![]() |
|
Technisat HD S2X PLUSUvažujem o kúpe tohto prijímača. Zaujíma ma ako je to, keď sa program nahrá na externý HDD, či je potom možné ho v počítači spracovať a následne dať povedzme na DVD. Pôjde to alebo nepôjde?Tiež ma zaujíma ako je to so spoluprácou DiseqC 1.1, resp. 1.0, či zvládne aj 8 družíc naraz. Díky za každé skúsenosti. Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.
|
DJYEMI
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 902 |
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSJo a ešte spolupráca s modulom Diablo rev. 2.2Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.
|
DJYEMI
![]() |
|
ano ano Disecq8 nenahras prenesies urobis DVD ti davaju aj ich nastroj MediaportDisecq nq 8 nie a o Diablu zial neviem ako. K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSDobre, takze technisat tym padom nie je pre mna vhodny, kedze nevie 8 LNBVu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.
|
DJYEMI
![]() |
|
inac PLUS nie som si istyja som Ti odpovedal na S2X, to PLUS som prehliadol.Ale tipujem ze to nebude ine. Prepac ak som ta zavadzal, pockaj este na dalsie odpovede... K |
krikri
![]() |
|
podla manualu 4Vidhttp://www.technisat-daun-fs.de/downloads/man/man_digicorder_hd_s2x_6886.pdf v manuali piau zial len 4 ale double-zial ze u TS to je tak K |
krikri
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSFakt neviem, co kupit. Vsetko ma nejaku chybu alebo sa mi zda prilis narocne pre starsich ludi. Asi zostanem pri starom doborom Vantage..Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.
|
DJYEMI
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSTechnisat zvládne aj viac LNB ako 4, ale je potrebné ich programovať cez Diseq 1.2. Toto je trochu komplikovanejšie. U 4LNB je to naopak omnoho jednoduchšie ako u iných prijímačov.Podrobný návod je tu na parabole, tiež som to nevedel. DVD je ftákovina, doporučujem držať nahrávky na HDD / USB-HDD. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
Das OriginalNěmečtí technici se vyřádili.1.Technisat má podle mých zkušeností nejlepší obrazový výstup, který oceníte při SD stanicích, zejména u slovenských stanic mám často dojem, že sleduji HD. Kvalita HD je samozřejmostí. 2. Ovládání LNB je těžkopádné. Provozuji starší verzi bez označení plus, to znamená, že mám jeden tuner HD a druhý SD. Njdříve jsem provozoval 11 LNB v kaskádě, Diseqc 4/1 (od jiné firmy než EMP!) s využitím 3 LNB a na čtvrtý vývod byl zapojen Diseqc 8/1 EMP Centauri, nyní mám kaskádu s použitím Diseqc 16/1, celkem tedy mohu mít 19 LNB. Provoz na Diseqc 8/1 je bezproblémový, ale přece jen pomalejší než na klasický Diseqc 4/1. Ale pozor! Tuner HD je vybaven kompletními povely Diseqc 1.0 a Diseqc 1.2. Tuner SD ale nemám s povely Diseqc 1.2!!! Němci vycházeli ztoho, že se opravdu použije motor a druhý tuner je takto omezen, je pouze na připojení dvohého vývodu LNB Twinu. Model Plus jsem v ruce neměl, myslím si ale, že má pouze dva HD tunery, s povely pro anténu to může být stejné. Pokud nebudete používat přijímač s tím, že na jeden program se díváte a jiný nahráváte, pak je Vám tato informace šumafuk. 3. Technisat má jistý komfort v práci se záznamem. Záznam obsahuje pouze jeden soubor, pomocné soubory se nezobrazují. V záznamu lze nadělat značky a úsek mezi značkami se může vymazat. Tato práce mi připadá jednodušší než na Vantage. Noční nahrávka se ostříhá a pak se sleduje program bez reklam. 4. Dělat si doma zásoby DVD z televizních nahrávek mohu tím, že ostříhaný záznam napojím na rekordér DVD pře videovýstup. Na Blu-ray rekordér jsem se nezmohl a ani po něm netoužím. 5. Nepoužíval jsem přenos záznamu na PC, nebylo třeba, ale zde spíše cítím problém s formátem záznamu a jeho převodem. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
záloha a formát záznamu TechniSatad 4/ keď prekopíruješ záznam na DVD rekorder tak HD záznam znehodnotíš.Bez preblémov je predsa mať cez LAN pripojený NAS server alebo akýkoľvek PC/WinXP a kopírovať nahrávky tam so zachovaním kvality. ad 5/ prehrávanie je bez problémov bez použitia konverzie na každom PC. V prípade iných prístrojov, tento formát v pohode berú napr. nové Samsung LCD pri prehrávaní z USBHDD. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSTechnisatHD(S2,8) by byl nejideálnějším, nejkvalitnějším a nejlepším přijímačem (nejen) u nás, kdyby měl DiSEqC 1.1. Ten mít ale nikdy nebude a to ani u horké novinky DIGIT ISIO, jelikož Němci jsou konzervativní, chladní a natvrdlí ve smyslu své němčouřské pompézní nadutosti. Kdyby tak navíc SkyLink přecházel na Conax nebylo by lepšího přijímače (ale to by zase nebylo tolik kšeftů s různými certifikáty Irdeta, že ano....). Každopádně byl jsem nucen zakoupit Vantage právě kvůli a především onomu 1.1 DiSEqCu a předpokládám (i jak vidno) že nejsem sám. Ideální přijímač za rozumný peníz neexistuje, až ho někdo konečně jednou vyrobí začnou ho pak dělat všichni :razz: |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
@Samorost ako s tymi viac ako 4LNB?Samorost aj Dagy2 ale ako tam date viac LNBked nikde sa nenastavuje ze aky Disecq a v menu je aj bude len vyber druzic pre 4 - A/a-1 , B/a-2 , A/b-3 a B/b-4 ... Rele chapem ale neviem ako dat viac LNB... Ja mam 5-6 LNB aspon tych 5 by som chcel zapojit do TechniSatu... Nemate nejaku schemicku ci capture/foto toho ako to tam mate nastavene? Dik! K |
krikri
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSHmm.. ešte je tu VU+ DUO a Q-Box, ktoré vyzerajú celkom slušne. Máte niekto nejaké negatívne skúsenosti resp. mínusy týchto boxov?Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.
|
DJYEMI
![]() |
|
kotaz, krikrikotaz, každá strana má dve mince. či je to naopak? tak tak naopak.TechniSat to má na jednej strane veľmi jednoduché, keď používaš 1÷4LNB, nie je potrebné nastavovať vôbec nič. Po zadaní družice je automaticky nastavený Diseq1.0 a všetky parametre zodpovedajúce LNB. Je to blbu vzdorné a nie je možné to pohnojiť (ako som mnohokrát čítal iných umelcov s rôznymi prijímačmi ktorí zápasili s monoblokom, prepínali všetko možné až do rozhasili úplne). Na druhej strane ak by tam bol Diseq1.1 musela by tabuľka umožniť doplnenie ďalších riadkov a pod. krikri - 3LNB môžeš naeditovať priamo a do 4-tého riadku musíš zadať "motor". Tým sa Diseq nastaví na 1.2 a potom editovať ako keby si mal motor. Ale sám som toto nerobil, podrobný popis je tu v sekcii DVB-S. Použitý HW Diseq prepínača musí toto umožňovať (napr. EMP) |
Dagy2
![]() |
|
Tak, tak,do některého řádku se zadá "Pozicionér" a pak "Pokračuj". Naběhne další stránka Menu a zadává se LNB jako s motorem. S relé EMP Cemtauri nejsou problémy, 8/1 nebo 16/1. Tím vlastně odpadá problém s chybějícím Diseqc 1.1.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
To krikriZapojení je jednoduché. Dá se přepínač EMP Centauri 8/1. Do vstupů tohoto relé se zapojí LNB1 až LNB 8. Výstup relé jde do přijímače. Nastavení LNB je popsáno v předešlém. Není to nic složitého. I JÁ JSEM TO POCHOPIL. Chce to jenom vnímat, co je na obrazovce. V případě nouze pomohu přes telefon nebo e-mail.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
no len TechniSat nema podporu Relev nastaveniach pre motor sa definuju polohy...Pohram sa s tym zajtra... Dik v kazdom pripade! K |
krikri
![]() |
|
To krikri podruhéKaždý povel Východ nebo Západ při ovládání motoru znamená přepnutí relé EMP Centauri o jeden vstup "nahoru" nebo "dolů" (v číslu vstupu). Takže 8 impulsů = vystřídání všech LNB.Při správném LNB naskočí signál i kvalita, tam se dá povel "uložit". Je však třeba volit parametry takové stanice, které se neopakují na jiných družicích, jinak může dojít k omylu. Technisat však upozorní, že není navolen správný LNB, pokud tato zásada není dodržena. Nesmí se volit USALS!!! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorost diky mocuz zacinam tomu chapat... - asi! ;-)Mam este jeden maly problem: mam prepinac 2/1 (EMP 2.0 Sw P.162-TW (Option Version) ) a 4/1 je len obycajny bez tej Option moznost, takze musim asi kupit 4/1 s Option. To asi nemozem zapojit ze najprv 2/1 - z neho z jednej vetvy ten 4/1 a z druhej jednu parabolu alebo druhy 2/1 prepinac... Diky moc ale za info! K |
krikri
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSTakmer ma to presvedcilo a to prepinanie bude asi detail. Este ma zaujima spolupraca s modulmi. Spolupracuje box len s modulmi technisat alebo berie napr. Aj to spominane diablo 2? Ma niekto tuto skusenost? Lebo mne to na Technisat STR u suseda nebralo.. :( po case akoby sa restartoval a sekol obraz.. Ide mi najma o kartu skylink a cslink pri platenych programoch..Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.
|
DJYEMI
![]() |
|
mam CW SCM a Mascom easy.tv Twintieto nie su Technisat a idu!To diablo ja zial neviem, musia Ti napisat ini... K |
krikri
![]() |
|
prečo diablomáš na to nejaký špeciálny dôvod? Myslím, že to nejde.Jednoznačne treba uprednostniť modul s funkciou dualcrypt. A to je spoľahlivo TechniCrypt. Mascom tiež len niektoré moduly. Musel by som to hľadať. |
Dagy2
![]() |
|
Mám Diablo 2.3a funguje bez problému. Mám v něm kartu Skylink a je dále nastaven tak, že rozkóduje Sirius 12111. Diablo by uměl mnohem víc, kdybych se o to snažil. Ve čtečce mám polskou TNK.Nevím, jak velký je rozdíl mezi Diablo 2.2 a 2.3. To ví Hery. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Technisat HD S2X PLUSTak ide o to, že doteraz som používal Diablo rev. 2.3. Nie je to pre mňa nejako životne dôležité. Ide skôr, že či kúpiť rovno aj modul a ak áno, tak aký alebo, či je to jedno.No a Diablo je zaujímavé s viacerých pohľadov, je to taká univerzálna čítačka na všetky karty. Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.
|
DJYEMI
![]() |
|
![]() |