![]() |
|
Reklama na SKYLINK IRDETOKoupil jsem si novy CI modul IRDETO (fialový) a k němu novou kartu SKYLINK pouze IRDETovou a bláhově jsem si myslel, že jsem nemohl udělat chybu. Celý nedočkavý jsem to rozbalil a vložil do přijímače. Karta se chytla okamžitě snad do 15 sekund. A potom přišla ta kudla do zad přepnu na další program vyskočila hláška kódovaný program cca za 10 sekund zmizela. Říkám si asi se karta pořád aktivuje a bláhově jsem si myslel, že to přejde. Výsledek přepínání programu v SD trvá cca 7 sekund a v HD trvá skoro 10 sekund a to je na nervy dvakrát se stalo, že jsem se odkódování nedočkal.Tímto by jsem chtěl poděkovat svému prodejci firmě SAPRO, modul mi přede mnou vyzkoušeli v různých přijímačích a potom mi nabídli výměnu za modul CRYPTOWORKS, ale kartu jsem si musel koupit novou SKYLINK ICE HD. Takže kartu SKYLINK IRDETO HD si můžu strčit do pr.... celkem 2000kč Závěr si udělejte sami ja už nemám co bych dodal, když slyším SKYLINK tak potom mluvím sprostě. |
056152
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 126 |
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 156 | |
![]() |
|
Fogovic,@FogovicTak vlado a už je jasné co Tebe rozčiluje, to že máš problémy na některých přijímačích, ty přijímače jsou samozřejmě nelicencované, stmívá se nad sdílením .... a o tom to vše je. Soustřeď se na licencované stroje, fajnšmekrům (sobě ...) dáš klidně i něco mimo pravidla, ale budou mu jasné rizika, která potom nebude vyřvávat na parabole .... O Turcích nemám přehled, že ale rakušáci nemají s ICE problémy je dle mne dáno tím, že tam je naprosto jinak fungující obchod, tam obchodníci nenutí lidem nelicencované přijímače, tam není mezi lidma poptávka po nelegálním příjmu, tam sat techniku neprodává kdejaký zelinář, tam prostě většina obyvatelstva používá doporučené, licencované zboží a proto je tam klid. Ten klid je ve skutečnosti i u nás, protože my, kteří tady něco probíráme, jsme jen nepatrné zrnko, ale dokážeme zde udělat pěkný bugr. Ostatní uživatelé, držící se doporučení žádné problémy nemají, tím neříkám, že problémy při nástupu ICE nebyly, jsou už prostě vyřešeny. Já mám přes 100 instalací ICE, nevím o nich, několik Irdeto, nevím o nich, prostě problémy jsou mimo doporučené zboží. Doporučené zboží je dobré k tomu, aby se zpřehlednil trh, samozřejmě také aby majitel licence dostal patřičný poplatek, aby budoucí změny bylo možné řešit bezbolestně (příklad je Humax, Panasonic .....) aby prostě vše dostalo nějaký řád a né ten chaos, který tu vládne nyní. Teď se na to podívej z opačné strany, kdyby Ty jsi byl provider, podporoval by jsi přijímače, které nemáš jakkoli možnost ovlivnit, nový FW v případě potřeby, kontak na výrobce pro konzultaci problémů např. při změně parametrů TP ...... Skylink nyní dělá nevděčnou práci, na které se za chvíli zdarma sveze někdo další a bude ještě vyvolávat jak vše "bezproblémů" provedl a ukazovat na toho, kdo mu vydláždil cestičku, jaké že on měl problémy. To se mi nelíbí. Jinak přijímačů je na trhu už zhruba 10, nyní dorazí Humaxy, uznávám, že to je snad první solidní mašina, ale nějaký výběr už prostě je. Jako betatester si připadám já, ale to už je snad naše práce, zákazník dostává funkční zboží. Provider nám dodal testovací karty, máme z jejich strany podporu, tak když jsme se na tuto práci dali, tak makáme. |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
KikerChtělo by to pozorně číst!Já už to píšu asi po 3, tentokrát speciálně pro Tebe, m. j. psal to tu už i p. Glisník. ICE karty jsou obsluhovány Irdeto systémem! To je samostatný systém (představ si počítač), který nemá nic společného s CryptoWorks systémem (to je druhý samostatný PC). Až se jednou vypne ten druhý PC (CW), tak Irdeto PC pojede dál a tedy pojedou i ICE karty. ICE karty jsou zde proto, že na trhu jsou ještě CW přijímače, které ovšem pomalu mizí a postupně se objevují (díky Skylinku) přijímače Irdeto, do kterých se vkládá nová karta Irdeto. CS Link nepotřebuje ICE kartu proto, že Skylink už mezi tím zformuje trh k zásobení funkčními Irdeto přijímači. Otázka je, zda skladovou zásobu CW karet CS Linku bude do čeho vkládat? Proto ta prohlášení. Snad jsem to napsal pochopitelně? |
Zip
![]() |
|
DempseyCituji - Vždy išlo len o to aby niekto dostal za licenciu zaplatené.Ty za svou práci nedostáváš zaplaceno? Dotované přijímače jsou cestou k pořádku. Dělá to tak UPC, Sky DE, Sky UK ..... jejich karty také nefungují v kde čem, alespoň to žádný z nich veřejně nedoporučuje a tedy negarantuje. To samé chce nyní Skylink, předejít problémům, které mají převážně UNI stroje, na které nikdo nemá a ani nemůže mít jakoukoli páku pro případ řešení problémů. O tom to je. Ty si kup co chceš, ale potom nemůžeš vinit provozovatele služby z problémů, které zapříčinil někdo jiný. Já také používám dvoutunerák s možností sdílení karty, ale až mi to jednou případně skončí, nepůjdu vykřikovat tady na parabolu, prostě riziko koupě takového stroje je mi známo! Jestli si myslíš, že odchodem si pomůžeš, tak jsi pěkně naivní. |
Zip
![]() |
|
BillyskJak by jsi to dělal Ty, ty by jsi vesele dál prodával zboží o kterém víš, že Ti jej všichni omlátí o hlavu, protože ještě v zákonné záruční době může skončit jeho funkce? Takto rozumný podnikatel nefunguje.Skylink nástupem ICE karty chrání nejen sebe, ale dává výhodu i novému majiteli takové karty, že v případě vyřazení přijímače CW může okamžitě beze změn využít nové Irdeto přijímače, nehledě na to, že se pro nás chystají nové služby, které budou dostupné jen na nových kartách a přijímačích (DVB-S2 TP pro SD programy ......). Je potřeba si ještě uvědomit, že v případě prolomení systému asi nebude pro Skylink problém ufinancovat zdarma výměnu karet (tím neříkám, že bude něco zdarma), problém bude spíše v tom, že jim nikdo ze dne na den nevyrobí milion karet, to může trvat třeba 1/2 roku. Krásný příklad bylo digi a jejich dlouhotrvající výměna karet. |
Zip
![]() |
|
kacenkin80% uni čteček, nebo Conax? U nás je to tak do 2% a to si lidi nakupovali sami v e-shopech. A HD, já už dnes ze 70% prodávám jen HD přijímače a to né proto, že to chci já, lidi to vyžadují.Tady je ten problém, proto, že lidem Ty, a nebo podejci v Tvém okolí vnucovali jen UNI a Conax čtečky. |
Zip
![]() |
|
amcKdyž si posbíráš souvislosti, tak těch doplatů a nejrůznějších změn tarifů bylo u CS Linku o něco více a dalším pohledem na to, za co se u Skylinku doplácelo zjistíš, že šlo jen o Novu a Nova Cinema. Kdo za výhodných podmínek dotáhl Novu na sat? Kdo a proč spustil doplatkovou nutnost .....Pohledy a závěry některých diskutujících jsou velmi zajímavé, ovšem většinou podložené špatnými, nebo neúplnými informacemi a podle toho pak vypadají vyjádření a závěry. |
Zip
![]() |
|
ZipJedna otázka na tebe: Ty jsi s tou firmu, kterou teď několik let budou ze svých daní dotovat naši sousedé ze Slovenska, nějak spojený, nebo jim tiskového mluvčího děláš jen tak, z lásky ?? Díky. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOZip - ja chapem preco to robi Skylink, aby nemal ziadne rizika. Ale nechapem ako to moze robit na ukor zakaznikov. Ved zakaznik ma byt v prvom rade. Ako solidna firma by radsej mala postestovat neverejne a potom s tym vyjst na trh a nie ze sa ICE karty testovali na ludoch. Irdeto bude to iste. Ty sam vies co by si si mal kupit aby ti celkom urcite karta Irdeto nerobila problemy? A co by si v pripade Irdeta poradil ako dvojtuner? Ideme sa vratit do doby kamennej a budeme zase vysielat cierno-bielo, len preto ze sa jeden provider rozhodol ze takto to pre neho bude bezpecnejsie? Neni lepsie ak firma predsa len bude mat aj nejake rizika spojene s tym ze pride s Irdeto kartami neskor, az budu mat odskusane moduly a prijimace s nimi, ale zakaznici budu spokojny a nebudu sa bat co si kupit? Skylink nechce ziadne rizika, ani karty menit zadarmo ani nic. Mam ja ako zakaznik vsetko znasat? Ze nemaju moznost menit fw v prijimacoch? Ale na druhu stranu nepises, ze je to ich obrovska vyhoda na trhu! Ked nebudeme moct pouzit svoj pristroj, tak rovno mozeme ist do UPC, tam mi daju dokonca aj ich dvojtuner. Ved presne preto je vyse polovica ludi u Skylinku, ze mozu ich kartu vlozit do prijimaca, aky si vyberu. Nemyslis ze zaplatit za vymenu kariet, mat zozaciatku kopec problemov, stratit moznost vyberu (ale podstatne ho zuzit) bez kompenzacie v podobe pridavania programov a za rovnaku (ak nie vyzsiu) cenu je pre zakaznika prechod k horsiemu? Potrebuje zmenu zakaznik alebo Skylink? Tak nech zakaznikom da za to nieco, co mu vykompenzuje problemy aby neusiel! Skylink proste MUSI mat vsetko vymene a bez zaruky do konca roku 2012, ale ostatni nie? Ako to ze u CSlinku ide toto a u Skylinku nie:"Co znamená konec roku 2012 pro karty kódované systémem CryptoWorks? Znamená pouze jediné - bude ukončen aktivní vývoj systému CryptoWorks. Pro stávající klienty s kartami CS Link to neznamená vůbec nic. Karty i nadále budou dekódovat programy a to až do doby, než se Media Vision rozhodne ukončit provozování tohoto systému, tedy ne dříve než proběhne proces výměny karet u všech klientů." Cize Skylink nemusi nic vypinat, ide len a len o koniec vyvoja nie o koniec funkcnosti. Nik ziadny vypinac vypinat nemusi! |
Billysk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOZipe díky za odpověď :)Ale nezlob se, vyhnul jsi se dost podstatným věcem. 1/ Vůbec nic by se nestalo, kdyby došlo k výměně až po teoretickém prolomení, celá Evropa je toho příkladem a já opravdu říkám, že to uspěchali! 2/ Pochop, že spousta lidí šlo do těch "podřadnejch" receiverů třeba kvůli tomu, co ty "podřadné" uměly. Se podívej, kolik těch "kvalitních licencovanejch" umělo v tu dobu timeshift a mělo USB pro nahrávání :((( 3/ Opravdu netuším, proč nešli do Conaxu, který je mnohem blbuvzdornější, rozšířenější a na rozdíl od Irdeta nemá problém s hacknutím. |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOA este dodam ku prispevku od kacenkin, ze hodne ludi slo od "těch podřadnejch" co dodavaju DigiTV a podobne, ku tym "kvalitnejsim", ktore si len pan Glisnik dovoluje nazvat "podradnych a piratskych", ktory vedia aj nieco naviac, ako napr: lepsia kvalita obrazu, timeshift, viac tunerov a podobne! Pre pan Glisnika je napr. Dreambox, ktory patri k tomu najlepsiemu co tu mame, len "piratskym prijimacom", lebo pouziva viac tunerov a ma UNI citacku a nema ich neprekonatelnu nalepku! Narovinu poviem, ze kym bude u nas co i len jedina platforma (nemusi byt vyslovene satelitna, i ked ju uprednostnujem), ktora bude podporovat timeshift a nahravanie a sledovanie niecoho ineho ako zrovna nahravam, tak pojdem tam! Ked medzi nimi Skylink nebude, nebude Skylink ani u mna doma!!! A nebudem o tom s nikym polemizovat, je to moje konencne rozhodnutie! |
Billysk
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOBillysk-bez timeshiftu a pvr si uz neviem predstavit televiziu. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOZip má ve všem pravdu, akorát kdyby ty přijímače, které mají od Skylinku doporučení za něco stály.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOzip 05:59:57to zbozi ti nikto o hlavu mlatit nebude, kedze cw nikto koncom roka 2012 nema v plane vypinat a takto sa nedavno predsa vyjadril aj p. Glisnik ... Podpora a vyvoj systemu nema s funkcnostou nic spolocne, ale to tu uz bolo pisane x krat Tiez porovnavat vymenu kariet, ktora prebiehala u digi s pripadnou vymenou skylink je o niecom inom a dovod preco to u digi trvalo tak dlho bol predovsetkym v tom, ze kazda karta musela byt vyrobena s unikatnymi parametrami, aby sa opat s konkretnym boxom sparovala. Staci ak si trebars v dual boxe pichol kartu urcenu pre hornu citacku do dolnej a pairing s box a rsa key neprebehol Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOA vymienat karty vo viacerych statoch a s tolkym poctom abonentov, to by raz chcel Skylink menit tolko kartiet :), to sa mu ale takymto pristupom nikdy podari. Takto vymeni vsetky do jedneho mesiaca, ak sa ovsem vymenou da nazvat to ze mu zakaznik hodi staru kartu o hlavu a ziadnu novu si neodnesie. |
Billysk
![]() |
|
all@poulinjen z lásky :))) , ale dle některých jdu večer s batohem do Skylinku, tak si to každý přeberte. @Billysk Já už nemám sílu Ti něco vysvětlovat, stejně to nečteš a jedeš dokola svoje. Konkrétně - Skylink nedělá nic proti zákazníkům, to se zdá tobě a několika dalším, protože špatně vyhodnocujete informace. Kdybych já dnes potřeboval kartu Irdeto, tak si koupím třeba Humaxe 5100, má 2x USB, nahrává na Flash i HDD, současně můžeš sledovat další kod. program a to vše s jednou Irdeto kartou. Teď si sedni, má certifikaci a stojí rozumný peníz. Dvoutuner mám nyní, zatím funguje tak jak se mi líbí, ale vím, že to jednou může skončit, tak až to za dlouho nastane, tak to budu řešit, rozhodně ovšem né tady pokřikováním a špiněním kohokoli. Konec podpory CryptoWorksu neznamená pro nikoho nic jen v případě, že systém někdo nevynese ven (znalí ví kdo) a všechny programy budou k dispozici jen pomocí nastavených podmínek. Pokud ovšem někdo jisté informace vynese, pustí ... tak mají všichni problém, protože společnosti, které si u providera kódování platí, budou nejspíše tlačit na to, aby vše najelo do zákonných podmínek, protože programer u free (nekódovaného) programu může za práva ke svému pořadu požadovat vyšší částky ...... A to je celý ten kolotoč, pokud ten nesplní to, ten ono, tak bude platit ten tolik a tolik, ten smluvní pokuty ...... Prostě schopný podnikatel neriskuje, když má potřebné podklady a když nemusí, takový CS Link nyní riskuje, resp. spoléhá na to, že hack nebude v roce 2013, ale to je prostě jejich věc. @kacenkin Není zač, rádo se stalo. 1. ona žádná výměna nyní neprobíhá, je to jen dobrovolná výměna pro zájemce o nový Irdeto přijímač .... Pro Skylink je to jen mizivé odlehčení pro případ nuceného vypnutí CW. Někomu jsem psal, že Skylink by jistě ufinancoval a i zvládl takovou výměnu třeba do měsíce, ale výroba karet (1 000 000), by trvala takovou dobu (1/2 roku? víc?), že by vznikly mezi tím jisté škody, kterým se snaží vyhnout. 2. Ano, vím že někdo do toho šel pro funkce, ale kolik lidí z tisíce mělo alternativu? Většinou obchodníci, nebo spíš nezodpovědní podavači podávali takové výrobky i 70 leté babičce, které jsou ty funkce k ničemu. Já jsem přesvědčen, že za chaotický stav může jistá skupina nezodpovědných VO, podavačů ..., kteří lidem nevysvětlili rizika takových přijímačů, když už jim je tedy podávali. Já takové přijímače prodal jen tomu, kdo si o něj řekl a dostal to s jasným upozorněním. |
Zip
![]() |
|
pokračování3. Conax. Nové kontakty, nové podmínky, nové problémy, nasraní většinoví zákazníci, protože mají CryptoWorks přijímač, nikoli Conax ..Ahoj @ josef BA Já samozřejmě vím, že vypnutí CW nehrozí 1.1.2013 i kdyby byl CW hacknutý, ale také vím, jaké budou v takové situaci problémy. Příměr výměny karet k digi byl správný, ovšem orientační, protože digi je v x zemích a má trochu víc zákazníků. Skylink je schopnější fa, logistiku zvládnou v podstatně kratším čase, vše bude bržděno jen na dodávkach (množství) karet od výrobce. |
Zip
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOZip - Ty zase vsetko hadzes na predajcov! Tak nech si Skylink karty predava sam a nie cez predajcov. Predajca im predava a Skylink zaraba a Skylink vsetko hadze na predajcu, ktory je casto prvy v rade kde sa pride zakaznik stazovat ze mu nieco nejde. Ak aj zavola do Skylinku, prijimac nema nalepku, tak ho stejne poslu k predajcovi. Predajca toho bude mat casom plne zuby a bude predavat ludom radsej CSLink. Toto je to coho chce Skylink dosiahnut, alebo by radsej aj za cenu toho ze na seba zoberie urcite riziko, mohol radsej postupovat trochu inak a vylepsit si poziciu u zakaznikov? Nemyslim ze vstko je to o predajcovi. Mnohi ludia si objednaju satelit a sami si ho musia naladit, vlozit kartu a podobne. To mu ma vsetko urobit predajca zadarmo? Ked si zapyta peniaze, tak si to stjene radsej zakaznik urobi sam s Skylink bude na tom stale rovnako. |
Billysk
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOkeby boli ludia tak spokojny ako nie sú tak toto forum o skylinku nie je tak rospísane so samími stažnostami a čo myslíte do kedy to bude tak ,kym ludia neprejdu tam gde budu spokojny.Je tu niekto nespokojny od upc? |
polki
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 242 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOLudia boli nespokojny aj u UPC, ale UPC porobilo zmneny k lepsiemu, pridalo programy, zlepsilo kvalitu, znizilo cenu a tak sa nema asi kto stazovat. Skylink bol donedavna tiez vychvalovany a povazovany za 1. u nas, ale porobili zmeny k horsiemu, avizovali pridavanie a nepridali skoro nic, aj to pridali nedopadlo dobre (Empatia, Travel HD a cestina), avizovali ze casom budu ludia musiet pomenit karty za poplatok, mozno aj vymenit satelit, takze ludia su pravom nahnevany. Cudujete sa im? Ja sam sa hnevam, a to stale povazujem Skylink za 1. Ale uz casto krat rozmyslam nad novymi altrnativami, co by sa mi predtym nestalo. Koho je to chyba? |
Billysk
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETO... len odpoviem ze urcite nie predajcu. |
Billysk
![]() |
|
BillyskNení prodejce, jako prodejce. Jsou tací, kteří prodávají převážně jen UNI čtečky a o tom to je. To že něco v UNI čtečce funguje dnes, neznamená, že zítra pojede také. A pak to odnese někdo, kdo za to vůbec nemůže. |
Zip
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETODíky za odpovědi Zipe a obdivuji tvoji sílu SkyL hájit.I já považoval SkyL za absolutní a neochvějnou jedničku na trhu. Dával jsem lidem jen jejich karty. Taky jsem je hájil kde se dalo. Osobně jsem přesvědčen, že stejně většina lepších výrobců UNI čteček bude mít dostatečně kvalitní soft, aby to nějak zvládly. A ty starší se většinou nové karty nedožijí. Mě spíše vadí aktuální situace na trhu, kdy není prostě dostatečná nabídka strojů, které mají garantované Irdeto a přitom za něco stojí :((( |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOOno je naprosto jasné, že se na trhu zanedlouho objeví přijímače bez licence Irdeto a že na nich půjdou nové karty. Otázky zní - jak dlouho?, všechny služby?, půjde dekodování bez problémů? .....A zase tady vznikne dnešní chaos, který odnese provider, protože neznalý člověk nechápe o co jde, "včera mu ten krám fungoval, dnes nefunguje" tak je to kartou a hotovo. Hanlivé výrazy (krám, šrot, střep) k UNI a EMU přijímačům z mé strany berte s rezervou, nadhledem, také takový "krám" používám (Vantage), jen prostě vím, že to nemusí být na věčné časy a že až to padne, tak je to má chyba, měl jsem si koupit něco licencovaného, řešit to budu, až situace nastane, ale rozhodně to nebudu řešit napadáním nevinného. Pokud jde o množství přijímačů, nevím jak dlouho tento obor děláš, já dávno před začátkem CZ vysílání na satu a tak vím, že díky Skylinku, jejich certifikacím ... to jde relativně velmi rychle. V začátcích (1997) byl dlouho jediný typ, pak 2 a až po cca 4 letech 4, 5, 6 typů. Tenkrát byl výběr mizivý. Dnes už máme cca 10 Irdeto licencovaných přijímačů, a to vše během zhruba 1/2 roku. Už jsem to psal, kdyby Skylink neměl nejprve karty, výrobci by neměli co testovat. Někdo prostě musel začít a je rozhodně rozumější uvést na trh jednotnou kartu, které se přizpůsobují výrobci HW, než 50 přijímačů a k tomu přizpůsobovat různé karty. Kde by byl potom nějaký standard, pravidla ?? Rada, zanedlouho se objeví nový Humax 5100, mrkni, fakt dobrý, dnešní levné UNi stroje mohou jít do popelnice. |
Zip
![]() |
|
jozef BA"Tiez porovnavat vymenu kariet, ktora prebiehala u digi s pripadnou vymenou skylink je o niecom inom a dovod preco to u digi trvalo tak dlho bol predovsetkym v tom, ze kazda karta musela byt vyrobena s unikatnymi parametrami, aby sa opat s konkretnym boxom sparovala. Staci ak si trebars v dual boxe pichol kartu urcenu pre hornu citacku do dolnej a pairing s box a rsa key neprebehol" tu nemas pravdu, lebo vyroba karty s tym nema nic spolocne, najskor sa to nahodilo do systemu a potom sa to muselo sparovat tak ako to bolo nahodene do systemu |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
RE: Reklama na SKYLINK IRDETOmjamriskamal si dual box v ruke? vysvetli mi teda, v com bol problem, ked sa prehodila karta urcena pre spodnu citacku s vrchnou kartou a pri telefonate operatorovi, ze to nechodi, operator len bezmocne tvrdil, ze to on v systeme prehodit nevie a karta musi byt presne tam, kde bolo uvedene na prilozenom letaku Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 156 | |
![]() |
|
![]() |