Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Reklama na SKYLINK IRDETO

Koupil jsem si novy CI modul IRDETO (fialový) a k němu novou kartu SKYLINK pouze IRDETovou a bláhově jsem si myslel, že jsem nemohl udělat chybu. Celý nedočkavý jsem to rozbalil a vložil do přijímače. Karta se chytla okamžitě snad do 15 sekund. A potom přišla ta kudla do zad přepnu na další program vyskočila hláška kódovaný program cca za 10 sekund zmizela. Říkám si asi se karta pořád aktivuje a bláhově jsem si myslel, že to přejde. Výsledek přepínání programu v SD trvá cca 7 sekund a v HD trvá skoro 10 sekund a to je na nervy dvakrát se stalo, že jsem se odkódování nedočkal.

Tímto by jsem chtěl poděkovat svému prodejci firmě SAPRO, modul mi přede mnou vyzkoušeli v různých přijímačích a potom mi nabídli výměnu za modul CRYPTOWORKS, ale kartu jsem si musel koupit novou SKYLINK ICE HD. Takže kartu SKYLINK IRDETO HD si můžu strčit do pr.... celkem 2000kč

Závěr si udělejte sami ja už nemám co bych dodal, když slyším SKYLINK tak potom mluvím sprostě.

056152
Registrace: 4/2007
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 156
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Reklama na SKYLINK IRDETO

@Tomik535
Asi to tak udělám, protože cw mám. Já si musím pořídit novou kartu protože mám starou a potřebuju do vánoc kartu NEXT která jde jen k ICE nebo IR. Tu kartu next mám k dárku. :-)

Jardysek
Registrace: 3/2010

Tomík535

Narážka o EMU byla adresována obecně, protože celý hunbuk kolem ICE karet je založen na necertifikovaných přijímačích. Znalý člověk ví do čeho jde a zná riziko. Osobně mám Vantage 8000 a pokud mi karta nepůjde, tak je to můj problém, používám UNI čtečku, dobře mi tak, budu to řešit, až to nastane.
Nedovolím si ovšem prodat zajemci třeba Vantage 8000 bez toho, aby nebyl s tímto rizikem obeznámen a aby si byl vědom do čeho jde, že prostě za rok možná bude muset pořídit modul (to už určitě bude i Irdeto :) ), že příjde o sdílení karty pro současné sledování a nahrávání .... takový kšeft prostě raději neudělám.
K uvedenému Mascomu jsi si v podstatě odpověděl sám. Nic jiného není k dispozici, tedy CW modul a ICE kartu, dělám to tak s HUMAX iCordy.
Očividně i Ty nevíš jak je ICE karta provozována. Tedy, ICE karta je obsluhována Irdeto systémem a i po případném vypnutí CW systému (který s ní nemá nic společné) pojede dál ve stejném "tunelu" Irdeto/CW, tedy pojede dál v modulech CW. Nutná investice nastane až v době, kdy bude z nějakého důvodu potřeba přepnout karty do módu Irdeto, to ale bude asi za vééélmi dlouho, nebo přijímač prostě už nejen morálně bude překonán, či sám dožije.

@Fogovic
vlado, proč jim nenapíšeš přes help desk?
Zaujal mne Tvůj bod 3. Podle všeho to vypadá, že jde o ICE karty přepnuté do módu Irdeto.

Zip
Registrace: 1/2006

@Zip, ano přepnutí módu či rovnou nové Irdeto karty v dražších přijímačích jsem měl na mysli. Právě pro ty teď nevidím konečné (dlouhodobější/jistější) řešení. S tou "vééélmi dlouhou dobou" tvou jistotu nemám a nemohu s ní tedy pro zákazníka (který nehledí na každou korunu, ale chce kvalitu bez problémů) při pořízení sestavy počítat.

Taky jsem si jist, že nakonec přijde, tyto přijímače si nekupují lidi, co koukají na grátis. Jen buď mohli stanovit možné nejdřívější datum(přepnutí módu), nebo tu pro movitější zákazníky mohl být modul už dávno. Datum ukončení podpory CW by na lidi zbytečně nepůsobil strašidelně.
Paradoxní na tom celém je, že tito lidé si ten nový modul pak stejně koupí bez mrknutí oka.
Ale nejde jen o ně, ale třeba i o ty, co mají svůj kvalitní přijímač na který jsou zvyklí a na netu si koupili Irdeto kartu a přišli si koupit vhodný modul..
Samozřejmě je jde opět odkázat na "svého prodejce"

Ale zde si přece snažíme pomáhat:-))

Znova osmnáctku v osmiválci
Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 06.12.2010, 01:24.52

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

Já také nemám 100% jistotu ani nad tím, jestli budu zítra na světě, podnikání prostě nese svá rizika, je potřeba je minimalizovat.
Irdeto karty dávám jen do certifikovaných strojů, ty nemají sice funkce, které my někteří vyžadujeme, je nás ovšem jen malé procento, ale ono se to časem vyvrbí, i výrobci (prodejci) necertifikovaných strojů to budou dělat tak, že ty karty v tom prostě pojedou a opět nastane chaos, tak to prostě chodí, lidé si žádají buď něco extra (2 tunery, sdílení karty .....), nebo naopak levné zboží, budou to mít, je potřeba si ovšem uvědomit ona rizika. S ICE kartama nemám problém v mých vybraných přijímačích, modulech, které jsem si nejprve otestoval, dělám pro ně setingy ... Pokud chce někdo něco jiného, tak prostě buď jej přesvědčím k mnou otestovaným, nebo hold mám po kšeftu.

Já si pamatuju začátky na tomto trhu od prvopočátku (konec 1997). Tehdy byl jen 1 přijímač, byl to myslím Humax s CI slotem, karta se prodávala jen s modulem, nejprve vysílala jen Prima, celkem rychle přišla ČT1 a ČT2. Později se objevila Nokia, Humaxy řada 5x00 atd atd. Prostě výběr v přijímačích nastal až někdy za 4 - 5 let. Nyní je to jakoby podobné, jen těch přijímačů (IRD) je během 1/2 roku už asi 10. Během dalšího 1/2 roku se výběr jistě násobí, je třeba jen trpělivost.

S oním datem je to problematické, nikdo ho neví a ani není schopen zodpovědně (třeba +/- 1/2 roku) říci. To je prostě jako věštění z křišťálové koule. Osobně si myslím, že ICE karty pojedou v obou módech do jejich fyzické výměny (5, 10 let, prostě střílím), že mód CW u nich nebude třeba rušit.
CW karty budou měněny, až někdo CW rozpitvá, pokud tedy vůbec. Bonz ze strany majitele systému by byl nechutný, ale?
A Irdeto karty, to bude nová realita, co vlastně tento systém snese.

Jdu chrnět, ahoj

Zip

Ano, nová realita, která je už ale v prodeji. Kdyby přišly po Skylinkem doporučeném modulu, nemáme se teď vůbec o čem bavit a tento konkrétní problém by ani nevzniknul.

Vezu ve 3 ráno kámoše ke kamiónu, takže zase dospím dopoledne, stejně je ráno zima jak v Rusku. Dobrou

Tomik535

Pro 056152

Ahoj.Nektere satelitni prijimace maji problem s detekci modulu.Ve tvem pripade je to CAM IRDETO Pi-sys CI+ SMIT .Jsou prijimace ,ktere nejsou schopny nektere moduly vubec rozpoznat.Netyka se to jenom tebou jmenovaneho modulu.V pripade tveho "Prodejce" jsi mel byt na tento mozny problem upozornen, nebo ti mel e navrhnout vyzkouseni ve tvem prijimaci na sve prodejne s jeho zkusebni kartou Irdeto. Myslim,ze je velmi jednoduche a bohuzel u nas zvykem , hledat moznou pricinu jinde.Jirka Jablonec

vanspeed

Teda pánové já jen zírám! :O
To co zde někteří dokazují to je tedy něco!
Klobouk dolů před p.Glisníkem,který jako jediný z výkonných ředitelů SAT providerů je ochoten v neděli večer s námi diskutovat!Vy jste diskutovali takto s někým od CS Linku,UPC či DIGI TV ?! Tak trochu slušnosti :crying:
Bohudík za to,že se na přechod připravují!V systému mají 1.000 000 starých karet cryptoworks,CS link 500.000 a UPC tak 150.000 na obou CZ/SK trzích!Tak je snad jasné,že takovou změnu nelze udělat ze dne na den!Čím dříve,tím lépe!
Problémy má každý,ale také se musejí řešit!Z osobní zkušenosti mohu říci,že pokud jsem něco potřeboval,obrátil jsem se u Skylinku vždy na konkrétní osobu a ač to dělám nerad,tak i v neděli a zatím jsem vždy uspěl a to i s integrací nových nástrojů pro prodejce R^
O tom se mi u konkurence jen mohlo zdát!Tam jsem byl odbyt slovy "co to vlastně jako chci"!Nebo,že toho mají hodně a problém bude řešen!Ale ani po roce nic!
Takže nám třeba chodí již více jak 200 ICE HD karet a problémy s nima nemáme.Taktéž již máme 50 karet ICE výměna hotových a problémy s nima také nejsou!
A pokud chcete být soudní,tak se podívejte jen kolik refreshu se dělalo u konkurence za neděli,co lidé mají zaplaceno a přestalo jim to hrát!
Pokud máte problémy,tak je řešte tam,kde máte!
Přeji příjemný zbytek večera!
:)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

No sláva, konečně tu zajdou i soudní lidé s praktickými zkušenostmi.

Zip

Zde ale některým nejde o řešení problémů, jen o politování se, jací jsou chudáčci...typická česko-slovenská vlastnost. Osobně jsem problémy se službou Skylinku řešil mailem a VŽDY mi odpověděli během několika dnů.

petr121
Registrace: 4/2008

...nebo hodin.

petr121
Registrace: 4/2008

@Delta1

1, kde mas istotu v tom ze jglisnik je naozaj ten glisnik zo skylinku a nie nejaky skladnik z omka,ha ?
2, Preco take ORF ice chodia bez problemov uz 2 rok a preco sa tam nikto nehrnie do irdeta, hmm ?

Co sa tyka skylinku nikto Ti neberie to ze maju cez 1 000 000 predanych kariet ani to ze sa snazia riesit ihned problemy.. No ved kto to videl kedy aby sa problemy riesili za behu na beznych uzivateloch .. Tebe by sa snad pacilo kebyze si kupis novy model auta a nefunguje ti tak ako pozadujes a predajca by sa vyhovaral stylom : no ale pane to auto nie je stavane na nase cesty atd atd ..
Tak isto dalsia vec, kua nemam este poriesene vsetky problemy s ICE kartami dr*nem sa do zmeny transpordera a navyseniu datoveho toku a aby to bolo este neprehladnejsie a aby som sa zapacil IRDETO mocipanom dr*nem na trh dalsie karty kde ani boh nevie ake su to .. Popis sice maju honosny ale neslapu an v skylink certifikovanych moduloch..
Takze teraz ani hergot pater nevie co sposobuje problemy a kratkodobe vypadky dekodovania na urcitych typoch prijimacov ...
Alebo inak priklad z realu : zober si priemernu slovensku rodinu kde si za nasetrene peniaze kupia trebars homecast 3000 s ice kartou a ob 20 sek im vyskoci hlaska o nemoznosti prijmu.. Povedz mi co nie je certifikovane v tomto pripade !! Prijimac je s citackou CW, karta by mala slapat aj v CW mode a vidis nejde.. pichnem tam moju testovacku ORF ICE a ta ide bez vypadku.. a rakusaci milion kariet mali este v casoch ked sa glisnik hraval v uhláku na baníka ..
Ked sa uz tak chvalis ze Ti chodi 200 ICE HD kariet, zhruba tolko chodi aj mne, ale 100 % chodia len v dreamboxoch kde som si musel dopilovat cardserver tak aby sa prisposobil zmrstenemu streamu.. t.j tomu co skylink posiela.

Fogovic
Registrace: 8/2010

Pozdrav od Skylinku

Pánové, kteří píšete o problémech s ICE kartami, velmi Vás prosím o informace, oč se konkrétně jedná. Pro tento účel jsme zřídili na partnerské sekci našeho webu Help desk.
Opravdu nevím o problému s certifikovanými přijímači, pro který by neexistovalo řešení. To samozřejmě neznamená, že takovýto problém neexistuje. Pokud se o něm Skylink nedoví, nedokáže pomoci.
K tématu ICE karty jsem poskytl řadu rozhovorů pro různá média, doporučuji si je přečíst. ICE karta není řízena systémem CW, ale Irdeto. Ukončení podpory CW se tedy ICE karty netýká. Vypnout bude třeba systémy CW, které řídí karty CW.
Proto nerozumím té nedočkavé touze po CAM Irdeto. Ocenil bych, kdyby mi někdo vysvětlil, proč si někdo raději koupí necertifikovaný CAM Irdeto, než ověřený CAM CW. Použijete-li kvalitní CAM CW s ICE kartou, nemusíte se přece ničeho bát. Nebo ano?
S odbornou veřejností se snažíme komunikovat, děláme setkání prodejců, poskytuji rozhovory. Zdá se však, že řadu čtenářů tohoto serveru naše informace totálně minuly. To je mi moc líto. Ocením námět, jak to napravit.
Jsem to opravdu já, redakce paraboly to může potvrdit.
Přeji úspěšný týden
Jaromír Glisník, Skylink

jglisnik
Registrace: 8/2007

Fogovic

no už veríš že jeto on náš velkomožný ;)

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

@jglisnik

ok, v poriadku, ale vo Vasom prispevku ma zaujala tieto vety :
" doporučuji si je přečíst. ICE karta není řízena systémem CW, ale Irdeto. Ukončení podpory CW se tedy ICE karty netýká. Vypnout bude třeba systémy CW, které řídí karty CW. "

Mate uz vobec otestovane prepnutie ICC karty do Irdeto modu, alebo len chcete vypnut cisty CW a ten problematicky tunelovaný Cryptoworks cez ICE karty chcete ponechat ? Ale to potom co bude mat za vyznam ?? Ved ked idem skoncit s jednym systemom, naco ho chcem urdziavat cez virtual ??
Dalsia vec, momentalne skylink ide v streame s hlavickou 80 70 co je priznak CW kodovania, ale po zavedeni ICE kariet na trh to bola hlavicka 80 40 a s tou mali problem aj certifikovane prijimace ako Topfield 6000CR a pod, takze ak tomu spravne rozumiem niekedy 1.1.2013 sa prepnu karty do irdeto modu a vsetky problemy sa budu opat opakovat. Ci snad mate otestovane prepnutie ICE z CW na irdeto ?

Fogovic

Pan Glisnik a vy ste si nevsimol ze ste stiahli z predaja ICE karty a predavaju sa uz ciste Irdeto karty (i ked asi ciste nie su)? Kludne tu ludom napisete preco si tam nedaju ICE kartu, cize sam viete ze Irdeto karta asi problemy ma (je jedno preco, ci je to tym ze jediny modul co sa predava je nanic alebo niecim inym) ale ked si novy zakaznik pride do obchodu kupit kartu, tak dostane Irdeto a co ma robit? Tak preco predavate kartu, ktora neni odskusana? Uznavam ze nieco neni chybou Skylinku, ale to ze predavate nieco co sa ludia boja kupit, lebo nevedia ci to doma pojde, to je aj Vas problem. To vam poskodzuje meno! Nadavate na predajcov, ok tak ti Vam zato budu zakaznikom tvrdit nech si kupia radsej CSlink, lebo Skylink ma problemy a im sa tam ludia stale stazuju. To je pre Vas riesenie? Ako bolo pisane, niektory dali volakedy za kartu 3500 Sk, teraz stoji pod 2000 Sk ale pri vymene zaplatia rovnako!
Skuste sa vzit do bezneho uzivatela. Kupil si pred rokom prijimac za napr. 500€ (ziadny srot, napr. Ip Box 9000HD s 2 tunermi, lebo chce nahravat a sledovat nieco ine - teraz uz je mozno za menej ale to zakaznika teraz netrapi, on platil 500). Ide si kupit Vasu kartu a boji sa ci pojde. Kupi Irdeto kartu, ale pojde mu? Kupi k tomu modul, jediny co so predava a nejde? To nehovorim o tom ze 2 tuner mu uz je k nicomu, u konkurencie ho moze pouzivat dalej a ani nemusi kupovat modul, pojde aj v UNI citacke (stroj za kopec penazi, ale pre Vas asi piratsky, lebo mna 2 tunery) - pre zakaznika je to VELKE minus a je mu jedno ci za to Skylink moze alebo nie! On pride o funkciu, ktora nebola lacna ked ju kupoval. Co sa asi stane? Nahneva sa a kupi si Cslink alebo UPC! To Vam nevadi? Zakaznikovi je jedno ci je na vine predajca, Skylink, alebo niekto iny. On sa do toho nevyzna, da do toho kopec penazi a boji sa ci mu to doma pojde! To si sposobil Skylink sam! Keby sa tak nehrnul, testoval, pockal na moduly, potom zacal predavat, tak by sa to nestalo! Myslite si ze vsetko sa vyriesi tym, ze mu poviete ze si musi kupit novy prijimac, ktory nevie ani 1/2 z toho co ten jeho, ale ma Vasu nalepku? Viem ze sa znazite a drzim Vam palce, ale evidentne to nezvladate. Urobili ste chybu a viete to, ale teraz to nejde tak lahko napravit. Mali by ste zakaznika aspon nejako ujistit ze Skylink za to stoji. Ked uz su problemy technicke, tak treba zlepsit ponuku programov, nech tie problemy zakaznikovi za to aspon stoja. A vy? Empatia? Cestina na Travel HD? ESP2? Mam pokracovat?

Billysk
Registrace: 4/2006

Re:Bilysk

Z predaja sa nestiahli ICE karty, ale iba pôvodne CW karty , či už biele alebo modre.

PaliK
Registrace: 3/2006

@Fogovic, mluvíš mi z duše R^

@jglisnik, pominu tedy tyto technické věci na které neznám odpověď a zkusím tento konkrétní problém popsat z pohledu neznalého, ale náročného uživatele. Někde se dověděl o tom, že v roce 2012 končí podpora jednoho kódovacího systému a proto se přechází na jiný. Koupí přijímač na cca. 5 let za 10000 kč protože mu nestačí ten vámi doporučený, ale ten jeho nemá licenc. čtečku Irdeto. Proto si koupí kartu v novém systému a chce i modul, který s ní bude pracovat v novém systému, aby s příp. přechodem neměl žádné problémy. Tohle mu přece nemohu mít za zlé. Samozřejmě je řešením karta ICE, ale on si nepotřebuje prodloužit životnost přijímače s CW. Koupil si kartu Irdeto, protože už je zkrátka v prodeji a domníval se, že když nebude mít jeho sestava se starým systémem nic společného, nemusí očekávat žádná překvapení, ale naopak spolehlivost. Jde mi jen o tento konkrétní příklad. Proto zkouším "nedoporučený" modul, protože doporučený zkrátka není.
Chápu, jak již uvedl Zip, že těchto lidí bude určitě zlomek procenta a mohou si klidně po dvou třech letech dovolit koupit modul nový. Ale oni se s tím už nechtějí "babrat". Přijedou v BMW a chtějí to nejlepší.

Mimochodem velice oceňuji Vaši snahu sem přijít a mít odvahu se opravdu podepsat. Myslím, že to taky vypovídá o určité vyšší serióznosti oproti konkurenci R^

Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 06.12.2010, 10:39.31

Tomik535

Pro Billysk a Fogovic

ICE karty jsou stále v prodeji (současně s kartami Irdeto). Nemyslím si, že jsme udělali chybu. Víte o nějakém lepším řešení? Prodávat dále karty CW, i když víme, že po roce 2012 nebude možno fungování CW garantovat?
Neuvědomuji si, že bych nadával prodejcům. Jen trvám na tom, že pokud prodejce zákazníkovi prodá výrobek, který není Skylinkem certifikován, nemůže po Skylinku žádat garanci jeho fungování.

Karta ICE se nemusí do žádného jiného módu přepínat. Funguje jak v dekodérech Irdeto tak v dekodérech CW. Rozdíl mezi kartou CW a ICE kartou je, že CW karta je řízena systémem CW, kterému končí podpora v roce 2012, zatímco karta ICE je řízena systémem Irdeto, který má i po roce 2012 podporu zachovánu. ICE karta tedy prodlužuje životnost přijímačů CW. Opravdu doporučuji si přečíst k této tématice něco z našich materiálů na partnerské sekci našeho webu a případně rozhovory z minulosti.
V diskusích se objevuje více desinformací než informací. Na ně bych nespoléhal.
Pěkný den
Jaromír Glisník

jglisnik
Registrace: 8/2007

Ty Irdeto karty jsou ted prostě jen pro příjmače se čtečkou Irdeto "skylink ready". Ani se nedivím, že je skylink takhle vydal před vánocema, ale pěkně si neběhl, ten kdo nemá oně přijímače kupuje kde jaký CAM od nějakého strejdy a pak vznikají takovéhle příspěvky a rozepře.

Jardysek
Registrace: 3/2010

Keď že je trhové hospodárstvo a predajca chce aby predal on a nie konkurencia tak zákazníkovi ponúkne Skylink aj CSLink ale odporúči CSLink lebo s nim niesu problémy.A keď že je trhové hospodárstvo tak zákazník má byť ten najhlavnejší a nie ten čo sa s ním vybabrú.Na vine je Negravision :))) .

TOMAšKO
Registrace: 6/2008

OK, pardon pozrel som sa este raz a naozaj ICE karty sa este pradavaju. Dufam ale ze to tak zostane este dost dlho. Tak ci onak, stale to neriesi problem, ze mnohi ludia co maju problem s ICE kartami v ich prijimaci, lebo je necertifikovany (a to chapem Vas postoj v tomto smere), sa Vam vykaslu na to aby si kvoli tomu kupovali novy prijimac s nalepkou Skylink a lacnejsie ich vyjde Cslink karta. Chytry clovek vie ze problem nevyriesi, mozno len odiali a stejne mozno bude musiet investovat casom aj v CSlinku lebo ani on nemoze garantovat po roku 2012 cw. Ale narovinu - vsetci Vasi zakaznici to budu takto chapat, alebo radsej usetria a budu dufat ze Cslink to nejak vyriesi sam za nich? Ja mam Skylink rad, drzim Vam palce a davam Vam velke PLUS ze s nami komunikujete. Mne napr. ICE karta slape dobre aj v UNI citacke, mam aj modul cw, ale kartu tam v UNI kvoli druhemu tuneru. Ale tiez uz som bol na jesen dobre nahnevany, tak ako vacsina zakaznikov. Treba uznat ze pre nas sa toho uz dlho vela neurobilo. Gay kanal to teda urcite neriesi! Mna mrzi ze napr. aj National Geographics po TOLKEJ DOBE este stale nema dabovane vsetko. Viem za to nemozete. Ale ja som uzivatel a ocakavam ze VY na to budete tlacit u NGC! Tak isto ako by som uvital Markizu HD? Dokazete mi vysvetlit aspon toto preco neni? Ved markiza si sama plati vysielanie u Vas ci nie? Takze by to mozno ani nic nestalo, alebo sa mylim?

Billysk
Registrace: 4/2006

@jglisnik

prepacte ale toto je najhlupejsia vyhovorkaaku som pocul: "Prodávat dále karty CW, i když víme, že po roce 2012 nebude možno fungování CW "
Windows XP sa tak isto nevyvíja,a slape nadalej.. takze osobne si myslim ze skylink po skonceni podpory od irdeta by sa nemusel nicoho obavat. Beztak ta podpora je myslena len ohladne softwarovej a nie HW podpory, takze problem by mohol nastat jedine vtedy keby ste chceli zaviest VOD a PPV sluzby, lebo pre Vasho technika je uz nad ludske sily zapisat 10 dnovu SMS ochutnavku na 10 dni :laughing: :laughing:

Fogovic

Tou podporou myslel asi ochranu pred prelomením.

TOMAšKO
Registrace: 6/2008

bila cw card

taky bych se rad zeptal pane glisniku -ako mam vysvetlit znamym a priatelom ktorym som pred rokom ponahadzoval biele karty 03436.... ze si musia za doplatok karty vymenit a dokonca mozna i vymnenit stb nejsem prodejce jenom to mam jako konicka ale 20 karet je 20 karet a vetsinou si aj platia multy takze su to aktivny zakaznici :lookaround: :lookaround: :lookaround:

WADER
Registrace: 12/2009

Re CW

Divím se konkurenci - UPC , CSLink , že nevyužije tohoto problému Skylinku !

amc
Registrace: 11/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 156

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra