![]() |
|
Jaký HD satelit s nahráváním a single LNBUmřel mi tuner na stávajícím přijímači, tak budu nucen přezbrojit. Mám celkem jasnou představu co chci, ale zatím se mi nepodařilo najít optimální řešení.Moje představa: - HD přijímač, CS link. Stačí mi české programy - timeshift, nahrávání programů, USB nebo vnitřní disk - jeden program sleduji, druhý chci nahrávat (stačí české z A3), takže 2 tunery nebo 2 přijímače. - HDMI výstup Na střeše mám parabolu 80, LBN Inverto monoblok single, A1 a A3. Problém je, že jsem omezen jen 1 kabelem (bohužel kabel je pevně ve zdi a já nechci provádět stavební úpravy). Prošel jsem si diskuze zde na parabole a pokud jsem vše dobře pochopil, tak bez dvou kabelů nemohu přijímat programy ze 2 transpondérů, takže i s twin tunerem budu omezen na programy ze stejného transpondéru. Řešil jste někdo podobnou situaci? Pokud bych vyměnil LNB za twin, exisuje nějaký slučovač, který by umožnoval provozovat signál po 1 kabelu? |
vertol
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: Jaký HD satelit s nahráváním a single LNBnebudeš omezen na jeden transpondér, pokud ten druhý bude ve stejné polaritě a pásmu :8) |
trouba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
dobrá mašinka za dobrú cenu...http://www.zdomu.sk/golden-media-unibox-9080-hd-pvr-combo-92086.html R^LG 50PV350, Golden Media Uni-Box 9060 HD PVR, Free Sat, parabola 80cm, DiSEqC motor Stab HH90
|
jofe
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 133 |
![]() |
|
RE: Jaký HD satelit s nahráváním a single LNBtak nějak se bojím, že to nebude příliš praktické, ČT jsou V, Nova H .... programy, na které se chci dívat/nahrávat, bych si přece jen raději vybíral podle tel.programu, ne podle polarizace a pásma :(( |
vertol
![]() |
|
vertolno v tom případě musíš natáhnout ještě jeden kabel a dát twin LNB :laughing: |
trouba
![]() |
|
RE: Jaký HD satelit s nahráváním a single LNBjiný řešení není |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Jaký HD satelit s nahráváním a single LNBvymeň LNB za typ s funkciou unicable. Potom po jednom koaxe môžeš napájať myslím až 8 prijímačov (alebo 4 twintunery) bez toho že by si bol obmedzený.Ale pozor, celý reťazec musí byť s funkciou unicable, tzn. aj prijímač musí túto funkciu podporovať. Zdá sa mi, že dokonca to vie aj Ariva. Ale googli. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
unicableunicable - zajímavý podnět (ikdyž trošku nákladnější). snad by to i mohlo fungovat. Mám Arivu 200 (tedy teď umřel tuner a tak přemýšlím zdali reklamovat nebo pořídit něco jiného). Co si vybavuji, tak někde v meu jsem unicable zahlédl. Ještě mě napadlo jedno řešení - na stožár od paraboly šupnout DVB-T anténu a koupit si kombo. Jako nouzovku, když budu chtít za každou cenu nahrávat jiný pořad. Signály bych sloučil a rozloučil slučovačem za pár korun a bylo by ;) |
vertol
![]() |
|
vertolta kombinace s DVB-T jedním kabelem taky není špatnej nápad R^ |
trouba
![]() |
|
comboJen aby ses nenapálil, bacha na to, že většina běžných combo přijímačů neumí zároveň nahrávat ze sat a sledovat dvbt a opačně ! Mělo by jít o koncepci klasického 2-tunerového přijímače s výměnným tunerem, kde místo 2x DVBS dáš 1x dvbs + 1x dvbt tunery |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
combo... a to už je možná lepší místo SAT 2-tuneráku koupit za 500 pozemní STB ...? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
2:vertolR^ to se mi líbí kdysi jsem sbíral perly a tys mi jednu dalsloučení a ROZLOUČENÍ to je pěkný dík a nic ve zlým to já lúbim |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
![]() |