Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Skylink + LCD = ? obraz

Mám kartu Skylink a plánujem kúpu nového televízora. TV by som kúpil kvalitnejší vo vyššej cenovej relácii. Zaujal ma LCD SONY KDL 40HX800. Aký je obraz na Skylinku? Nie je to rozmazané? Ked pozerám TV priamo v predajni, tak ten obraz je hrozný... Alebo mi prosím doporučte nejaký podobný TV ...

nmala
Registrace: 8/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink + LCD = ? obraz

Kup plazmu usetris na kureni...........osobne nemam nic proti nim ale kuria dobre.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Kúrenie plazmových TV

Neviem akú plazmu máš "liquere" na mysli, ale moja plazma Panasonic TX P42g20E po desiatich hodinách pozerania v kuse nekúri ani zďaleka. Po desaťhodinovom pozeraní som priložil ruku na zadný kryt a bol len akoby málinko vlažný, a predná strana TV tak isto, proste žiadne vykurovanie sa neodohrávalo.

jolefoto
Registrace: 9/2009

Průměrná spotřeba

plasmy je dnes kolem 130W, u stejně velké LCD je to kolem 100W, LEDka kolem 80W. Rozdíl ve spotřebě nikdy nenahradí vyšší cenu a horší obraz!!!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Rozhodně bych netvrdil, to co píše enik. Měl jsen zákazníka, který trval na plasmě, Zavedl jsem ho do speciálky velkoobchodu, kde měl možnost vidět doučasně několik TV. Po hodině vybírání a sledování za světla, šera , tmy, Pozemmní TV a Sat. Mi řekl že jsem (nevhodné slovo), protože neví kudy kam. Nakonec si vybral LCD. Já sám mám tři roky toshibu tenkrát stála 56000,-Kč a na dnešní poměry má velice slušný obraz. Jako má někdo rád holky a někdo vdolky, tak někdo má rádši plasmu a někdo LCD. Z mého pohledu uznávám i klality plasmy, ale připadá mi, že se na obraz koukám přes jemný světlešedý závoj. Samozžejmě, ten kdo má místo očí rozinky, tak ten rozdíl v obraze mezi plasmou a LCD nikdy neuvidí.

Rudolf
Registrace: 2/2006

Přesně tak

jak piše Rudolf,souhlas...Enik opět jenom hraje namachrovaného, ale žádné konstruktivní odpovědi jsem nečetl..Když se zrovna koukám na Philipse 9705 jsem maximálně spokojený a když kouknu na Panasonic tak mi tam pořád něco chybí..

kolop
Registrace: 1/2006

kolop

Tvoje konstruktivní odpověď je dokonce podložena i pádným argumentem. To se musí nechat. :-)))

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Nemam nic proti plazme,len ma prestali zaujimat este ked poriadne cucali a kurili.Teraz je to mozno lepsie,ale milsia je mi kvalitna LCD(LED) napr. Philips.TV nekupujem na 3 roky a potom je pre mne lepsie ked to cucne 70-80W ako 120-220W podla toho ci pozeram horor v tme alebo lyzovanie v bielom.Len je smiesne ze ked sa ozve zastanca plazmy skoro vzdy utoci na niekoho kto ma iny nazor.Este raz nemam nic proti plazme,len ju jednoducho nechcem mat...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

hobo

Ahoj, jistěže jsem je viděl, dokonce vedle sebe (8.. i 9... řadu Philipse s tím panákem), jinak bych to nepsal. Pouze prezentuji svůj názor, ten Tvůj Ti neupírám. Obě technologie (a nejen technologie, ale i konkrétní výrobky)mají své přednosti i zápory - navíc záleží na očích každého soudruha... Rozhodně ale nesouhlasím s jamesss96 že "podstatný rozdíl v tom jistě nenajdeš" - právě že rozdíly v LCD a plasmě obecně pořád jsou a podstatné. Šťasten ten, který je nevnímá (chtěl bych být jedním z nich ale bohužel, moje oči jsou vybíravé...). Plasmy mají spoustu neduhů, mně mj. na plasmách (obzvláště u Panáku) strašně třeba vadí blikání panelů, které spousta lidí třeba nevidí, ale u toho typu co jsem doporučil to je při zapnutém prokládaném režimu 600Hz už dobře potlačeno (a navíc je to prokládání už konečně dobře funkční) takže je to prostě teď můj favorit. I když ten Tůj Philda má určitě lepší bílou a černou, obraz stojí jak přibitý atd. Nicméně pohyblivý obraz (obzvláště to vyniká při nižší kvalitě zdroje signálu - typicky sat.příjem) je lepší a přirozenější na tom panákovi, ať je LCD(LED) za jakékoli prachy, na mě působí pořád tak nějak uměle a s horší kvalitou signálu ten rozdíl vzrůstá markantně. Rozmazávat při pohybu bude vždy víc než plasma, s tím se taky nedá moc dělat, nemůžu si pomoct, tak to vidím. A vzhledem k tomu co tazatel požaduje (ptá se hlavně jaký bude mít obraz na Skylinku...), můj (podtrhuji můj) tip je za 25.000,- P42GT20E, příp. za 43.000,- P50VT20E. Jinak válku LCD vs. plasma tu stejně nevyřešíme, tazatel chce tipy, tak sem s nima, třeba mě tu dalších 50 lidí utluče Philipsama :) JInak ať Ti Philda slouží ;)

lance
Registrace: 10/2008

Osobně

proti plazmě také nemám nějakou averzi,ale prostě bych si ji nekoupil.Viděl jsem jich dost hrát a třeba to blikání vidím také.A pokud se týká zdrojového signálu ala Filmboxy ze Skylinku atd.tak s tím nic neudělá žádná TV.Pokud se týká toho rozmazání tak ten Philips už se s tím vyrovnává víc než dobře.Ale jak si správně poznamenal záleží na očích každého soudruha. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

takže závěrem

ať si každý kupi co chce..

kolop
Registrace: 1/2006

Jedine slepec nevidi rozdiel(v prospech plazmy) v cenovej relacii cena plazmy-zhruba 3 krat cena lcd.Tam uz rozdiely sa zacinaju menit.Samozrejme iba na hd to casto vyznie vselijako,ale ked tam pustime sd,tak je ako som pisal.A spotreba lcd je staticka,u plazmy je dynamicka,takze nikdy nemôzte brat do uvahy max spotrebu plazmy.Teraz uz plazmy maju spotrebu skoro ako lcd.No v inych pripadoc môzu mat navrch lcd,ale to sa uz nebudem rozpisovat.

Kasr
Registrace: 8/2008

@lance

Je to tak, Možná pokud bych se převážně díval na sport nebo akční filny, půjdu jako můj syn do plasmy. Ale na dokumenty, animal planet diskovery a ještě k tomu v HD nedám na LCD dopustit. Musí se mi ten obraz líbit, protože na něj koukám a je mi úplně jedno jestli jedu za 80 a nebo 200W. Přesto pořád doporučuji si TV vybrat ve specilce a vyzkoušet jí v několika režimech.

Rudolf

kolop

Mohl bys napsat co ti na Panasonicu:"tak mi tam pořád něco chybí.."Asi to zajímá nejenom mě.Že by tam něco chybělo?Stojan, či přívodní kabel nebo že bílá není bílá? Co teda? Cena? R^ :laughing:

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Bílá

ale fakt není bílá. ;)

hobo

Ale je to o tom jí tam dostat, to si stím musí člověk pohrát, on pořád je k mání monoskop/stv3/ a tam taky bílá není bílá?Tak jaká je? Jaký je třeba led? šedivý?Co třeba sníh?to je akorát výmluva že bílá není bílá.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

hoho

No a to je ono. Když jí budeš mít samotnou, tak se ti zdá bílá bílou. Pokud vedle sebe postavíš jinou TV , tak uvidíš na plasmě ten jemný světlešedivý závoj!!! A vo tom to je!! Mít otevřený oči. :)))

Rudolf

co chybí plasmě?

Řekl bych, že LCĎákům chybí na plasmě to co mají na LCD -tzv. "PĚKNÝ obraz" - tj. bílá je bílá, černá je černá, kontrast, ostré hrany, prostě to, čemu já říkám omalovánky. Mně přijde většinou takovýto obraz na první pohled (zvláště u statických scén) také "PĚKNÝ", barvičky, kontrast..., ale přesto ho považuju za umělý a nepřirozený, při pohybu pak přijdou další problémy, při nekvalitním, nedejbože SD signálu další ... Já raději plasmě odpustím šum, šedou černou, špinavější bílou a trochu tepla v obýváku navíc...., ale nebude mi tam aspoň lítat tenisový miček se závojem, běhat tenistka s nohama v barvě barbíny a trávník se nebude slívat v jednu zelenou kaluž při pohybu kamery. Na to si nezvyknu. Plasmy mě zase prudí blikáním (proto tady doporučuju P42GT20E která tuto nepříjemnost už docela dobře eliminuje, nikoli nižší řadu od panáku) a taky bych si ji nevzal nikdy pokud bych ji musel umístit proti oknu a pod. kvůli odrazům okolí.
Každý ať si to posoudí, nakonec nejdůležitější není absolutní pravda ale (ne)spokojenost každého soudruha s vlastním výběrem... ne? ;)

lance
Registrace: 10/2008

Pokud chces televizi do cca 20000 tak jedinna volba je plazma na ni je obraz prirozene peknej.pokud ale chces krasnou omalovanku tak si kup LCD ale bavime se o tel do 20000. Nad dvacet t. To uz je mozno vybrat i dobre LCD ale spise nad tricet t.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Ano každý je svéprávný/doufám/ tak ať si koupí to co uzná za vhodné,stejně mu každý bude doporučovat něco jiného-svého.Pak si něco koupí a pak to začíná-ono je to takhle,ono to moc žere,je to takový a takový,tamta má lepší obraz,u souseda jde tak a tak ale? že třeba soused má jinou tv to dotičný neví. R^

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Jistěže jsou i kvalitní LCD televize, jenže jsou taky 3x dražší než obrazově srovnatelné plasmy.

100 percentný súhlas!!!!

Milan C
Registrace: 4/2006

hobo

Bíla je ozaj bíla na plazme. Záleží na akej a máš tam aj menu. Bielu si upravím tak, že belšia ani nemôže byť. To len na okraj tvojho príspevku...:)

Milan C

Názory

se ruzní-třeba lance to napsal o té bílé výstižně a to není příznivec LED TV ani náhodou jak je vidno z jeho příspěvku.... ;)

hobo

hobo

Ja som písal o svojej..bielu si upravím.... čiže názory sú rozdieľne, len si treba kúpiť tú správnu plazmu.... ;)
Tiež nie som priaznivec plazmy, i keď mám už tretiu... :)

Milan C
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra