Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nova HD ladění

Prosím o radu.
Nedaří se mi naladit Nova HD. Nedaří se mi to již od doby, kdy změnili frekvenci.
Ladím z ASTRA 23,5 na PC s kartou Fire DTV na DVB vieweru pro.
Stáhůl jsem nový transponder 0235 odtud: http://en.kingofsat.net/tv-23.5E.php ale také ze stránek DVB, ten byl EXE a nainstaloval se do adresáře sám.
Výsledek je stále stejný. Zmiňovanou frekvenci prostě přeskočí a v seznamu naladěných stanic NOVA HD není. Je tam NOVA HD na staré frekvenci (12070), tam se sice ukážou data EPG apod, ale zvuk a obraz není. Zkoušel jsem zmíněný program přepsat (SID,PID apod.) podle dat uvedených na http://en.kingofsat.net/tv-23.5E.php, ale nebylo to k ničemu.
Poradíte někdo jak to naladit?

Cesťák
Registrace: 5/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nova HD ladění

zadej frekvenci Astra 23,5 12110 H 3/4 27500 DCVB-S2 8PSK pilot ON aměl by si ji naladit pokud máš Skylink jestli nemáš tak smůla

kuri75
Registrace: 12/2009

Tak jsem to upravil v transpondéru. Změna byla jen v tom DCVB-S2 (bylo tam jen S2. DVB viewer mi nalezl jen NOVA HD na 12070. prostě 12110 ani 12109 vůbec neladí přesto, že to je v transponderu dobřa a přesto, že nasadím vyhledávání od 12100. Vždy vyhledá 12070 u které mi po kliknutí na naladěný kanál ukáže veškerá data, i čas do konce vysílaného pořadu, ale obraz ani zvuk ne. Pokud zkusím v CHANEL LIST EDITORu přepsat data (12070 na 12110, pid ...) nezobrazí ani ta data.
Mám SKYLINK a dekodovací kartu s CL modulem IRDETO CRYPTOWORKS.
Jsem z toho blázen.

Cesťák

Ještě jedna zajímavost:
Omylem jsem otočil dekodovací kartu čipen obráceně a po naladění jakéhokoliv dekodovaného programu se sice oněvila data, ale ne obraz ani zvuk. Je to totéž jako pozoruji na NOVA HD na 12070.
Nemůže být problém v kartě nebo modulu?

Cesťák

pokud otočíš kartu,je to jako ,když ji hodíš z okna,seřídit parabolu a kartu nech jak byla OK? R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

O té kartě jsem napsal proto, že se to projevuje stejně. Když ji vyhodím z okna, ostatní TV programy se chovají stejně jako NOVA HD na frekvenci 12070 s kartou i bez ní.
Byl to jenom poznatek, ale samozřejmě to nevysvětluje, proč nemůžu naladit 12110.
Až opadne sníh, zkusím seřídit parabolu, ale moc tomu nevěřím. Mám 100cm, signál hlásí OK, ostatní kanály fungují OK, a počasí na to nemá žádný vliv.

Cesťák

Tak jsem doufal ve skutečnou pomoc s problémem a zatím jen hádání na téma kdo má kradenou kartu.
koukám, že jsou zde profesionálové, není někdo z okolí Kutné Hory? objednal bych si servis.

Cesťák

Tak jsem napsal na TVFREAK a do půlhodiny skutečná pomoc:
"Pouzi TransEdit. (najdes v klientskej sekcii DVBV)"
Dávám to sem pro všechny, kteří zde budou hledat pomoc se stejným problémem.

Cesťák

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra