Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

zemnici smycka

tak chlapi,tak jsem zrejme zjistil kde je problem...dal jsem si oba satelity na jednu zasuvku a oba jsem je pripojil na lcdcko,jeden je pres hdmi kabel,druhy pres cinche....delalo mi to tu neplechu porad...dokonce jsem zjistil,ze kdyz strcim do optiboxu koax,bez stineni,tak obraz sel...coz by nemel....obvod se mi uzaviral pres dualni konvertor,nasledne druhy satelit....vylucovaci metodou jsem zacal postupne vse odpojovat,nejpve azbox z elektriky,druhy sat porad bezel,ikdyz nebylo zapojene stineni:0,dale jsem odpojil hdmi kabel,ktery vedl do tv a hle prestal jit obraz,rozpojil jsem zrejme tu smycku,ktera mi to vse delala...cili jak uz dneska nekdo rikal,zemnici smycka se mi nejakym zpusobem uzavira pres lcdko,respektive trikolikovou zastrcku
a ted mi reknete co s tim? jeste se chci zeptat,je spravne,ze mi minusy(stineni) na obouch koaxech vodi? cili ze minusovy vystupy dualniho konvertoru vodi? uz jsem y toho vseho docela zblbly,tak se radsi ptam

gigi1982
Registrace: 6/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zemnici smycka

takze panove,smycka je na svete...odstrihl jsem medeny kabel...nechal zapojeny jenom stineni...optibox samozrejme nesel,a azbox uz taky neprepinal korektne...odpojil jsem stineni a rozbehlo se to...no parada :(

gigi1982

takze pokud se nemylim,tak tu jsem vyloucil chybu azboxu,twinu,prepinace a na 100 procent zjistil,ze tu mam zemni smycku,mozna smycky ze?

gigi1982

oprava:chybu optiboxu

gigi1982

pro Kasra: bohuzel jsem zemni smycku nevyloucil,ba naopak potvrdil... no nic,jdu odpojovat vsechny trikolikovy spotrebice

gigi1982

koukám při obědě jak to pokračuje ???

pro gigi1982 CRT TV je sice připojena k síti dvojvodičově
ale chytni za kostru anténního vstupu a druhou ruku dej na vodovod nebo topeni NEBOJ NEZABÍJÍ TO!
ale my na střeše to to nemáme rádi ,
stejně jako DiSEC nebo LNB

pro netace , myslím že ty nejsi 99 procent, jinak to byla narážka na známou reklamu a také trochu na jiný nick který když to nevidí tak to neexistuje! :O

pro všechny jak jsem již vícekrát psal tak větsínou mi pomohla výměna LNB odolnější proti brumu , nebo multiswitch. R^ :8)

večer mrknu na řešení ahoj všem

tonek
Registrace: 1/2009

Ty brdo to už není možné kolik tady máš příspěvků ohledně takové kraviny. Nejlepší radu si dostal na začátku vlákna vše pospojuj a zavolej revizáka pač takhle po netu to horko těžko vyřešíš, nějaké stříhání stíněni nebo vodičů atd atd je akorát k hov...

Moje rada zní tak jak bylo již řečeno seber ZŽ vodič vše pospojuj na jeden bod a hned uvidíš na čem jsi.

Více ti snad pomůže toto

https://www.parabola.cz/clanky/593/uzemneni/

bryketa
Registrace: 11/2009

bryketo,nechapu proc si takovy,od toho jsou fora a pokud ti vadi cist tak dlouhe prispevky...tak je prosim te necti...
vzdyt te do toho nikdo nenuti,nebo snad jo? nemyslim si,ze je to kravina,ale to je jedno,nebudu se tady s tebou o tom handrkovat.
K problemu: jsem laik a mozna reknu blbost,ale co mam prosim te pospojovat...vzdyt zlutozelenym dratem mam snad vsechno spojene v rozvadeci PE(ochrana nula) nebo snad ne? to si tady mam vsechny zasuvky pospojovat dalsim kabelem a schovat ho pod koberec....nebo jak to sakra myslis?

gigi1982

nebo kostry satelitu mam spojit s topenim,jak mi nekdo nedavno radil.... :))

gigi1982

Zemnu smycku mas urcite,len nie je jasne,ako vznika,ale urcite tam netecu velke prudy a superponovane napätie 50 hz je velmi nizke,takze pravdepodobne pomôze vymena diseqc prepinaca za kvalitnejsi,ktory bude odolnejsi vôci jemne poskodenym diseqc prikazom.

Kasr
Registrace: 8/2008

gigi1982

Ved nie si niekde v pivnici,kde natahas hrube drôty k pristrojom.(aj ked by to problem odstranilo)

Kasr

asi mas pravdu,ze ty prikazy rusi ta smycka.je videt ze se obcas ten prepinac i snazi prepnout a nekdy se mu to se spozdenim i povede...takze myslis,ze pomuze lepsi,kvalitnejsi prepinac? doporucil by si mi nejaky?
a nemusim se obavat,jak tady nekdo psal,ze mi pres ten koax sviti a topi cela ulice? ja bych nerad jednoho dne prisel domu a mel veskerou elektroniku v haji....samozrejme pozvu revizaka a pojistim si vse :0

gigi1982

Revizaka by to fakt chcelo pre istotu a prepinace stoja par korun,ja by som skusil nieco od emp.

Kasr

tak chlapi pricina neni ve smycce,ale v tom satelitu,jedna se o optibox,ukostril jsem ho ,spojil jsem kostru s ochranym vodicem a vse makalo jak melo

gigi1982

už chápeš proč jsme ti tu psali aby jsi to pospojoval..

bryketa
Registrace: 11/2009

to:gigi1982

tak ti přeju aby ti to vydrželo
ale tvůj poslední příspěvek ve 20:07:12 mě rozesmál
možná z mojí neznalosti, jen aby jsi věděl

možná neznám rozdíl mezi příčinou a důsledkem

tonek
Registrace: 1/2009

Takže predsa ten optibox nie je v poriadku.

fansat
Registrace: 7/2008

Ahoj fansat,ano s optiboxom neco je,koupil jsem ho za lacino a zrejme je to nejaky smejd...ma to klasicky extreni adapter z 230V AC na 12DC (2A),zrejme vlivem spatneho ukostreni,se mi superponovane napeti 50Hz dostavalo pres tuner,nasledne koaxial do systemu,kde mi to rusilo prikazy druheho satelitu,ktery ovlada disqc prepinac. Nevim,nejsem odbornik

gigi1982

tonek

mas pravdu,moje blbost,uvedomuji si jakou kravinu jsem napsal

gigi1982
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra