![]() |
|
ZahadaDobry den panove,obracim se na vas s mym malym problemem,se kterym si nevim rady. Pokusim se tady nastinit o co mi jde. Mam parabolu se ctyrmi konvertory,kde dva krajni jsou dualni,jedna se o 23,5E a 1W. Dale mam dva satelity,azbox HD premium do ktereho mi jdou pres disqC prepinac vsechny ctyri konvertory,doted prepinac fungoval paradne...ale jakmile jsem pripojil druhy satelit Optibox(dreambox500s),do ktereho jde na primo 23.5E tak azbox pri prepinani z ruznych druzic vazne,projevuje se to tak,ze to napise neni signal,nejprve jsem si myslel,ze mi odesel prepinac,ale po testovani,jsem zjistil,ze staci odpojit koaxilani kabel z Optiboxu a obraz na AZboxu sam naskoci....je mozne,ze se to tam nejak rusi?`zajimavost take je,ze kdyz jsem prehodil pristroje,cili jsem dal optibox misto azboxu...tak nebyl problem,optibox hrave zvladal prepinat disqC prepinac...Mohl by mi nekdo vysvetlit jak je tato skutecnost mozna,respektive kde by mohl byt problem...predem dekuji |
gigi1982
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 333 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Zahadaprepinacem to podle me neni,doted slapal bez sebemensich problemu....az prijdu domu,zkusim odpojit crt televizi od satelitu a budu mit hnedle jasno...pokud to prestane delat,tak se mi pres tv uzavirala zemnici smycka,ze? prosim te pospojeni koliku zasuvek dratem jsi myslel jak? vzdyt koliky v zasuvce jsou snad spojeny vsechny zlutozelenym dratem,pokud se nemylim... |
gigi1982
![]() |
|
RE: Zahadachlapi nemohl by byt problem v tom,ze mam na okruhu v obyvaku proudovy chranic,ktery je zapojeny tak,ze je vlastne zem a nulovy vodic spojeny,nemuze se mi ta smycka uzavirat tudy? |
gigi1982
![]() |
|
RE: ZahadaNa skusku môzes odpojit zemniaci kolik u lcd(ale iba na skusku a pre istotu sa potom nicoho nedotykaj-potom to vrat do pôvodneho stavu).A trafo som pisal 30w-zabudol som na jednu 0(300w). |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 659 |
![]() |
|
RE: ZahadaAle nemôzes mat trojkolikovy privod iba u lcd,este nieco musis mat prepojene s stb,alebo tv-zosilnovac,pc...-inac by sa smycka nemohla uzatvorit.Skus odpojit druhy spotrebic od siete. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 659 |
![]() |
|
RE: Zahadaja jsem z toho nejaky zmateny,co teda dela tu neplechu...to dvojkolikove stare crtcko a nebo nove trojkolikove lcdcko. u nasich doma,mam dve paraboly,dva preonace,tri dualni konvertory.tri satelity,dve stare crtckove televize,jedno lcdko a vse slape.... |
gigi1982
![]() |
|
RE: ZahadaNejčastěji to dělá kolík sítě proti zemi hromosvodu. Pokud je zem hromosvodu lepší než zem sítě, tak celá ulice svítí a topí přes ten tvůj koax. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Zahadaprosim? a co s tim tedy mam delat? ted jsem prijel domu a zkusil jsem odpojit crt tv od satelitu,ktery jsem nechal zapnuty a dela to stale,ale jakmile jsem vytal optibox ze site a nebo odpojil koax....tak se obraz na azboxu rozbehl :0 |
gigi1982
![]() |
|
RE: Zahadatak chlapi,tak jsem zrejme zjistil kde je problem...dal jsem si oba satelity na jednu zasuvku a oba jsem je pripojil na lcdcko,jeden je pres hdmi kabel,druhy pres cinche....delalo mi to tu neplechu porad...dokonce jsem zjistil,ze kdyz strcim do optiboxu koax,bez stineni,tak obraz sel...coz by nemel....obvod se mi uzaviral pres dualni konvertor,nasledne druhy satelit....vylucovaci metodou jsem zacal postupne vse odpojovat,nejpve azbox z elektriky,druhy sat porad bezel,ikdyz nebylo zapojene stineni:0,dale jsem odpojil hdmi kabel,ktery vedl do tv a hle prestal jit obraz,rozpojil jsem zrejme tu smycku,ktera mi to vse delala...cili jak uz dneska nekdo rikal,zemnici smycka se mi nejakym zpusobem uzavira pres lcdko,respektive trikolikovou zastrckua ted mi reknete co s tim? jeste se chci zeptat,je spravne,ze mi minusy(stineni) na obouch koaxech vodi? cili ze minusovy vystupy dualniho konvertoru vodi? uz jsem y toho vseho docela zblbly,tak se radsi ptam |
gigi1982
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |