![]() |
|
zemnici smyckatak chlapi,tak jsem zrejme zjistil kde je problem...dal jsem si oba satelity na jednu zasuvku a oba jsem je pripojil na lcdcko,jeden je pres hdmi kabel,druhy pres cinche....delalo mi to tu neplechu porad...dokonce jsem zjistil,ze kdyz strcim do optiboxu koax,bez stineni,tak obraz sel...coz by nemel....obvod se mi uzaviral pres dualni konvertor,nasledne druhy satelit....vylucovaci metodou jsem zacal postupne vse odpojovat,nejpve azbox z elektriky,druhy sat porad bezel,ikdyz nebylo zapojene stineni:0,dale jsem odpojil hdmi kabel,ktery vedl do tv a hle prestal jit obraz,rozpojil jsem zrejme tu smycku,ktera mi to vse delala...cili jak uz dneska nekdo rikal,zemnici smycka se mi nejakym zpusobem uzavira pres lcdko,respektive trikolikovou zastrckua ted mi reknete co s tim? jeste se chci zeptat,je spravne,ze mi minusy(stineni) na obouch koaxech vodi? cili ze minusovy vystupy dualniho konvertoru vodi? uz jsem y toho vseho docela zblbly,tak se radsi ptam |
gigi1982
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 333 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
RE: zemnici smyckano to ze je tam smycka vim,ale bohuzel nevim kde se uzavira...bydlim v cihlovem byte...brum a pruhy se mi projevuji na crtcku,lcdcko krasny obraz,v pohode zvuk |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaCi to je,alebo nie je zemnou smyckou zistis velmi lahko.Pouzi predlzovak,u ktoreho odpojis nulak a do neho zapoj lcd.POZOR!IBA DOCASNE,A NICOHO SA NEDOTYKAT!Predtym maj uz vsetko spravne pripojene.Ked sa problem neobjavi,je to smycka.Potom vsetko vrat do pôvodneho stavu,ked nechces riskovat uraz elektrickym prudom! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 659 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckamyslis smycka na tom dualnim konvertoru,pripadne disqc prepinaci a nebo v elektricke siti? |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckachlapi ale vzdyt jsem tady uz psal,ze kdyz jsem odpojil,vyradil lcdcko a vse jsem zkousel na starem crt.ktery je pripojeny dvojkolikove,tak to take delalo...cili s nulakem to nema nic spolecne |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaAle má to nebo nejspíš to s nulákem bude mít hodně společného a to vím z vlastní zkušenosti a praxe,ještě jsi tu myslím nenapsal zda máš doma P.C. to totiž bývá důvodem této neplechy aspon v mém případě jak víš P.C. používá zdroj s trojvidlicí čili se zemnícím kolíkem takže se bud potenciál země akumuluje ze sítě provozovatele netu nebo jako u mě to má na svědomí satl karta SS2 kterou používám v P.C.stínění koax. z twin LNB je totiž společné a tím se to hádá ,má rada odpoj /zaizoluj/zemnící kolík od P.C. a budeš mít po problému.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckapc mam v dobe laborovani zcela vytazeno ze site,ale vlastnim nanostation,ktery je napajen pres poe...nebude tady problem? ale mam pocit,ze to jsem taky pri laborovani odpojil od site |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaAno musíš využít veškeré možnosti vylučovací metodou,tím nic nepokazíš a můžeš se navíc dopracovat k ohnisku vzniklého problému.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckauž něco dělej,vánoce na krku,musíš postupně zúžit okruh možných závad,1.vem oba přijímače někam k sousedovi a zapoj je u něho |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckaty jsi dobrej,jsem jediny v bytovce,kdo ma multifokus a dualni konvertory...ostatni tu jedou maximalne na digi s jednim single lnb...treti satelit bohuzel taky nevlastnim...ale neboj,dneska ma prijit ten co mi delal elektriku a zkusime s tim neco udelat. |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaNo a co takhle na to kouknout spolu, jsi li na blízku. Posílám ti maila |
brambora
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckaja jsem ze Zruce-Senec,je to kousek od Plzne |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaJsi strašně rychlej. To je pro mě cca 115 km, lepší by byl někdo trošku blíž. |
brambora
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckazkusim to jeste nejak poresit,ten treti satelit by to chtelo...to je fakt |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaZapoj do optiboxu koax tak,aby bolo pripojene iba opletenie(stredny vodic odstrihni-nesmie mat kontakt).Vsetko maj tak zapojene,ako to pouzivas normalne-vsetko na svojom mieste.Pokial bude problem pretrvavat je chyba v zemnej smycke,pokial nie,koax zapoj normalne,chyba je v optiboxe,prepinaci,alebo v niektorom twine.Skus potom odpojit k optiboxu raz jeden twin,raz druhy-vylucis twin konvertor(y).Ked to nebude ani jeden twin,zostane ti prepinac(e).Este potom môzes zapojit optibox k jednemu twinu priamo,aby si vylucil prepinac k optiboxu. |
Kasr
![]() |
|
RE: zemnici smyckaoptibox mam pripojeny k twinu naprimo....4 vstupovy prepinac mam jenom na azboxu |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaPokud máš ohmmetr, tak můžeš rozpojit sestavu a měřit odpor mezi kostrou přístroje a kolíkem, říp. mezi stíněnim a kolíkem (pochopitelně přístroje zapojené v síti a zapnuté). Nezapomeň na zesilovače a jiné komponenty, připojení venkovní antény, STA, kabelovky, prostě vše, co ti může zanést uzemnění do systému. Pokud najdeš mimo TV s třívodičovým přívodem ještě něco jiného,jsi doma. |
petys
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
gigi1982Tak zapoj do optiboxu koax bez stredneho vodica-potvrdime,alebo vylucime zemnu smycku. |
Kasr
![]() |
|
pro kasraOk,tak za hodku a pul jsem doma,tak to zkusim a dam ti hned vedet jak jsem dopadl |
gigi1982
![]() |
|
pro petysemam doma s trivodicovym kolikem jeste plno spotrebicu,troubu,indukcni desku,ty jsem neodpojoval...:) |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaale jak uz jsem psal,kdyz jsem vyradil lcd a zkousel to na starem crt,ktery ma dvojkolik...tak to taky delalo....a pokud se nemylim,tak to s nulakem vubec nebylo pospojeny |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckaCitace: "tak to s nulakem vubec nebylo pospojeny"no tak to tedy nemohlo dělat vůbec nic :) víš vůbec jaký máš doma rozvod? (TN-C, TN-S) |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: zemnici smyckabryketo,samozrejme vim co mam doma,predelaval jsem si starou hlinikovou elektroinstalaci na novou medenou,doma po byte to mam uz nove udelane TN-S,ale samourejme za rozvadecem,ve stoupackach je to po staru.pojmem nulak jsem mel na mysli ochranou nulu,kolik |
gigi1982
![]() |
|
pro vsechny...prijel jsem pred chvili domu a sel jsem hnedka zkusit jak se to chova dneska....mam vse zapojene jako vcera,kdy to blblo,a dneska zatim prepinac prepina,akorat jsem si teda vsiml jedne veci,kdyz mam ty televize vedle sebe...a sice,ze kdyz mam na jednom satu jakykoliv program,at uz s H nebo V polarizaci a na druhem dam ten samy....program...tak se to na optiboxe zakostickuje...takze mam nejspise konvertor v (nevhodné slovo)i? |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckatak uz je to tady...uz mu trva dele ,to prepinani,ale nakonec prepne.... |
gigi1982
![]() |
|
RE: zemnici smyckatakze jak mi tady radili,udelal jsem zkrat na koaxu,ktery vedl do optiboxu a na azbox to nemelo zadny vliv, signal bezel,dokonce i prepinca prepinal bez problemu |
gigi1982
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
![]() |