![]() |
|
Třístupňová ochrana koax.vedeníZdravím Vás dnes jsem byl na jednom větším projektu jako pomocník a zrovna sem se tam setkal s touhle ochranou, chci se vás zeptat zda-li to běžně nasazujete a na vaše zkušenosti, sice když sem slyšel cenu tak sem šel do kolen ale věřím že se tady i takový najdou.díky za info docela mě tato tématika zajímá. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: Třístupňová ochrana koax.vedeníved to je normalneAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE:wwweNo uplně normální to zas tak není , bežně dělám třístupnovku na AC straně ale na koax jsem to ještě nedělal... víš vůbec kolik to stojí když máš na MSW 13/xx koupit tyto srandy. Nejčastěji se děla oddálený hromosvod ale tato ochrana zas tolik ne a to už jsem pár STAček viděl a dělal. Netvrdím že to nikdo nědělá ale prostě podle mě to bežné není. A právě proto se ptám co dávate jaké výrobky atd |
bryketa
![]() |
|
RE: Třístupňová ochrana koax.vedeníno ochranu běžně nenasazuji,zkušenosti mám :laughing: :laughing: :laughing: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Třístupňová ochrana koax.vedeníJe nutno vzdy postupovat dle CSN,kazdy kdo ma rozum v hrsti,to resi oddalenym hromosvodem.Rozum v hrsti vsak z vice nez 50% nemaji prislusni odpovedni pracovnici za stavbu=architekti a investori,kteri nezkoordinuji reseni hromosvodu a IT.Pak mohou nastoupit ochrany rozhrani LPZ 0A vers. LPZ1 ("tristupnove") a tedy drahe.Salamounske reseni je,nechat si podepsat investorem skutecnost,ze reseni nevyhovuje CSN:).Pak je dodavatel IT z obliga a pripadne problemy jsou na strane nekoho jineho.Ano pouzit napr. 18 x takovouto ochranu,je na odvoz do blazince (rekneme 18 x 2 500,- Kc v designu DEHN:)).Optimalni zkusenosti je posleze uhrada skody na elektronice automatizovaneho "southork ranche" ve vysi 750 000,- Kc ,vlivem nedodrzeni ustanoveni CSN:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Třístupňová ochrana koax.vedeníR^ u exponovanejsich soudruzek staci alespon jednostupnova. |
hdpe
![]() |
|
RE:hdpeoddálený hromosvod je klasika ale chci se zeptat když teda dáváš hromosvod tak pak dáváš už jen jemnou ochranu typu bleskojistky atd? |
bryketa
![]() |
|
RE: Třístupňová ochrana koax.vedeníJe možno se vyhnout ochranám použitím LNB s optickým výstupem a tím oddělit MSW od paraboly. |
petys
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
RE:petysano to máš pravdu ale stejně musíš udělat třístupňovku na AC straně pač ty opto konvertory potřebují napájení. Nehledě na to že ve finále máš cenu téměř stejnou ne-li vyšší .Počítej ( 3 družice) 3x LNB opto cca 18000,- 3x převodník na metaliku cca 16000,- ve finále jsi na cca 35000,- ani nemrkneš, u velkých projektů se to zase ale vyplatí takže vše má své pro a proti. |
bryketa
![]() |
|
RE: Třístupňová ochrana koax.vedeníZdar,dostal jsem se k netu az ted,ano,pokud je oddaleny hromosvod a stozar se nespojuje s hromosvodni soustavou davam "jemne" beleskojistky za 5,5 Kc bez DPH (tvar vlny 8/20). |
hdpe
![]() |
|
RE: Třístupňová ochrana koax.vedeníPokud chceš zařízení opravdu ochránit, tak potřebuješ stejně ochranu i na AC straně. Když Ti do toho přímo flákne blesk, pochybuji že Ti to pomůže. Jinak AC strana se dá ochránit daleko jednodušeji, nehledě na to, že je možno chránit přímo DC výstup z napaječe. Cena LNB s opt. výstupem je vysoká, ale jsou instalace, kde to tolik nevadí. |
petys
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
![]() |