HD sat. přijímačů

To snad ani nejde stanovit etalon. Každý bude vychvalovat to svoje. Každý ná jiné oči, někdo se nechá oblbnout pastelovýma barvičkama, někdo umělým vyostřením obrysů atd. Třeba zrovna ten Azbox by mohl být etalon, i když má různé mouchy, tak obrazu se po technické stránce nedá vytknout absolutně nic.

visper
Registrace: 5/2008

potvrdzujem Azbox ma jeden s najkrajsich,ale to ostatné... Rv Rv

freee
Registrace: 2/2010

jj souhlas a jak sou na tom třeba vu plus nebo hd box fs9300 neví nekdo

bambule
Registrace: 2/2009

Já mám Topfielda SRP 2411 HDD 500 a jsem spokojen!
Z levnější třídy třeba Topfield SBI 2050,SBP 2010.
Ještě levnější Allbox AL 2500 HD CI USB,HOMECAST HS2100 CI USB.
Ale prozměnu jsem nebyl spokojen s obrazem ARION AF-5230VHDCI grafika je hezká,ale přjímaný obraz v SD špatný a v HD nic moc!
Jsou to jen mé postřehy,někdo má třeba jiný názor

;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

azbox

premium, aj elite su dobre masinky...avsak majitelia tychto prijimacov by mali byt technicky zdatní, kym som sa naucil co a ako z azboxom...chvilu mi to trvalo...nechcem tu byt za mudreho, avsak pre jednoduchych ludi radsej jednoduchsi STB...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Ahoj, jsme to s Herym konzultovali a ten jich měl doma moc i cizích na různé úpravy SW a i když má doma Vantage HD a sám došel k závěru, že ve střední cenové relaci má Technisat HD8-SX nejlepší obraz - ale zas není na prolamovačky. R^

CES
Registrace: 4/2007

U linux prijímačov kvalita obrazu závisí aj od použitého softu.
Mal som možnosť sa pohrať s IPBox9000 a ten pri origo softe mal doslova úžasný obraz ako na HD,tak aj SD(dokonca si to všimla aj moja manželka,a to je už čo povedať).
Skúšal som nastaviť obraz môjho DM800HD a nemal na IPBox 9000 ani náhodou.
Potom som do IPBoxu nahodil iný Image a už to bol priemerný obraz.Tak si vyber.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

a dela ipbox dvou tunery

bambule

a co obrazove nej ve dvou tuneru

bambule

eNIGMA AZBOX

Já mam elite a opravdu kvalita obrazu je příjemná( ver.5020),ale pokud do nej date Enigmu tak je to mazanina.Doufám,že ripper team soft doladej má mouchy hlavně ten obraz!!!!

marcel79
Registrace: 4/2008

ked HD prijimac prepojis cez HDMI, tak je to jedno, na vsetkych bude obraz rovnaky

Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B

Marian21
Registrace: 3/2007

ja ked sa pozriem von z okna tak mam najkrajsi HD obraz vratane 3D :))) a dokonca je to i s bozskou vonou

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

to Marian21:
To rozhodně nebude "rovnaký"!
Rozdíly tam jsou a někdy dost znatelné!
:)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Delta1

porovnaval som viac znaciek a ziadny rozdiel som nevidel, ale je mozne, ze som mal iba tie kvalitnejsie, tak neviem

Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B

Marian21
Registrace: 3/2007

marian21

Určitě to nemůže být "rovnaké". To už nejsou ty stejné jedničky a nuly které lezou z antény. Dekodéry MPGu jsou velmi rozdílné kvality a navíc je tam řada různých vylepšovačů, jako třeba vyhlazování artefaktů po kompresi nebo deinterlacing. Dá se toho hodně vylepšit nebo pokazit.

visper
Registrace: 5/2008

KRODOX 8500

Najlepší obraz má HD Krodox 8500 len v európe sa nepredáva a asi ani nebude je to niečo excelentné je to nezávislá značka a momentalne beznádejne vypredaná.....

drax
Registrace: 2/2010

Ještě k tomu AZBoxu - kvalita obrazu je vidět hlavně u SD vysílání, někdy mám pocit, že je to HD..., dopočítává to opravdu skvěle. U toho Premia mě "namíchli" v jedné věci - slibovali, že tam půjde dát druhý tuner a nakonec museli udělat "+". Jeden německý shop nabízel výměnu s doplatkem. Jinak jsem v něm vyzkoušel od verze 0.9.3xxx snad všechny firmware (a že jich bylo) po současný 5020. E2 jsem ještě nezkoušel. Mám pokušení Premium vyměnit za "+", nebo koupit ještě Elite, ale to by muselo být někde 5 metrů daleko, aby se to neovlivňvalo DO. Anebo Argus, Ariva, SatElita ... pro případ poruchy AZBoxu.

honzasa
Registrace: 9/2006

Taky přispěju mým testem 3 levných HD přímačů, jinak taky nazývanými některými přispěvateli "čerepy" že. Takže od nejlepšího k nejhoršímu : 1)Opticum 9500HD 2)Opticum x403p HD 3)Ariva 200HD. Porovnáváno na plasmě panasonic 107cm. Ariva mě nepříjemně překvapila ikdyž jsem se jí snažil všemožně doladit. I manželka když procházela kolem prohodila že ten obraz je nějaký divný. Je to jen můj názor a nemám nic proti fergusonů, spíše naopak. Tak mě fergusoňáci nekamenujte.

Cronos
Registrace: 2/2007

Zdravím a mám dotaz,jestli by někdo neměl srovnání pro Sab Ultimate,mě se obraz stále nějak nezdá k mé plazmě Panasonic G10.HD je celkem vpohodě,ale sd je lepší na mém Openu 810 dokonce přes scart.Vyzkoušel sem za více jak rok co mám plazmu různé kombinace zapojení a různý soft.Žádná zásadní změna.Docela by mě zajímalo srovnání s tím Technisatem.Také se mi líbí právě VU duo-myslel sem že je po obrazové stránce super...Tak teď nevím.

Milan123
Registrace: 1/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra