![]() |
|
zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Zdravím,pánové poraďte, prý platí nějaký nový zákon, že na nově zatepleném paneláku nesmí být venku namontován satelit :bomb: . . Vlatním byt v paneláku jako člen SVJ ( 38 bytů ) a v bytě bydlí máti. Před zatepleném satelit sundali z konsole před oknem a teď po dokončení jí sdělil nějaký hlavoun od satelitů, že s tím neumí nic udělat a na zateplenou fasádu se nic nesmí montovat ;P . je to pravda nebo jaké je jiné řešení - ´bez sat TV to bude babky smrt, nějaký DVBT s třema programama je o ničem - nemá ani balkon, je to byt v přízemí ...pokud to zákon nezakazuje tak si to na SVJ nějak vydupu :((( |
Bororo
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 342 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?a co tak ten držak dat na parapet 2xdirka v plechu nemusi nikomu vadit a da se bez problemu zaletovat R^Ferguson ARIVA TT 2x23.5 1x19.2-13.0-28.5-4.0-0.8
|
san
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
re:zakaz sat.na zatepl.panelaku?Ono je to docela bežné, žádný zákon na toto neexistuje ale firma se brání kvůli záruce a stím prostě nic neuděláš. Na druhou stranu vás měli na tuto skutečnost upozornit. Osobně ale souhlasím, nechte si udělat STA a má celý barák pokoj a vzhledově to je také lepší. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
re: Jendajjen bych ještě doplnil, že kdo měl z nájemníků zájem i o jiné družice, mohl si svoji parabolu na střechu umístit a dále to šlo centrálním rozvodem k němu do bytu...dokonce by nebyl problém si na střeše zbudovat natáčecí zařízení...ale hlavní je, že dům vypadá hezky. Jsem satelitní fanoušek, ale nelíbí se mi les parabol... |
žlab
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 523 |
![]() |
|
re:zakaz sat.na zatepl.panelaku?a ještě perlička: k SAT a TV rozvodu do třech pokojů v bytě je ještě rozveden Internet...je ale pravda, že to nějaký peníz stálo, ale když rekonstrukce, tak radši sevšímvšudy... |
žlab
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Podle toho jak píšeš konsole tam zůstala, tak neřeš a namontuj talíř zpět. Vidím to i u nás - konsole chtěj nerezové, už vidím na střeše nerezovej žebřík a kolem větracích mřížek je už vidět rez a špína. U nás to řeší montáži na střechu, družstvo nechalo namontovat (1 až 2 stožáry), poté si daj žádost o montáž a družstvo vždy vyhoví. U nás ještě zateplení není, po mne chtěli pouze jestli mám pojištění (pojištění odpovědnosti občana......+ montáž fy)namontoval jsem to sám na šachtici výtahu, jednu mám napevno a druhou motor.R^ FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+
|
calvero
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 173 |
![]() |
|
@Bororokludne by som namontoval paraboly aj dve...avsak satelit radsej do vesmiru... vsak krava sa musi telit!Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?byvam v panelaku, zateplenom, (a este mam okna otocene zlym smerom) ziadal som SVJ o povolenie montaze na zateplenom mieste - nebolo to zakazane alebo bolo mi doporucene to dat na nezateplene miesto - tak som take nasiel a tahal kabel cez stupacky a 6 poschodi, ak sa da tak skus najst nejaky kusok nezatepleneho miesta (bocna stena okenice) a tam dat konzolu pripadne pouzi antenu ktora nema taku hmotnost a namahanie napr. SELFSAT a tu umiestni niekde pri parapete alebo bocnici |
bleskone
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?taky u rodičů jsme to řešili , zákon na to není , ale majitel to zakázal ( hyzděný vzhledu , záruka na zateplení atd. ) a stím nikdo nic neudělá . . Zkrátka nepřeje si na nový fasádě plno satelitů. Majitel má povinost jenom aby lidi- NÁJEMNÝCI měli základní TV programy a ty docílí i DVB-T a to tam mají a jde jim to dobře . Už je to 2 roky stále se lidi hádají u rodičů 40 byt. jednotek , ale zatím nikdo si to nedovolil namontovat. Majitel jen změknul na jeden centrální satelit na střeše , když si ho nájemnýci zaplatí .Problém ale je , že 22 lidí ze 40 nemají o satelit zájem a nepodepíší 1 centrálný satelit k montáži , takže nic nebude zatím . Podobný případ se řešil v sousední vesnici u drustevní bytovky . Družstvo jako majitel a taky zákaz a nikdo stím nehne. |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?Moc bych se s nima nesral. Nenechat se zblbnout. Existuje zákon o shromažďování informací. Lze to dohledat. A společný sat. rozvod nemusí být řešením. Stačí aby v domě bydlel nájemník/majitel z jiného státu a nemusí být ani z EU a musí se mu umožnit příjem programu/ů z jeho země. Stačí Slovák.Mimochodem stalo se mi že jsem šel doštelovat parabolu a zeď už byla zateplená. Původní krátká konzole byla připevněná na omítku závitovými tyčemi. A drží to fest. Asi pod omítkou je něco tvrdého. Prostě když se chce a přemýšlí se, tak jde leccos. Zrovna tak opačně. Samozřejmě záruku na zateplení uznávám. Je dobré na to myslet v předstihu. O zvolených zástupcích některých SVJ a podobně by se zde mohlo polemizovat donekonečna. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
ViolistaJeště tě můžou odkázat na síto ve skříni na půdě a když to půjde tobě, tak bude chodit úplně všude. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 943 |
![]() |
|
re: HiFiOKtak takový zákon bych chtěl vidět...jinak dobrý přednovoroční vtip :))) |
žlab
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?žlabe, já nikdy zde nevtipkuji. Stačí používat více internet když už ne hlavu. |
HiFiOK
![]() |
|
Pro BoroAhoj ja mnel ten samej problem na to zakon zadnej neni to si dela sam majitel celeho domu a to je vetsinou drustvo kdyz rekne ze tam zadne konzole nebudou tak nebudou tak celej panelak je bez satelitu jen kabelovka a stim sem se nonohl smyrit tak jsem si udelal drzak primo na okeni ram okna jsou plastove tak jsem udelal konzoly a uchytil jsem to za stredovej ram okna mam tam metrovou antenu a ani se nehne a nikdo ti nemuze nic rict pokad ten byt je tvuj v osobnim vlasnictvy jo prisly na mne z drustva co to jak to a ja jim rekl je to okno vase nebo moje ja jsem si okna koupil za vlastni tak mate smulu pokad si znicim tesneni tak je to jen moje vec a dam jine to je vse a vse funguje jak ma pokad budes chtit poslu foto jak to vypada napis meil george743@seznam.cz |
George1
Registrace: 7/2004 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?no tak pánové díky, ale po mém dlouhém zjišťování u místních samovládců SVJ a slovní ekvilibristice jednoho hlavouna z nejmenované sat.firmy jsem se dopátral následujícího překvapivého zjištění ( podotýkám, že ten byt jen vlastním a jsem od něj daleko jak od černé díry):. konsole na fasádě dávno není. V paneláku je instalován společný sat. rozvod prej na dvě paraboly- část bytů už prek se kření na programy :zombie: . ovšem v tomhle bytě prej přišel nějakej maník z té sat firmy a přeštípl nějak ten kabel ve stěně ( zdi ) a je teď nějak moc krátkej a nepůjde tam dát jakási krabička :bomb: - říkal z SVJ, že tam měl maník z fy udělat tu zásuvku na spol.sat, alekdyž si přeštípl ty kabely, tak je prej problem :fuming: . přišel hlavoun a blabla....má tam maník zas přijít a cosi zkusit - prej že to zkusí a když to nepude, tak prej spustí kabel až ze střechy po fasádě a tak to připojí - no to mi ho teda vyndej - kvůli tomu že si ucvakli kabl ve zdi v obyvaku, tak je všechno v :scared: . copak tak se chova třeba jen průměrná firma ? Zákazník je u ní póvl ? Copak neumí situaci napravit a tu zásuvku tam nějak udělat když kábly byly všude natažený a nějakej king to ucvakl ? . Ono totiž to máti zapojili zatím přímo na dráty ze zdi, ale vypadává to prej :((( - já tam tenhle týden pojedu a jestli to nebude v cajku, tak povedu soudružský hovor s majitelem renomované satelitní firmy :bomb: |
Bororo
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 342 |
![]() |
|
RE:No to co tu píšou kritici kteří zavrhují paraboly různých rozměrů na fasádu domu a preferují stavbu antén na střeše tak bych jim rád sdělil následující :nedovedu si představit žeby téměř každý majitel měl instalovanou anténu na střeše,byl by v tom přinejmenším rumrajd v podobě poškození povrchu střechy samotné nehledě k tomu že v případě jakékoliv sněhové přehánky by chodili majitelé na střechu ometávat sníh z antény ale především z LNB kde to obvykle zatlumí /hlavně u menších antén/zcela příjem v opačném případě jak bylo někým již tady zmíněno aby se to řešilo 3 anténami tak nevím co tím chtěl básník říci ale je nemožné aby mě nahradili možnosti individuálního příjmu co mám jinak na rotoru apod.prostě aby měl každý majitel domu např. v paneláku kde je v jednom vchodě kolem 21 bydlících všichni možnost přijímat co je na orbitu možno přijímat ano technicky by to sice možné bylo ale za ohromných nákladů takže s tou střechou bych pobrzdil,navíc dneska ty antény na fasádě nikomu nevadí lidé si na to zvykli astejně tak jako např. na zdražování benzínu apod. tak bych v to tragedii neviděl samozřejmě za předpokladu řádného a úhledného upevnění.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE:zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?tady je nejake pojednani, vcetne pravnich vykladu... http://moderniobec.ihned.cz/c1-38543130 |
baronb
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 118 |
![]() |
|
satelitU nás v paneláku to máme vyřešeno tak , že každý kdo chce satelit může unístnit svoji anténu na konzoli na střeše za vratnou zálohu.Jinak se nepovoluje montáž na zateplení. |
pohosat
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
RE: zákaz satelitu na zatepleném paneláku ?baronb, no počtení je to sice zajímavé, ale místy poněkud zastaralé. Od té doby proběhly někde změny. |
HiFiOK
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |