Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Jaký HD satelit s nahráváním a single LNB

Umřel mi tuner na stávajícím přijímači, tak budu nucen přezbrojit. Mám celkem jasnou představu co chci, ale zatím se mi nepodařilo najít optimální řešení.
Moje představa:
- HD přijímač, CS link. Stačí mi české programy
- timeshift, nahrávání programů, USB nebo vnitřní disk
- jeden program sleduji, druhý chci nahrávat (stačí české z A3), takže 2 tunery nebo 2 přijímače.
- HDMI výstup

Na střeše mám parabolu 80, LBN Inverto monoblok single, A1 a A3. Problém je, že jsem omezen jen 1 kabelem (bohužel kabel je pevně ve zdi a já nechci provádět stavební úpravy).

Prošel jsem si diskuze zde na parabole a pokud jsem vše dobře pochopil, tak bez dvou kabelů nemohu přijímat programy ze 2 transpondérů, takže i s twin tunerem budu omezen na programy ze stejného transpondéru.

Řešil jste někdo podobnou situaci? Pokud bych vyměnil LNB za twin, exisuje nějaký slučovač, který by umožnoval provozovat signál po 1 kabelu?

vertol
Registrace: 12/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký HD satelit s nahráváním a single LNB

nebudeš omezen na jeden transpondér, pokud ten druhý bude ve stejné polaritě a pásmu :8)

trouba
Registrace: 3/2007

dobrá mašinka za dobrú cenu...

http://www.zdomu.sk/golden-media-unibox-9080-hd-pvr-combo-92086.html R^

LG 50PV350, Golden Media Uni-Box 9060 HD PVR, Free Sat, parabola 80cm, DiSEqC motor Stab HH90

jofe
Registrace: 10/2007

tak nějak se bojím, že to nebude příliš praktické, ČT jsou V, Nova H .... programy, na které se chci dívat/nahrávat, bych si přece jen raději vybíral podle tel.programu, ne podle polarizace a pásma :((

vertol

vertol

no v tom případě musíš natáhnout ještě jeden kabel a dát twin LNB :laughing:

trouba

jiný řešení není

netace
Registrace: 12/2008

vymeň LNB za typ s funkciou unicable. Potom po jednom koaxe môžeš napájať myslím až 8 prijímačov (alebo 4 twintunery) bez toho že by si bol obmedzený.
Ale pozor, celý reťazec musí byť s funkciou unicable, tzn. aj prijímač musí túto funkciu podporovať. Zdá sa mi, že dokonca to vie aj Ariva. Ale googli.

Dagy2
Registrace: 11/2010

unicable

unicable - zajímavý podnět (ikdyž trošku nákladnější). snad by to i mohlo fungovat. Mám Arivu 200 (tedy teď umřel tuner a tak přemýšlím zdali reklamovat nebo pořídit něco jiného). Co si vybavuji, tak někde v meu jsem unicable zahlédl. Ještě mě napadlo jedno řešení - na stožár od paraboly šupnout DVB-T anténu a koupit si kombo. Jako nouzovku, když budu chtít za každou cenu nahrávat jiný pořad. Signály bych sloučil a rozloučil slučovačem za pár korun a bylo by ;)

vertol

vertol

ta kombinace s DVB-T jedním kabelem taky není špatnej nápad R^

trouba

combo

Jen aby ses nenapálil, bacha na to, že většina běžných combo přijímačů neumí zároveň nahrávat ze sat a sledovat dvbt a opačně ! Mělo by jít o koncepci klasického 2-tunerového přijímače s výměnným tunerem, kde místo 2x DVBS dáš 1x dvbs + 1x dvbt tunery

lance
Registrace: 10/2008

combo

... a to už je možná lepší místo SAT 2-tuneráku koupit za 500 pozemní STB ...?

lance
Registrace: 10/2008

2:vertol

R^ to se mi líbí kdysi jsem sbíral perly a tys mi jednu dal
sloučení a ROZLOUČENÍ to je pěkný dík

a nic ve zlým to já lúbim

tonek
Registrace: 1/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra