![]() |
|
zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Zdravím,pánové poraďte, prý platí nějaký nový zákon, že na nově zatepleném paneláku nesmí být venku namontován satelit :bomb: . . Vlatním byt v paneláku jako člen SVJ ( 38 bytů ) a v bytě bydlí máti. Před zatepleném satelit sundali z konsole před oknem a teď po dokončení jí sdělil nějaký hlavoun od satelitů, že s tím neumí nic udělat a na zateplenou fasádu se nic nesmí montovat ;P . je to pravda nebo jaké je jiné řešení - ´bez sat TV to bude babky smrt, nějaký DVBT s třema programama je o ničem - nemá ani balkon, je to byt v přízemí ...pokud to zákon nezakazuje tak si to na SVJ nějak vydupu :((( |
Bororo
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 342 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
Myslímže zákon nic nezakazuje.Pracuju ve firmě na zateplování, ale tohle jsme nikdy neřešili. A ani naši řemeslníci. Je to podivné |
kuba ji
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 86 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Taky jsem měl problém ze satelitem, prostě jsem si ho namontaval a je. Každý mi může políbit. Dnes je taková doba že bes satelitů ani t´uk. Většinou dělají problémy důchodci, kterým stačí k životu 2 české programy. :8)Nedávno tady o tom byla diskuze, prostě si sat namontuj a nikoho se neptej. Zdarec. Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?já myslím že některý hlavoun od satelitů má chuť udělat rozvod v paneláku za jím určené ceny!u nás zateplovali panelák (já v něm nebydlím )a každému připevnily konzoli na zeď před zateplením! tomu říkám přístup, bohužel se moc neporadily tak že je na místě trochu zastíněném balkony ale jde to :-/ pokud konzola zůstala tak si myslím že by to neměl být problém! ale skutečnost může být jiná :lookaround: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Taky nevím o žádném "zákoně" ani "paragrafu"..které by zakazovali montáž na zateplení..A nic ve zlém..vubec nechápu proč se ptáš tady ale nezeptáš se rovnou na konkrétní případ toho "hlavouna" od satelitů u vás nebo u vás na SVJ...na konkrétní Tvůj případ..a hned budeš vědět víc. Nedovedu si představit že manželka mi řekně že soused nadával že naše jablon mu kouká do zahrady a já se pujdu ptát na interentové forum zahrádkářů..pujdu přeci rovnou za sousedem až pak se mužu někde ptát. ale určitě hlavoun nemá pravdu a žádný takový zákon neexistuje |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Problem je, ze ide o montaz na zatepleney dom. To zateplenie sa moze montazou poskodit. Je asi jasne, ze to zateplenie stalo statisice resp miliony.Ak dali zakaz tak to urobilo Spolocenstvo alebo spravca - ten dal ten zakaz. Samozrejme ze su sposoby ako to zateplenie neposkodit a neurobit tzv tepelny most. Mozno by clovek aj sud vyhral, ale v akom horizonte, ze? Treba sa s nimi pokusit dohodntu, ze tu montaz paraboly nech urobia ludia co to vedia, na chemicke hmozdinky a na zavitove tyce. |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Zákon to nezakazuje, ale fasáda je má svého majitele, obrať se na něj, případně jeho volený orgán. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Zákon nevím, ale některá družstva to dala do stanov. Muselo se žádat o povolení. Něco podobného platí i u sdružení vlastníků. Protože plášť domu patří do společného majetku. |
rodra
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 251 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Aky je zakon v CZ a SK neviem,ale viem o debate kde firma co robila zateplovanie davala xy rokov zaruku s podmienkou aby nikto mechanicky nezasahoval do zateplenia,teda myslene na porusovanie povrchu a samotnej zateplovacej vrstvy.A spolocenstvo vlastnikov si vacsinovo odsuhlasilo ze s tym suhlasi.Takze montovat tanier na balkon alebo inde kde to nenarusi zateplovanie,inak zaruka moze padnut.Mozno je nieco podobne uj u vas,zisti si to.Ono nieco na tom moze byt,predsa len narusis tu vrstvu a moze tam zatekat.Ja by som tiez nevrtal dieru pri svojom okne do zateplenia ktore som zaplatil.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Žádný takový zákon samozřejmě není. Pokud tam konzole zůstala, nebudeš zasahovat do fasády a montáži samotné paraboly nic nebrání.Pokud byla konzole odstraněna je problém jinde. Na zateplení domu je garance, která při zásahu někým jiným než danou firmou, která zateplení prováděla, propadá - a to nejen tvé matce, ale všem, celému domu. Celkem právem se obávají narušení, zatékání pod izolaci, atd. A proto SVJ obyčejně takovou individuální "neodbornou" montáž zakáže (což si musí na schůzi členové odhlasovat). Další věc je, že na zateplenou fasádu konzoli jen tak nepřiděláš, je to polystyren, který by se vylomil. Takže tam musí být příprava nebo se držák musí zapustit už před zateplením, resp. při něm. V takovém případě ovšem nerozumím tomu, proč na to SVJ jako zadavatel nepamatovalo. |
miwa
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
RE:zákaz satelitu na zatepleném paneláku?Možno by sa dala použiť okenná konzola, existuje pravá aj ľavá. |
pdurica
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 347 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Jo to mě taky říkaly, že musím mít povelení sat mám na střeše druhým rokem a před tím jsem měl na boku bytu vedle okna asi 2 roky a doposud jsem žádné povolení nevypisoval. J.e.b.a.t na ně normálně si to tám dej.Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
Dej tam toto pro šířku okna 78 až 125 cm !!!http://shop.olmi.cz/zbozi/1537-konzola-easy-mount-diyVše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
habrto tam nedá, ten polystyren se tím promáčkne. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Blbost ako repa :laughing: ja mam dva paraboly...zakon na to nezakazuje!A ked nezakazuje tak no problem R^Dreambox DM 800 HD se...
|
TELEFONIST
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 558 |
![]() |
|
Tak ještě mě napadlo toto !!!http://elektronika-kubat.eu/akce.htmlVše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Ale dá, vyřínout polystyren delší konzole podle tlouštky pol. Navrtat zadělat a hotovo. Nikoho bych se neptal! Mám stavební firmu. |
majla
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 61 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Měl jsem podobný problém,vše vyřešilo 1.Povolení SBD (družstevní byt),2.montáž nerezové konzole ještě před zateplením. Pak to fachmani bez problémů zateplili i s tou konzolí.TV LG 42LW 650S - ZC - 28,5 vých / 23,5 vých / 19 vých / 13 vých / 1 záp
|
RTVSAT
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 227 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?My jsme také zateplovali dům (ikdyž cihlový) a naštěstí ten prales parabol zmizel a nechali jsme si udělat centrální rozvod. Teď máme na střeše 3 společné paraboly a antény na pozemní příjem a dům vypadá hezky. Není nic horšího, než na novou hezkou fasádu namontovat zpátky nevzhledné "talíře" |
žlab
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 523 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Je mnohokrát popsaný způsob, jak ukotvit konzolu na zateplenou stěnu aniž dojde k poškození polystyrenových izolačních desek. Je nutné zajistit trubičkami, nebo jednodušeji matkami, na kotevních závitových tyčích, aby plochý ocelový profil konzoly nestlačoval izolaci. A upevnit do vyvrtaného otvoru pomocí chemické kotvy závitovou tyč není složité. Samozřejmě, majitel (většina členů Sdružení) se proti tomu může postavit, pak není šance, ale technicky to vůbec není problém. Tzv. "tepelný most" kotevních šroubů je izolačně zanedbatelný. Uchytil jsem na popisovanou zeď parabolu na motoru. Válcajznu tvaru T jsem přišrouboval 3x záv. tyčí M10, dl.250mm a na chemickou kotvu do zdiva z dutých(!) cihel. A nepoužil jsem ani "punčošku" na použití chem. kotvy v nehomogenních materiálech. Drží to jako bejk už více než tř roky. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Pozrihttp://noob.hu/2010/12/13/Satelit_0.jpg R^ |
Vladi
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 735 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?jj dobrý, ten dům má laskavýho a uznalýho majitele. Ale spíš si někdo pohrál s fotomontáží. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
zakaz sat.na zatepl.panelaku?Souhlasím se" žlebem"a jeho odpovědí,neboť není nic "lepšího" jak na novou fasádu v řádu milionů korun montovat to co patří na střechu tohoto panel. domu. Toto se ovšem mělo řešit na schůzi vlastníků byt. jednotek před stavbou,či opravou fasády. Chtěl bych vidět,kdo z Vás jako majitel ,čí vlastník firmy ,by ručil za namontování na fasádu domu a potom řešil případnou reklamací na porušení fasady v době záruky na fasádu . Jinak v 21. století při rekonstrukci panel. domu patříjak sat. antény tak ostatní anteny od telekomunikační techniky jen na střechu a to i za cenu zvýšených nákladů při zateplování,čí celkové rekonstrukci domu. Při částkách na zateplení domu v řádu milionů se částka na případné zavedení sat.antén na střechu a provedení nového rozvodu do bytů majitelů rovná jen malemu překročení nákladů v řádu kolem 100.tis. korun. Ovšem toto se musí řešit již předem. Něco jiného je si pověsit sat. parabolu na zateplenou konzolu a něco jiného ji tam na zateplený plášť budovy dodatečně montovat. Hezký večer. |
Jendaj
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 201 |
![]() |
|
BororoV jakém městě žiješ, u nás v Poláčkově městě se nikdo ne--re a kdo měl OK ukotvenou konzoli na parabolu, net, ... atd, tak to kolem obložili, zastěrkovali a nafasádovali - v klídku. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
zakaz sat.na zatepl.panelaku?ANO, jo to problém .... u nás to také zakázali. Navíc fasáda je v záruce, takže se nesmí do ní ani rejpnout. Jistě, jde to tam strčit přes zákaz ... ale potom by následovalo pěkné rodeo a kdoví zda by to nemuselo zmizet. Bohužel se na některé věci kašle a je jim fuk zda se na něco nájemníci dívají či nedívají. Bohužel takové to je v ČR. Jenom řvát a zakazovat, a přitom nic náhradního neudělat - klasika. |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
zakaz sat.na zatepl.panelaku?ještě dodám - a odkážou Vás na kabelovku O2 po pevné či nestabilní příjem na pokojovku. Rv |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |