Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Půjde 3D záznamy přehrávat z PC v televizi?

Protože na Astře 23,5 St jsou již 2 kanály vysílající demo v 3D chtěl bych si to nahrát ze satelitu do počítače a pak v televizi Samsung PS50C680 přehrávat. Televize má vstupy HDMI verze 1.4
Mám grafickou kartu Gigabyte HD2400XT s výstupem DVI.
Půjdou mi přes kabel, který má na jednom konci konektor HDMI a na druhém DVI - ale je pouze verze 1.3 (1.4 se neprodává) přehrávat 3D video, nebo si musím koupit kabel verze 1.4 s koncovkami HDMI na obou stranách a k tomu jedině dostupnou !!!! redukci DVI na HDMI ale verze 1.3? - ta ten kabel asi degraduje na 1.3?
Nebo si musím koupit také novou grafickou kartu s výstupem DVI.
Pokud ano jakou - co nejlevnější (hry nehraji, pouze mne zajímá video - filmy).

fousek
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Půjde 3D záznamy přehrávat z PC v televizi...

Nevím proč to tak komplikuješ, není jednodušší to nahrát na sat. přijímači a přehrávat to přímo z něho?. Pokud trváš na přehrávání z PC, tak rovněž nebude problém pokud PC a kabely jsou schopny přehrát normální HD pořad. Budeš tam prostě pouštět normální HD side by side. Horší bude kdybys to 3D chtěl zobrazovat přímo na monitoru PC a připojit k němu brýle. Jde to taky, ale PC i monitor by musely být schopny zobrazit s příslušným programem 120 Hz.

visper
Registrace: 5/2008

Ako píše visper a to mám aj odskúšané. 3D nahrám satelitným prijímačom na interný disk v satelite. 3D program potom ide prehrať aj cez kábel HDMI 1,3. Satelitný prijímač čo mám nemá HDMI 1.4. A neviem, či niektorý vôbec má. U mňa je len problém, že soft, ktorý mám v prijímači (AZBox Premium HD+) nahraté video neprehrá stabilne. Nahrávka seká, kostkuje a zamŕza. Nepíšeš ale, aký máš satelitný prijímač.

Fittipaldi
Registrace: 10/2005

Mám Ferguson Ariva 200

Mám Ferguson Ariva 200, můžu nahrávat na externí disk - přes USB. A z toho to nejde (ani se softwarem verze 2) přehrát přes Arivu.

fousek
Registrace: 11/2007

HDMI 1.4 se týká pouze 3D Bluray. Na satelitech se vysílá v klasické HD normě dva snímky vedle sebe, takže stačí běžné HD vybavení. Nevýhoda tohoto řešení je samozřejmě poloviční horizontální rozlišení.

visper
Registrace: 5/2008

pro fousek

Můžete prosím přesněji popsat co nejde přehrát? 3D zatím mívají kolem 15Mbit.

divákk
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra