![]() |
|
ZahadaDobry den panove,obracim se na vas s mym malym problemem,se kterym si nevim rady. Pokusim se tady nastinit o co mi jde. Mam parabolu se ctyrmi konvertory,kde dva krajni jsou dualni,jedna se o 23,5E a 1W. Dale mam dva satelity,azbox HD premium do ktereho mi jdou pres disqC prepinac vsechny ctyri konvertory,doted prepinac fungoval paradne...ale jakmile jsem pripojil druhy satelit Optibox(dreambox500s),do ktereho jde na primo 23.5E tak azbox pri prepinani z ruznych druzic vazne,projevuje se to tak,ze to napise neni signal,nejprve jsem si myslel,ze mi odesel prepinac,ale po testovani,jsem zjistil,ze staci odpojit koaxilani kabel z Optiboxu a obraz na AZboxu sam naskoci....je mozne,ze se to tam nejak rusi?`zajimavost take je,ze kdyz jsem prehodil pristroje,cili jsem dal optibox misto azboxu...tak nebyl problem,optibox hrave zvladal prepinat disqC prepinac...Mohl by mi nekdo vysvetlit jak je tato skutecnost mozna,respektive kde by mohl byt problem...predem dekuji |
gigi1982
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 333 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Zahadaa je to tady,to zas bude nadávekhttps://www.parabola.cz/forum/topic-56437/ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: ZahadaMôze to byt aj smyckou,ako pise pierrepetr,ale este môzes skusit iny prepinac(su lacne,tak za pokus to stoji-niektore diseqc prepinace neprepinaju korektne). |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 659 |
![]() |
|
RE: ZahadaZemni smyckou? to jako,ze se mi pres zem v zasuvce uzavira obvod a proto nejde prepinac....neni to nejaka kravina,kdyz jsem vam tady psal,ze kdyz jsem prohodil prijimace,tak vse slapalo korektne |
gigi1982
![]() |
|
RE: Zahadakoupit novy disqc prepinac me take napadlo,ale kdyz odpojim druhy prijimac,tak prepinac slape jako hodinky....nemuze to byt fw v azboxu? to je taky blbost,to by to delalo neplechu porad |
gigi1982
![]() |
|
RE: ZahadaMyslel som aj na prehodene stb,ale zemna smycka sa môze chovat nevysspytatelne.Ale najprv skus vymenit prepinac. |
Kasr
![]() |
|
Kravina to rozhodněnení! Dokonce je možné hovořit o pravděpodobnosti hraničící s jistotou. Funkčnost obou přístrojů po jejich záměně je toho totiž spíš důkazem než zpochybněním. Přeji hodně štěstí při řešení tohoto problému.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: ZahadaNiektore prepinace su o nicom-na jednom stb mam blby prepinac od opensat a ten si prepina podla nalady.Davnejsie siel ok,tento stb momentalne nepouzivam,ale ked obcas ho zapnem tak casto je bez signalu.Musim trocha poprepinat programy a potom ide ok. |
Kasr
![]() |
|
Pro EnikaOcividne jsi odbornik,mohl bys mi vysvetlit po technicke strance,jak to ze prohozeni pristroju je dukazem zemni smycky? mam tomu rozumet tak,ze smycka si vybira,kdy bude a kdy nebude ovlivnovat moji situaci? kdyz tak se rozepis,docela me to zajima. |
gigi1982
![]() |
|
RE: Zahadajeste me napadlo,jestli nemam neco spatne zapojeno na konvertorech. Mam kontrolni otazku....stineni( minus) je na tech vystupech dualniho konvertoru spojene ze? na disqC prepinaci tez? ja jen,ze kdyz jsem to piskal,tak jsem vsechny stineni mel spojene ...nebo to nesmi byt? mozna tady bude ten problem |
gigi1982
![]() |
|
RE: ZahadaVše co se tady popisovalo Enik,pierrepetr může být pravda. Měl jsem případ, kdy přijímač nesnášel silný signál a vstupní díl byl zahlcený. Po utlumení signálu vše OK. Další příklad je např. při sloučení TV SAT, kdy ter. signál může rušit sat rozvody. Chce to kvalitní měřící techniku a jednoznačně vystopovat kde je "zakopaný pes". A pokud jde o diseq přepínače, tak raději 50,-Kč přidám, jež abych kupoval ten nejlevnější šunt. |
Rudolf
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
gigi1982Tohle se jednoduše vysvětlit nedá. Bez elektrotechnického vzdělání a znalostí v oboru to prostě nemáš šanci pochopit. Ono to totiž souvisí i s tím k jakému televizoru máš ty přijímače připojené, a jak jsou konstruované. Záměna přijímačů dokazuje, že problém není v přijímačích. To, že jiný přístroj funguje je dáno pouze jeho odolností proti rušení.Je to docela složitý problém. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Zahadagigi1982,zemnú slučku rýchlo vylúčiš použitím oddeľovacieho transformátora 230V/230V.Skús a ak Ti to bude vypadávať ďalej,rieš prepínač. Inak súhlas s Enik a pierrepetr.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: ZahadaTo ze neni chyba v prijimaci je snad jasne od sameho zacatku,na to clovek nemusi byt ani moc studovany,aby na to prisel. Me proste jen zarazi ten fakt,ze kdyz je AZBOX pripojeny sam,tak vse slape...ale jakmile pripojim v jine mistnosti optibox,tak to dela neplechu,pritom elektriku jsem si nechal delat novou a vse slape jak ma...no koukam,ze to bude orisek |
gigi1982
![]() |
|
RE: Zahadajaky prepinac byste mi doporucili,ted mam tento DiSEqC přepínač 4/1 - Golden Interstar GI-411 |
gigi1982
![]() |
|
RE: ZahadaZiadný veľký problém,len urob čo Ti radia.Keby boli na svete,len takéto problémy,tak by bolo docela fain. ;)Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Zahadatak muzu zkusit koupit drazsi kvalitnejsi prepinac...ale kdyz to nepomuze...tak nevim co budu delat...staci koupit to oddelovaci trafo a nebo prekopat celou elektroinstalaci? |
gigi1982
![]() |
|
RE: ZahadaProhoď ještě televize, nejspíš máš jednu placku a jednu CRT, že jo, potom bych je zkusil připojit na stejnou zásuvku, třeba prodlužovákem. Jestli je to smyčka, mělo by se něco změnit |
brambora
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
gigi1982Já osobně používám nejradějí DiSEqC 4/1 DSC 304. S tímto jsem neměl žádné problémy. |
Rudolf
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
bramboramas recht,presne tak....azbox je na placce a optibox je na crt...kdyz jsem dal azbox na crt a optibox na lcd...tak vse makalo |
gigi1982
![]() |
|
RE: Zahadatakze pokud tomu dobre rozumim,tak prodluzkou z obyvaku,kde mam azbox budu napajet optibox v pokoji...pokud to bude makat bez problemu,znamena to,ze mam v elektrice nejaky binec...? |
gigi1982
![]() |
|
RE: ZahadaPises,ze ti robili novu elektriku-to ma utvrdzuje v tom,ze je to zemna smycka.Oddelovacie trafo to vyriesi 100%.A trafo niejakych 30 watt nie je drahe.(ja by som si ho navinul sam) |
Kasr
![]() |
|
RE: ZahadaDoporučuji si vypůjčit od nějakého elektrikáře klešťový ampérmetr a nacvaknout ho na koax. Budete se divit že v případě zemní smyčky tam tečou proudy které by nastartovaly auto. Klidně naměříte i 20A. Chudáci přijímače. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: ZahadaCRT připojená 2 kolíkově, LCD 3 kolíky. Jestli máš ještě jednu starou CRT, dej jí místo LCDčka na zkoušku, jestli to přestane, je to zemní smyčka. Nejde o napojení stb ale toho LCD |
brambora
![]() |
|
RE: Zahadamas pravdu,crt mam pripojene dvojkolikove,lcd trojkolikove...ale to preci musi fungovat ne...u nasich mam taky jednu lcd a dve crt tv ,dve paraboly,dva prepinace..a vse maka...no dobra,kdyz to bude zemni smycka,tak reseni je najit kde se to uzavira a nebo to oddelovaci trafo? |
gigi1982
![]() |
|
RE: Zahadaoddělovací trafo, nebo pospojení kolíků zásuvek drátem, nebo natažení prodlužováku, zavolání elektrikáře, to záleží na tobě, pro co se rozhodneš. Ale taky to může být nekvalitní Diseq, jak píše Rudolf. Zkrátka musíš nějak systematicky zkoušet a vylučovat |
brambora
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |