![]() |
|
zemnici smyckatak chlapi,tak jsem zrejme zjistil kde je problem...dal jsem si oba satelity na jednu zasuvku a oba jsem je pripojil na lcdcko,jeden je pres hdmi kabel,druhy pres cinche....delalo mi to tu neplechu porad...dokonce jsem zjistil,ze kdyz strcim do optiboxu koax,bez stineni,tak obraz sel...coz by nemel....obvod se mi uzaviral pres dualni konvertor,nasledne druhy satelit....vylucovaci metodou jsem zacal postupne vse odpojovat,nejpve azbox z elektriky,druhy sat porad bezel,ikdyz nebylo zapojene stineni:0,dale jsem odpojil hdmi kabel,ktery vedl do tv a hle prestal jit obraz,rozpojil jsem zrejme tu smycku,ktera mi to vse delala...cili jak uz dneska nekdo rikal,zemnici smycka se mi nejakym zpusobem uzavira pres lcdko,respektive trikolikovou zastrckua ted mi reknete co s tim? jeste se chci zeptat,je spravne,ze mi minusy(stineni) na obouch koaxech vodi? cili ze minusovy vystupy dualniho konvertoru vodi? uz jsem y toho vseho docela zblbly,tak se radsi ptam |
gigi1982
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 333 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
RE: zemnici smyckaparabolu mam pridelanou pres konzoly ke zdi...nemam ji uzemnenou,ani pripojenou k hromosvodu. bohuzel nevim co je murivo,ale vlhky to mit muzu,mam hned za parabolou disqprepinaca ty f konektory odkryte a vlke urcite budou. narusenou izolaci koaxu snad nemam,daval jsem vsude nove koaxy,mam je vedene husim krkem... |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaRobí to, aj keď sú oba prijímače na programoch z rovnakej polarizácie? Ak vypneš Optibox, AZbox ide? A naopak? |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckaparabolu uzemnenou nemam,mam ji pridelanou konzoli ke zdi,hned za konverorama mam disqc prepinac a pote mam dalsi F konektorove spojeni,na ktere mi prsi a pada snih,cili bude zrejme problem tu....vlhke to je urcite.bohuzel neivm co je murivo :) ale kdyby to bylo vlhke jak rikas,tak mi ten disqc prepinac nefunguje vubec preci....ale me normalne slape jak fik,do te doby,nez pripojim druhe stb |
gigi1982
![]() |
|
fansatahoj,staci abych mel na azboxe,tam mam disqc treba ocko na 23.5,na optiboxu tez 23,5 ocko a chci prepnout azbox na ard treba,cili 19,2,tak to napise neni signal...vytahnu z optiboxu koax a azbox se sam rozjede,myslim si,ze z polarizaci to ma co docineni,protoze z urcitych programu to nedela....chova se to nahodne,neda se to nijak vystopovat. |
gigi1982
![]() |
|
gigi1982Murivo je zdivo,ale u teba mozno to nakoniec nebude smyckou,jedine,zeby kovovy obal diseqc prepinaca bol spojeny so zemou(napr aj vlhke zdivo). |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 659 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckakovovy obal disqc prepinace s mokrym zdivem spojeny byt nemuze,ponevadz ho mam v plastovem krytu |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckakasre mam otazku,pokud by byl v hajzlu prepinac,nebo nejak spojeny se zemi,tak by mi preci nesel vubec....ale me jede,kdyz nemam pripojeny druhy stb |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaMyslím si, že Optibox nie je v poriadku. Skús na odpojenom konci z Optiboxu pomerať napätie, alebo urob krátky skrat. |
fansat
![]() |
|
RE: zemnici smyckaMyslím na kábli z Optiboxu. |
fansat
![]() |
|
RE: zemnici smyckacovece to je mozny ze bude neco na tom optiboxu...protoze kdysi davno...kdyz jsem jeste nemel azbox,tak ten optibox si s timto prepinacem nevedel moc rady a blblo to...napriklad tak,ze pri prenuti z jedne druzice na druhou to psalo sluzba nenalezena a po chvili se to rozbehlo...jake napeti bych tam mel namerit...? mas na myslis na tuneru?co by mel ten zkrat na kabelu za vyznam? |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaAk sa pri skrate stratí signál na AZboxe, je cesta medzi oboma prijímačmi otvorení, ako keby tam nebol LNB. Povelom z Optiboxu sa ruší povel od AZboxu aovlyvňuje trebars aj prepínač pásiem a LNB.http://www.(nevhodné slovo).com/clanky/1133/satelitni-prepinani-s-diseqc-a-simple-tone-burst/ |
fansat
![]() |
|
RE: zemnici smyckaprosim te a jak mam ten kratky zkrat udelat? |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaSpojiť na "F" konektore stredný vodič so závitom. |
fansat
![]() |
|
RE: zemnici smyckaNa konektore kábla od LNB. |
fansat
![]() |
|
RE: zemnici smyckajo tak...cili odmontuji f konektor u optiboxu ....zkratuji ho...a pokud to nejak ovlivni azbox,tak to znamena co? ja myslel,ze mam nejak zkratovat optibox |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaa pokud to nic neudela...tak jsem vlastne tam kde jsem byl vid? |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaKábel od Optiboxu až po AZbox je v poriadku. |
fansat
![]() |
|
RE: zemnici smyckaok....zitra to vyzkousim...ted uz nemuzu,pritelkyne uz spi...kdyz tak mi napis na gigi1982@seznam.czjsem rad,ze ses mi ozval a jsi ochotny to se mnou takhle resit,me vsichni strasi zemnici smyckou atd...diky moc |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaTak skúsiť namiesto Optiboxu iný stroj. |
fansat
![]() |
|
RE: zemnici smyckahurá už je to tu zase!parabola uzemněná nebo né je jedno( pro náš problém), již asi 20 let se nedělají celokovové LNB. (Až na vyjímky ,přírubove ap.) ale většinou v celoplastovém (izolujícím)krytu. jestli chápu zadání tak zkoušíš na jedné TV oba satelity. U TV (LCD)je kostra spojená se zemním vodičem případně nulákem dle soustavy, u SAT je někdy kostra spojená přes velke odpory a male kapacity s oběma póly sítě (umělý střed) což může vytvářet rozdíl potenciálu. No může to být i jinak !? ať nevzniknou vášně zkus u jednoho přijímače otočit vidlici?!?!?! :((( |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
pro odlehčenítazatel spí,tak trošičku odbočím mimo problém,pro vás,kteří nevěříte na zemní smyčkypopíšu situaci v domě analog STA,na paneláku několik parabol běžně STA celkem slušná,začne pršet,rušivé pruhy v obraze,zemní smyčka?,ano,mezi motorem paraboly a vlhkým zdivem,to je realita,jedině oddizolovat motor od držáku |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
pro zatíženímyslím že devadesát devět sateliťáku ze sta se s tímto nesetkalo!nebo odpojit stínění :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
pro ukončenízaplať pánbůh,analogové STA už je na ústupu,tak ty pruhy v obraze u digitálu nejsou vidět,ale to chování a výpadky DVB-T STA jsou těžko vysvětlitelné,pak si tu slůčku můžeš dát kolem krku,jak tady někdo radil R^ R^ R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
tonekahoj,problem s odpojenym stinenim vznikl prave tim,ze jsem mel oba satelity pripojene pres jednu tv,spojovalo se mi to pres kostru a tim padem ikdyz jsem odpojil na jedne strane stineni(za tunerem),tak to stale slo. Nic mene,kdyz jsem pripojil opet saty jednotlive,jako jsem to mel dotedka,ale tentokrat na jednu zasuvku,vedle sebe....tak problem s prepinacem pretrvava,jakmile odpojim u optiboxu koax,azbox se rozbehne a slape jako hodinky,pak muzu zase koax vratit do optiboxu a jedou oba...ale nedejboze abych zase azbox nutil prepnout prepinac,opet ho neprepne,musim vyndat koax z optiboxu aby to slo...a ted mi reknete,kde je zakopany pes...az prijdu z prace,tak vyzkousim co mi radil fansat s tim zkratem a uvidime. Kdyby nekoho napadlo co by to mohlo delat,tak napiste |
gigi1982
![]() |
|
tonekTo jsi dobře na omylu, zatím kam jsem vlez a dělal 2 x stv z jedné paraboly z 50% je tam smyčkapoznáš to jednoduše 1. brum, pokud není silný tak se dá přehlídnout 2. neplecha s obrazem, například na obrazovce ti běhá šedý pruh, zároveň s brumem. nejhorší jsou panelové domy. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
![]() |