Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat HD S2X PLUS

Uvažujem o kúpe tohto prijímača. Zaujíma ma ako je to, keď sa program nahrá na externý HDD, či je potom možné ho v počítači spracovať a následne dať povedzme na DVD. Pôjde to alebo nepôjde?
Tiež ma zaujíma ako je to so spoluprácou DiseqC 1.1, resp. 1.0, či zvládne aj 8 družíc naraz.

Díky za každé skúsenosti.

Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.

DJYEMI
Registrace: 3/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat HD S2X PLUS

Jo a ešte spolupráca s modulom Diablo rev. 2.2

Vu+ Ultimo, Open ATV 5.3, 2x DVB-S2, 1x DVB-T; multifeed 23,5E+19,2E+16,0E+13,0E + motor SG-2100: 75E - 30W, parabola Fuba 100Al, 2x LNB Inverto, 1x LNB Alps; 1x LNB GT-SAT.

DJYEMI

ano ano Disecq8 ne

nahras prenesies urobis DVD ti davaju aj ich nastroj Mediaport
Disecq nq 8 nie
a o Diablu zial neviem ako.
K

krikri
Registrace: 3/2010

Dobre, takze technisat tym padom nie je pre mna vhodny, kedze nevie 8 LNB

DJYEMI

inac PLUS nie som si isty

ja som Ti odpovedal na S2X, to PLUS som prehliadol.
Ale tipujem ze to nebude ine.
Prepac ak som ta zavadzal, pockaj este na dalsie odpovede...
K

krikri

podla manualu 4

Vid
http://www.technisat-daun-fs.de/downloads/man/man_digicorder_hd_s2x_6886.pdf
v manuali piau zial len 4
ale double-zial ze u TS to je tak
K

krikri

Fakt neviem, co kupit. Vsetko ma nejaku chybu alebo sa mi zda prilis narocne pre starsich ludi. Asi zostanem pri starom doborom Vantage..

DJYEMI

Technisat zvládne aj viac LNB ako 4, ale je potrebné ich programovať cez Diseq 1.2. Toto je trochu komplikovanejšie. U 4LNB je to naopak omnoho jednoduchšie ako u iných prijímačov.
Podrobný návod je tu na parabole, tiež som to nevedel.

DVD je ftákovina, doporučujem držať nahrávky na HDD / USB-HDD.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Das Original

Němečtí technici se vyřádili.
1.Technisat má podle mých zkušeností nejlepší obrazový výstup, který oceníte při SD stanicích, zejména u slovenských stanic mám často dojem, že sleduji HD. Kvalita HD je samozřejmostí.
2. Ovládání LNB je těžkopádné. Provozuji starší verzi bez označení plus, to znamená, že mám jeden tuner HD a druhý SD. Njdříve jsem provozoval 11 LNB v kaskádě, Diseqc 4/1 (od jiné firmy než EMP!) s využitím 3 LNB a na čtvrtý vývod byl zapojen Diseqc 8/1 EMP Centauri, nyní mám kaskádu s použitím Diseqc 16/1, celkem tedy mohu mít 19 LNB. Provoz na Diseqc 8/1 je bezproblémový, ale přece jen pomalejší než na klasický Diseqc 4/1. Ale pozor! Tuner HD je vybaven kompletními povely Diseqc 1.0 a Diseqc 1.2. Tuner SD ale nemám s povely Diseqc 1.2!!! Němci vycházeli ztoho, že se opravdu použije motor a druhý tuner je takto omezen, je pouze na připojení dvohého vývodu LNB Twinu. Model Plus jsem v ruce neměl, myslím si ale, že má pouze dva HD tunery, s povely pro anténu to může být stejné.
Pokud nebudete používat přijímač s tím, že na jeden program se díváte a jiný nahráváte, pak je Vám tato informace šumafuk.
3. Technisat má jistý komfort v práci se záznamem. Záznam obsahuje pouze jeden soubor, pomocné soubory se nezobrazují. V záznamu lze nadělat značky a úsek mezi značkami se může vymazat. Tato práce mi připadá jednodušší než na Vantage. Noční nahrávka se ostříhá a pak se sleduje program bez reklam.
4. Dělat si doma zásoby DVD z televizních nahrávek mohu tím, že ostříhaný záznam napojím na rekordér DVD pře videovýstup. Na Blu-ray rekordér jsem se nezmohl a ani po něm netoužím.
5. Nepoužíval jsem přenos záznamu na PC, nebylo třeba, ale zde spíše cítím problém s formátem záznamu a jeho převodem.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

záloha a formát záznamu TechniSat

ad 4/ keď prekopíruješ záznam na DVD rekorder tak HD záznam znehodnotíš.
Bez preblémov je predsa mať cez LAN pripojený NAS server alebo akýkoľvek PC/WinXP a kopírovať nahrávky tam so zachovaním kvality.

ad 5/ prehrávanie je bez problémov bez použitia konverzie na každom PC. V prípade iných prístrojov, tento formát v pohode berú napr. nové Samsung LCD pri prehrávaní z USBHDD.

Dagy2

TechnisatHD(S2,8) by byl nejideálnějším, nejkvalitnějším a nejlepším přijímačem (nejen) u nás, kdyby měl DiSEqC 1.1. Ten mít ale nikdy nebude a to ani u horké novinky DIGIT ISIO, jelikož Němci jsou konzervativní, chladní a natvrdlí ve smyslu své němčouřské pompézní nadutosti. Kdyby tak navíc SkyLink přecházel na Conax nebylo by lepšího přijímače (ale to by zase nebylo tolik kšeftů s různými certifikáty Irdeta, že ano....). Každopádně byl jsem nucen zakoupit Vantage právě kvůli a především onomu 1.1 DiSEqCu a předpokládám (i jak vidno) že nejsem sám. Ideální přijímač za rozumný peníz neexistuje, až ho někdo konečně jednou vyrobí začnou ho pak dělat všichni :razz:

KOTAZ
Registrace: 2/2007

@Samorost ako s tymi viac ako 4LNB?

Samorost aj Dagy2 ale ako tam date viac LNB
ked nikde sa nenastavuje ze aky Disecq
a v menu je aj bude len vyber druzic pre 4 - A/a-1 , B/a-2 , A/b-3 a B/b-4 ...
Rele chapem ale neviem ako dat viac LNB...
Ja mam 5-6 LNB aspon tych 5 by som chcel zapojit do TechniSatu... Nemate nejaku schemicku ci capture/foto toho ako to tam mate nastavene?
Dik!
K

krikri

Hmm.. ešte je tu VU+ DUO a Q-Box, ktoré vyzerajú celkom slušne. Máte niekto nejaké negatívne skúsenosti resp. mínusy týchto boxov?

DJYEMI

kotaz, krikri

kotaz, každá strana má dve mince. či je to naopak? tak tak naopak.
TechniSat to má na jednej strane veľmi jednoduché, keď používaš 1÷4LNB, nie je potrebné nastavovať vôbec nič. Po zadaní družice je automaticky nastavený Diseq1.0 a všetky parametre zodpovedajúce LNB. Je to blbu vzdorné a nie je možné to pohnojiť (ako som mnohokrát čítal iných umelcov s rôznymi prijímačmi ktorí zápasili s monoblokom, prepínali všetko možné až do rozhasili úplne).
Na druhej strane ak by tam bol Diseq1.1 musela by tabuľka umožniť doplnenie ďalších riadkov a pod.

krikri - 3LNB môžeš naeditovať priamo a do 4-tého riadku musíš zadať "motor". Tým sa Diseq nastaví na 1.2 a potom editovať ako keby si mal motor. Ale sám som toto nerobil, podrobný popis je tu v sekcii DVB-S. Použitý HW Diseq prepínača musí toto umožňovať (napr. EMP)

Dagy2

Tak, tak,

do některého řádku se zadá "Pozicionér" a pak "Pokračuj". Naběhne další stránka Menu a zadává se LNB jako s motorem. S relé EMP Cemtauri nejsou problémy, 8/1 nebo 16/1. Tím vlastně odpadá problém s chybějícím Diseqc 1.1.

samorost

To krikri

Zapojení je jednoduché. Dá se přepínač EMP Centauri 8/1. Do vstupů tohoto relé se zapojí LNB1 až LNB 8. Výstup relé jde do přijímače. Nastavení LNB je popsáno v předešlém. Není to nic složitého. I JÁ JSEM TO POCHOPIL. Chce to jenom vnímat, co je na obrazovce. V případě nouze pomohu přes telefon nebo e-mail.

samorost

no len TechniSat nema podporu Rele

v nastaveniach pre motor sa definuju polohy...
Pohram sa s tym zajtra...
Dik v kazdom pripade!
K

krikri

To krikri podruhé

Každý povel Východ nebo Západ při ovládání motoru znamená přepnutí relé EMP Centauri o jeden vstup "nahoru" nebo "dolů" (v číslu vstupu). Takže 8 impulsů = vystřídání všech LNB.
Při správném LNB naskočí signál i kvalita, tam se dá povel "uložit". Je však třeba volit parametry takové stanice, které se neopakují na jiných družicích, jinak může dojít k omylu. Technisat však upozorní, že není navolen správný LNB, pokud tato zásada není dodržena. Nesmí se volit USALS!!!

samorost

@samorost diky moc

uz zacinam tomu chapat... - asi! ;-)

Mam este jeden maly problem:
mam prepinac 2/1 (EMP 2.0 Sw P.162-TW (Option Version) )
a 4/1 je len obycajny bez tej Option moznost,
takze musim asi kupit 4/1 s Option.

To asi nemozem zapojit ze najprv 2/1 - z neho z jednej vetvy ten 4/1 a z druhej jednu parabolu alebo druhy 2/1 prepinac...

Diky moc ale za info!
K

krikri

Takmer ma to presvedcilo a to prepinanie bude asi detail. Este ma zaujima spolupraca s modulmi. Spolupracuje box len s modulmi technisat alebo berie napr. Aj to spominane diablo 2? Ma niekto tuto skusenost? Lebo mne to na Technisat STR u suseda nebralo.. :( po case akoby sa restartoval a sekol obraz.. Ide mi najma o kartu skylink a cslink pri platenych programoch..

DJYEMI

mam CW SCM a Mascom easy.tv Twin

tieto nie su Technisat a idu!
To diablo ja zial neviem, musia Ti napisat ini...
K

krikri

prečo diablo

máš na to nejaký špeciálny dôvod? Myslím, že to nejde.

Jednoznačne treba uprednostniť modul s funkciou dualcrypt. A to je spoľahlivo TechniCrypt.
Mascom tiež len niektoré moduly. Musel by som to hľadať.

Dagy2

Mám Diablo 2.3

a funguje bez problému. Mám v něm kartu Skylink a je dále nastaven tak, že rozkóduje Sirius 12111. Diablo by uměl mnohem víc, kdybych se o to snažil. Ve čtečce mám polskou TNK.
Nevím, jak velký je rozdíl mezi Diablo 2.2 a 2.3. To ví Hery.

samorost

Tak ide o to, že doteraz som používal Diablo rev. 2.3. Nie je to pre mňa nejako životne dôležité. Ide skôr, že či kúpiť rovno aj modul a ak áno, tak aký alebo, či je to jedno.
No a Diablo je zaujímavé s viacerých pohľadov, je to taká univerzálna čítačka na všetky karty.

DJYEMI

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra