![]() |
|
Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhaný obraz.Dobrý den, mám menší problém se signálem u Vertikálních stanic z družice 23,5 (ČT1,2,4,24, prima atd.) Mám ferguson 5016 SD a nějak to zlobí. Mám LNB - 4 výstupy a dva mám svedené do patra a takhle mě kolísá signál. Může to být špatným koaxiálem. Je mi to divné, protože to dělá u obou kabelů a když jsem to zkusil dole u našich, tak tam to šlo? Také jiné vertikální jako z Astry 19,2 jdou. Nemůže to něco rušit? Zítra zkusím vyměnit celý koax, ale budu muset rozebrat celou stěnu. :( Nemá někdo jinou radu?Satelit amatér
|
Pacanda
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 121 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89 | |
![]() |
|
RE: tonekČo si tu predviedol ty? Nič, nič a ešte raz nič. Tak mu poraď konkrétne keď si taký odborník, len tu drístaš a drístaš. Jaká „zemní smyčka“? Nevieš to poriadne ani len definovať, len čo tu ostatný napísali zalietaš piate cez deviate. Úplný nezmysel. Dnes som oslovil X prof. montérov a nikto, nikde, nikdy sa s tým nestretol. V prvom rade iné LNB od iného výrobcu a ďalej ako som písal na začiatku.... R^ R^ R^90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
Pre LouskacekTak Ti poviem, ze ja som sa s tym uz stretol. Je pravda, ze zo svojou robotou zacinam az vtedy, ked vsetky tieto "nazvime to opatrenia" zo strany servisakov zlyhaju. A celkom krasne si to mozes vyskusat aj sam, ked na nejakom bloku, kde frci UMTS umiestnis parabolu povedzme do vzdialenosti cca 10 - 15m od ich anten. Potom skus naladit na Thore DiGi transponder 12723 (ten je u niektorych panov aj velmi oblubeny). Uvidis vysledok. Co myslis, kolko ma bezny kabel tienenie? |
Johny
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...Samozrejme, ze som zabudol dodat, ze je aj dolezite, aku frekv. vyuzivaju na tej zakladnovke (mozu vyuzit spravidla hociktoru z troch pridelenych). |
Johny
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
JohnyVěřím tomu, že se to v tak extrémních případech o jakých píšeš stát může. Ale za trochu "normálních" podmínek se to nestává (aspoň vůbec ne často). Dávat blízko k přijímací anténě vysílací anténu na kmitočtu, se kterým se pracuje při příjmu (byť jako s mezifrekvencí), nebo dávat k ní i jen nějaké zařízení, ze kterého leze rušák na kmitočtu na kterém se přijímá užitečný signál, je krok k problému.Stínění kabelu nevím jaké je, nechám se podat. Ale asi to bude hodně závislé na tom, zda jde o jednoduché opletení, pořádné opletení, a nebo stínění kovovou fólií. No a hlavně to určitě brutálně závisí na kmitočtu. Ono mnohem líp se skrz 0,2 mm tlustý hliník "propašuje" 3,5 MHz, než třeba 5 GHz... No ale tipnu si, že se to u kvalitního koaxu (na kmitočtech kolem 1,5 GHz) pohybuje tak někde kolem 20 - 40 dB, u šmejdů to bude tak do 10 dB, hádám. (počítám, že oba mluvíme o tom, jak se do koaxu dostane "cizí" signál zvenku. zevnitř (pokud je všechno správně udělané a neteče proud po povrchu pláště) samozřejmě neunikne prakticky vůbec nic, takže tam je "stínění" podstatně vyšší... :-p ) Přemýšlím, jak by se dalo to stínění koaxu proti "cizímu signálu" změřit, to by mohlo být celkem dobré, mít o takové věci komplexnější představu... Díky za tip! |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...Koncom roka 1994 keď bola vypustená Astra 1D a vôbec ako prvá začala využívať maximálne sub-KU pásmo vznikali zaujímavé situácie vo vrchnom piatom TV pásme 60K-69K (783.25 MHz-855.25 MHz). Pamätám si, že keď šli blízko seba koaxiálne káble SAT a TV antén, tak som niekedy naladil na samotnom TV vtedy vysielané analógové sat. stanice (10700MHz-10950MHz). Samozrejme to bolo dosť slabučké a zašumené, na pozeranie už vôbec nepoužiteľné...90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
@ DDRLen tak pre zaujimavost-video v analogovom satelitnom vysielani bolo modulovane frekvencne,normalna televizia isla analogovo,tak to vôbec nema spojitost s tym,na akej frekvencii vysielal "satelit".To si uz prijimal programy za modulatorom,a tam,kde pouzili nekvalitne koaxy,to bolo aj zhruba sledovatelne. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 659 |
![]() |
|
@Kasroprava:"-video v analogovom satelitnom vysielani bolo modulovane frekvencne, normalna televizia isla AMPLITUDOVE" Asi to tak myslels, jen ses přepsal :) oboje je totiž analogové ;) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
davidkrizSamozrejme. |
Kasr
![]() |
|
Mé Resume.Tak jsem zkusil odpojit všechny f konektory od LNB a nechal pouze jediný z toho mého, který se sekal. Astra 23,5 mě nešla vůbec ani z jednoho LNB výstupu. Nešel ani druhý kabel co tam mám ( dost divné ). Tak si říkám vyhráno někde asi přerušeno, ale oba? Tak jsem tam zase připíchnul oba kabeli z dolejšího sat, a už to nahoře zase šlo a kostičkovalo. Vzal jsem sat. a tv a šel dolu, abych vyzkoušel nový kratší kabel. Pokud byl zapojen pouze ten nový OK, pak jsem připojil ty zbylé zdola a zase sekačka. Tak jsem je ještě malinko přeházel a dal vedle sebe na LNB jeden zdola a jeden shora a ejhle najednou sekačka nebyla. Tak jsem to vzal nahoru a raději již nic nedělal a zatím musím zaklepat vše jde. Třeba to bylo v nějakém F konektoru, který byl málo dotažen nebo nevím, každopádně je to divné. Uvidíme jak se to bude chovat dál. Jinak moc moc děkuji všem za rady, jsem takovej laik, který uvítá jakoukoliv radu, ale když někdo bude radit skoč z okna tak to zase prrrr. No a teď ještě dodělat tu DVB-T. :bigeyes:Satelit amatér
|
Pacanda
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 121 |
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...Pacanda-Třeba to bylo v nějakém F konektoru, který byl málo dotažen nebo nevím, každopádně je to divné.Pri prijme akehokolvek signalu musis mat konektory 100%.A potom môzes hladat chyby.Bud to daj urobit odbornikom,alebo si niekde nastuduj kvalitnu montaz efka.Lebo vsetky efka,ktore som videl,ktore si neznalci zapojili svojpomocne boli na velke H. |
Kasr
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...tím jsi nic neopravil,tu smyčku tam máš dál,že to jde, buď rád,ale kdykoliv se to může znovu projevit,pokud odpojíš stínění koaxu a jde to dál,tak si uvědom,kudy se asi dostává na LNB napájení,vysvětli si to a můžeš jít spinkat R^ R^ R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: PacandaProsím ťa žiadne slučky nerieš, lebo nakoniec si dáš slučku sám. To sú majstri, ktorý vyháňajú len z ľudí zbytočne peniaze! Ak máš LNB Quad Monoblock Smart, tak ho ihneď vymeň za Golden Interstar! To je prvoradé, majú bežne oveľa vyššiu výstupnú úroveň od ostatných (10%-15% dB) čo oceníš hlavne vtedy, keď napájaš všetky štyri výstupy a koaxiálne káble sú nad 30m. Preto si kúp kvalitný kábel, ja všade dávam celo medený Cavel KF 114 a používam ho aj ja sám. Môžeš kľudne bez obáv ťahať do 50m, len dávaj pozor na zbytočné zalamovanie pod 45 st. uhol! F-konektory musia byť vzorne na 100% zapojené a vonku poriadne zaizolované proti vlhkosti! Parabola min. 80 cm vo vodováhe a max. presne natočená, aj skew LNB s istotou bez akýchkoľvek prekážok! Nič viac, nič menej. Spokojnosť na dlhé roky.... ;)90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...presne tak ako píše DDR,ostatné sú nezmysli! R^ R^ R^ |
master
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 34 |
![]() |
|
DDR and masterjste odborníci na svém místě,ale to místo není tady,odpovězte mi prosím jednohlasně,kudy se napájí LNB 13/17V když odpojím stínění kabelu?,pak si dejte facku a přiďte se omluvit :laughing: :laughing: :laughing: |
pierrepetr
![]() |
|
RE: pierrepetrPočuj ty sedlák nenavážaj sa do mňa, a facku ti môžem veľmi rýchlo dať ty (nevhodné slovo). Maj si svoj názor ja ti ho neberiem, ale neber si do svojich špinavých úst láskavo mňa. Môžeš sa na tú tvoju slučku aj obesiť. Používaj kvalitné komponenty od F-konektora až po sat. prijímače a nokdy sa nestretneš s tou tvojou jebnu.ou slučkou. K.o.k.o.t.e.k májový...90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
DDRod tebe chci slyšet,proč radíš krávoviny,jaká parabola ve vodováze,pokud nemá motor,tak je to šumák,radši čti a nezapojuj se,jen tazatel laik,bude mít více práce,díky tobě |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...Ty mi tu budeš rozkazovať, čo mám a čo nemám. Chudáčik :laughing: :laughing: :laughing: ... Mám vyše rozumu v ryti ako ty hlave. Ty slučka..., obesenec. Si mu už len poradil, nevieš to ani definovať :laughing: :laughing: :laughing: Rv90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...přečti si pravidla,než vlezeš na fórum,chovej se slušně a neurážej |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...méně chlastu a h u l e n í,jinak si tvé chování neumím vysvětlit |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...Ty si píš čo chceš, maj si svoj názor a mňa si neber láskavo do úst. Tazatel podľa tvojich akože vysoko odborných rád by nikdy nevyriešil to čo mu tu ty radíš, lebo sám nevieš o čo ide. Ide o nezmysel. Byť ním, tak ti veru dám pekne facku. Nezapájaj sa tu do takýchto debát, keď sám nevieš o čo ide. Len tu drístaš a robíš zo seba deb.lka... Rv Rv Rv90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...už jsi byl slušnější ,gratuluji,ale pořád jsi nedokázal odpovědět na moji otázku,kudy se napájí LNB,pokud mu odpojím stínění koaxu? |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...zemní smičce :laughing: :laughing: :laughing:90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...chápu tě,někdy se to stane,ale pokud možno zalez a nic nepiš,nejde to smazat a ráno si to střízliví přečtou a budeš za V.o.l.a |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...U Quad Monoblokov a hlavne u zn. SMART, keď sa zapájajú viac ako dva výstupy to nie je nič neobvyklé. Je to dávna chyba v týchto LNB. Rád by som vedel aký merací prístroj používaš pri svojej akože odbornej práci?90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
RE: Signál z nuly ma 90% a zase na nulu. Trhan...Vol ťa ráno obúva. Mne tu nebudeš rozprávať do z húlených a opitých. To môžeš svojej žene ak máš nejakú, alebo svojím deťom. Si vyprosím od takého primitýva. Nikdy si nič nenamontoval, nespravil a len čo si niekde prečítaš a nevieš to ani poriadne vysvetliť. Načo tu vôbec radíš niečo niekomu, najskôr sa uč a niečo dokáž...90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89 | |
![]() |
|
![]() |