Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

pro Saxon-a

Ahoj
prosím tě zde:
https://www.parabola.cz/forum/topic-56455/
jsi mě radil ohledně přepínače teď o vejkendu jsem to prubl podle tvé rady a nula bodů.
Rád bych se zeptal jestli může mít vliv že používám TWIN LNB.
Ještě mě napadlo že jak píšeš "Pokud máš v relátku opravdu soft pro verzi V2" jestli je to pravda a jak to zjistit??
Na plastu a manuálu je to napsané,ale pokud relátko vyjmu tak je to jen plech bez jakéhokoliv označení.
Promiň že tě otravuji ale chtěl bych to zapojit do vánoc ať mám klid pokud budeš té ochoty a odpovíš díky moc, pokud ne tak taky za předchozí ochotu.
Pokud dáváš přednost mejlu ať tady nespamujeme tak radek.tichy@atlas.cz

ladek
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: pro Saxon-a

Tímto tématem rozhodně nespamuješ. Twin nemá vliv. Openbox umí protol 1.1 takže to máš jednodušší, jen přiřaď družicím čísla portů. Nemusíš používat 1.2.
Nechodí ti ani první čtyři porty?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Pokud přepíač nebude reagovat na protokol 1.1 z přijímače Openbox X810, bude se jednat o min. jeden z následujících bodů:
1- špatné zapojení kabeláže, nebo nastavení paraboly
2- špatně přiřazené porty
3- přepínač není ve verzi 2
4- přepínač má vadu z výroby
Samozřejmě se může jednat i o vadu přijímače, či LNB. Tím bych ale v tomto případě nezačal.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

nechodí ani první 4 parabola je dobře,bez přepínače je signál ok jak zjistit jestli je na verzi 2 ??? zaráží mě že po zapojení je úroveň 0....

ladek

Verzi ti řeknou jedině v emp, když jim ho tam pošleš.
Verze 1 by měla fungovat u přijímačů s uncom porty 1 až 4.
Pokud je parabola s LNB nastavená dobře a kabeláž zapojená dobře, pak musí ukazovat i při špatně přiřazených portech baragraf síly signálu nějakou hodnotu.
Ještě si vzpomínám, že je třeba přepínač odpojit od přijímače (napájení), když chceš přejít z protokolu na protokol (1,1 na 1,0 třeba).

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat

Nezapojil jsi satelitní přijímač do TER.IN ?

mirasat

To bude ono! Terr
-in to jisti. Popis nam, co Ti ukazuji bargrafy Openboxe treba na TP 11992H na vsech ctyrech portech.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

:)) :razz:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Díky všem za pomoc díky vám se mě to podařilo zapojit na 1* (to jsem ani neboufal) a bylo to tím - nesmějte se - TER.IN ale ne úplně mojí vinou.Přepínač byl v plastovém obalu otočenej a já ho zapojoval místo port1,out do port8,TER.IN
ještě jednou díky za pomoc

ladek

proc by se tomu mel nekdo smat? EMP maji ten popis zvladlej ponekud garazove, ale budme radi za to jak to je. Ja mam doma tri tyhle kusy a bojuju s tim furt. Kdyby tam alespon neco vyrazily do plechu, treba jen Out a prvni port. Obcas tam je jen nejake cmarnuti fixem a vic nic.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra