Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Skylink

Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhaný obraz.

Dobrý den, mám menší problém se signálem u Vertikálních stanic z družice 23,5 (ČT1,2,4,24, prima atd.) Mám ferguson 5016 SD a nějak to zlobí. Mám LNB - 4 výstupy a dva mám svedené do patra a takhle mě kolísá signál. Může to být špatným koaxiálem. Je mi to divné, protože to dělá u obou kabelů a když jsem to zkusil dole u našich, tak tam to šlo? Také jiné vertikální jako z Astry 19,2 jdou. Nemůže to něco rušit? Zítra zkusím vyměnit celý koax, ale budu muset rozebrat celou stěnu. :( Nemá někdo jinou radu?

Satelit amatér

Pacanda
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...

Tak OK, dajme tomu, že v tomto prípade je problém so zmieňovanou „zemní smyčkou“. Nikdy som sa s tým ešte nestretol, teda nemám s tým žiadne skúsenosti a ani vedomosti. Človek sa učí po celý život a rád si dám hlavne mne neznáme veci vysvetliť a objasniť tými čo vedia o akú danú problematiku vlastne ide. Nie je nikde napísané aj keď by som nerád, že sa stým niekedy nestretnem. Tak v čom vlastne spočíva celý problém „zemní smyčce“ a ako sa to dá riešiť v tomto konkrétnom prípade na sat.?

90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59

DDR

podívej,to je divoký problém,který nejde nijak ve stručnosti vysvětlit,pokud se nepletu,tak Enik má na to svoje know how a nerad prozrazuje,jde o to,aby se zem z jednoho místa,nepodílela na příjmu v jiném místě,pokud odpojíš stínění koaxu a sat chodí,tak je někde problém,napájení LNB jde někde po zemi elektrovodné sítě přes jinou místnost,zařízení se pak chová jemně řečeno Divně,pak je nutno tuto zem oddělit,třeba oddělovacím trafem 220V/220V,což je elegantní,ale hodně drahé řešení,jen ve stručnosti

pierrepetr
Registrace: 5/2006

DDR :
po tom co jsi zde předvedl Rv obdivuji pierepetra R^ !

jinak už to zde bylo probíráno xkrát a je zajímavé že to
dělá na Vertikálu High band

pomůže výměna LNB (INVERTO !!!)
a pokud je kde dát MSW tak také pomůže
(samozřejmě + QUATTRO)

pacandu prosím o sdělení jak tento "menší problém" vyřešil

tonek
Registrace: 1/2009

nemluvil bych o menším problému,inverto nevím,asi by musel mít oddělené země,nevím,možná má

pierrepetr

já jen cituji autora dělal jsem OCTO a pomohlo (3 razy),
oddělené zěmě si myslím nemá

tonek

pokud to beru z technického řešení,nechápu jak se to může vyřešit,ale pokud to jde,nechápu,ale to není důležité,výsledek je prioritní

pierrepetr

No tohle je problém, ta DVB-T to zjišťuji.

Mám LNB se 4 výstupy a dole mají naši dva výstupy do jednoho přístroje s dvěma tunery, jde jim to OK. Já jsem měl stejný nahoře a ten šel v pohodě, ale měnil jsem ho. Mám tam pouze jednotunerový ferguson. Když jsem ho připojil na koax 1 tak se to sekalo 0 - 90 - 0 a k prdu, tak si říkám asi koax. Přepnu na druhej a zase. Asi mám špatně F konektory a tenhle je citlivej, tak předělám. Výsledek stále stejný. Tak zkusím vzít ferdu dolů a tam se rázem neseká a jede. Aha tak to asi bude ve svodu. Část svodu jsem vyměnil a připojil jsem ještě družici 19,2 vše z téhle družice jde, nejdou pouze V na 23,5. Tak zkouším na LNB přeházet F konektory, dole v pohodě a nahoře chvilku sekačka, pak to třeba chvilku nedělá, oddělám stínění a zase to dělá a zase třeba chvilku nee. Zkusím vyměnit celej kabel a pak se uvidí jak to bude vypadat a dám vědět. Jo DVB-T bych chtěl na víc TV, tak se dotazuji co a jak, to víte ženský by měli nejraději svoje seriály na všech TV a mě by nenechali koukat ani na fotbal. Jo a ještě zkusím byměnit LNB, mám tam ještě jedno se 4 výstupama.

Satelit amatér

Pacanda

To víš, že je.

Víš jak doma manželka špačkuje, když jí nejde Prima a nějaký přiblblý seriál.

Satelit amatér

Pacanda

A sneh si uz zhodil z paraboly :)

Billysk
Registrace: 4/2006

Sních? U nás je holo.

Ten tam není. Já jsem myslel, že to je někde v kabelech, že se tam dostala voda, ale to by pak asi nešly ani ty ostatní stanice.

Satelit amatér

Pacanda

Vsetky mozne varianty uz tu boli prebrane, takze Ti len napisem k tomu ci to nemoze byt rusenie. Ano mohlo by to byt aj to. Jednoduchym vypoctom vysielacia frekv. - frekv. oscilatora LNB Ti vyjde frekvencia 1,925 GHz. To je frekvencia kde pracuje napr. koncove zariadenie (upload) UMTS (rychly internet od mobilnych operatorov) alebo este napr. beznurove telefony dovezene z USA (tie by sa nemozu u nas pouzivat, ale ludia si ich zvyknu doviest, lebo to tam kupia lacno). Mozno nieco z toho pouzivas aj Ty doma, tak sa skus na to pozriet.

Johny

To Pacanda

Klidně můžeš příčinu problému hledat i pod postelí, za komínem nebo ve studni. Je ovšem celkem jisté, že nepochodíš.
Je prostě neuvěřitelné co všechno jsou lidé schopni vymyslet jen, aby něco mohli plácnout. Pravděpodobnost, že příčina je v zemní smyčce je asi 99,5%. Takže až vyzkoušíš všechny ostatní možnosti, tak si vyřeš tu samotnou příčinu. :-)))

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Pacando

šel jsi sem pro radu tak zbytečně nevyměňuj koaxy!!!
zkus napájet všechny přijímače z jedné zásuvky!
jestli máš ten druhý LNB stejné značky tak ho ani nevyměňuj!
nejen já ale většina diskutujících co o tom něco ví tak strávila hodiny času laborováním a měřením zkoušením kteréžto poznatky zde bezplatně Tobě predávají.
možná by stálo za to kontaktovat výrobce LNB ?! ať se na tento problém zaměří, já se domnívám že brumové napětí se dle velikosti závisející od stavu sítě a bla bla bla přičte na nějakém nelineárním prvku k přepínacímu napětí a přepne LNB na H pol. Proto to někdy jde a někdy né,samozřejmě se mohu mýlit vlivů a teorií se zde jistě nakupí, mě vždy pomohlo výměna LNB octo,quad a dvakrát jsem použil MSW ale chystám se dát zpět OCTA INVERTO která jsem tenkrát neměl . Tak že si myslím že některé LNB jsou odolnější proti BRUMU.
Brum Brum Brum.

tonek

Pacanda

S nejvetsi pravdepodobnosti je v haji LNB.Mel jsem problem s jednim vystupem.Nesli vertikalni frekvence na Astre 23.5.Dole slo vse.Vymenil jsem LNB twin za QUAD a jede opet vse.Chystam se sprovoznit jeste jeden satelitni prijimac.Ta zavada jse mi tak trochu hodila,mel jsem aspon duvod ho vymenit.Chtel jsem to udelat az na jare,ale zavada na LNB vse uspisila.Pouzivam LNB Golden Interstar a pristroje teze znacky GI-S780 a GI-ST870Xpeed.Na HDTV se zatim nechystam.Pokud by se problem vyskytl po case znovu,tak vymenim LNB za jiny od jine znacky,jelikoz jsem cetl.ze LNB GI jsou v posledni dobe nekvalitni.

HYPER
Registrace: 11/2010

Chyba v koaxiale,zlomený,natiahnutý...

MMZILINA
Registrace: 1/2007

Inak, jednoznace vymen kabel a uvidis. Ak mas ten stary kabel, tak tomu napr. normalne odchadza casom zem (rozpada sa tienenie). Natiahni si pre skusku novy a uvidis. Potom mozes pokracovat dalej.

Billysk
Registrace: 4/2006

Dík

Jo jo ten kabel vyměním na 100% a pak dám vědět jak jsem dopadl.

Satelit amatér

Pacanda

ti povím už dopředu!

ale komu neni rady tak se na něho VYKAŠLEM !

tonek

Je to smyčka. Jakékoli měnění kabelů, F konektorů, LNB je zbytečné. Začni tím, že když se rušení začne projevovat, tak oběhni barák a postupně odpojuj koaxy od ostatních - nerušených - přijímačů (stačí v místnostech u přijímačů, není nutné lozit k anténě). Po odpojení jednoho z nich rušení naráz zmizí. Připojíš ho zpět a rušení se zas hned objeví. To je ono, tudy je uzavřená smyčka.

Co s ní je už další věc na rozsáhlejší laborování...

Louskacek
Registrace: 3/2007

Každej správnej monter by měl mít ve výbavě sítové oddělovací trafo, alespoň na 100wattů, raději však ještě více. To se pak pracuje jinak, i se zákazníkem se pak jinak jedná...

Já pracuju v rozhlasové branži a bez signálových odělovacích trafíček si nedokážu představit svoji existenci. Jedno síťové z toroidu jsem si nechal nedávno vyrobit také.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Za svůj život jsem neviděl ani jeden jediný případ rušení, které lezlo do kabelu mezi LNB a přijímač. O jednom se užuž myslelo, že jo (protože kabel byl vedený v šíleném emg poli), ale pak se ukázalo, že ne... Tudy opravdu cesta nevede. :-)

Louskacek

Dodatek

Při zkusmém odpojování koaxů musí být dané satelitní přijímače vyplé (tlačítkem Standby), jinak hrozí poškození přijímače nebo LNB!

Louskacek

Tonek, papoušek. Pacanda, odpoj od LNB všechny kabely a připoj jiným kabelem měřák a bude ti jasno. Popřípadě připoj pouze jeden TV s jedním kabelem a odzkoušej všechny výstupy. pokud to bude dobré, tak připojuj jeden televizor po druhým a to od těch co nešli a zjisti po kterém připojení Tv to začne zlobit a ten přijímač resp. zásuvku ve zdi přepoj na stejnou fázi jako ty ostatní. Pokud to nepomůže změř proudy v zemní smyčce a pak už jen hledej. Nebo zavolej servisáka, může to přijít nejlevněji, než pokus omyl. Na dálku se těžko radí, můžeme mít pravdu všichni.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Louskáček, než jsem to dopsal tak už to tu bylo. Solidně a srozumitelně od tebe napsáno.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Žádná smyčka ale na smyčku to je to věřím..
Řešil jsme před měsícem uplně stejný problém !!!
V jedný místnosti nepraviedelně se obraz rozkostičkoval na jedné polarizaci na 23,5.Nahoře Quad ostaní výstupy v pořádku.
Takže začala vylučovací metoda byl jsme za celej den nalítanje po baráku jako kráv*a.
Měnění přijímačů,stejné el. zásuvky,jiné lnb,dopoučené odpojování kabelů,rady že je to na 99.99% smyčka( na oběšení)..prostě hrůza pak už jsme i bláznil..jako když ztratíte klíče a hledáte je celý den a do kapsy u kabátu saháte třeba 100 x ...
Na konec jsem v zoufalém stavu dotáhnul na půdě F konektor který spojoval kabely a bylo tu osvobození :))
Samozřejmě muj problém že jsme na ty F zapoměl a dělal je až nakonec už v pološíleném stavu ale zmátlo mi že jedna frekvence hrála a začalo to dělat třeba někdy až po 2 hodinách..

pat
Galerie: pat
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra