![]() |
|
Mimo kastról Video digitalizer SilvercrestVážení, v Lidli ponúkajú Videodigitalizer (z VHS do DivX) fy Silvercrest za 29,99 EUR. Má s tým zariadením niekto skúsenosti ? Nevedel som nájsť správne fórum pre túto tému. Budem povďačný za odkaz - adresu fóra. Mám mnoho videozáznamov (kaziet)vo VHS, rád by som to prekonvertoval, aby sa to spracovať v PC a dalo prehráváť v DVD prehrávači.TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
lidlja to mam a je to uplne na prd!! radeji si kup tv kartu se vstupen av |
RENNE
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
Pre RENNESrdečná vďakaTechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
![]() |
|
RENNEBud konkretnejsi-co je na tom na prd(pocital som,ze to bude nic moc),ale chcel som to kupit len tak na skusku,co to je.Pohrat sa a zahodit.Inac to vôbec nepotrebujem,vystacim si s tv kartou. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 659 |
![]() |
|
to RenneTaky by mně zajímalo, jaký konkrétní problém s tím máš. Mám to doma, zkoušel jsem si s tím hrát jen chvilku, ale zatím jsem na problém nenarazil.Kvalita bych řekl srovnatelná s převodníky běžných TV karet (tj. nic moc), takže proč dnes připlácet za combo TV kartu, pokud ji jinak nepotřebuje - pouze DVBT karty analogový vstup samozřejmě nemají. A specializované převodníky jsou finančně někde úplně jinde. Navíc je k tomu heblu za 500 přibaleno moře kabelů a relativně použitelný SW Power Director. |
Yaki
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
VideodigitalizerKdyz to nekoho zajima. Mam videodigitalizer AverMedia DVD EZ Maker 7. Jiz nevim co stal (neco kolem 1300 kc ?) ale je to perfektni zarizeni na digitalizace. Je dodan se softem Cyberlink Power directory a Power DVD. Digitalizovat jde prakticky vse: VHS, webka, analogova kamera, nahravat z tv nebo boxu - dvbt sat nebo kabel a hlavne bez straty kvality ! Je mozne strihat a pracovat se zvukem. Softy Cyberlink je mozno koupit ve verzi pro. Ti sikovnejsi si jiste poradi jak je ziskat jinak. Pozor ale: aplikace vyzaduji pc s velkou rychlosti CPU vice nez 2,5 ghz , dobrou video kartu a vetsi ramku. Jinak super vecicka ktera vypada jak flaska - je to dongle. Ja to koupil hlavne kvuli prepisu vhs kazet na DVD a kvuli nahravani s kabeloveho prijimace od upc. Pouzivam to take na prepis kazet Hi8 z DCR Sony. Kdo ma zajem to najde jiste na googlu :)) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
SilvercrestDigitizer z Lidlu zvlada cca co Avermedia EZ Maker 7, akurat stoji len 19.99€. Plny suhlas s Yaki. |
aladin24
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
to aslivinsNo s combo TV kartou Avermedia jsem to právě porovnával - měl jsem ji půjčenou. A nevěřím, že ten EZ Maker má jiný převodník, než ta karta.Přiznávám, že jsem nebyl nadšen ani jedním - ale bude to spíš zdrojovým materiálem než převodníky samými (zkoušel jsem to na HI8 záznamech z videokamery). Jinak SW je tedy zřejmě stejný, kvalita obdobná - jen cena skoro o 2/3 nižší. A pro antonia: až jsem odepsal jsem si všiml, že zřejmě máš analog TV kartu - myslím, že koupí tohoto si nepomůžeš. Mám pocit, že starý Genius VideoWonder III měl převodník skoro lepší, ale ten mi bohužel na novém PC s Windows7 nechodí. |
Yaki
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
to YakiBudis... Podelil jsem se jenom o skousenosti s nejnovejsim DVD EZmaker, ne ten co Aver nabizel predtym. Hezky den vsem :) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
VideodigitalizerAj ja ho mam a nemam s nim najmensie problemy. |
johnysk
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 369 |
![]() |
|
RE: Mimo kastról Video digitalizer SilvercrestJa Vám sa ospravedlňujem, môj 71 ročný prst stlačil na PC pri písaní príspevku namiesto jedničky dvojku, videodogotalizér stojí len 19,99 EUR (pozri leták LIDL od 13.12.2010). To je jedná vec. Druhá - oplatí sa to kúpiť pre digitalizáciu VHS kaziet (mám ich vyše 25) a som jediný v rodine bez DVD preharavača či záznamníka? DVD prehravač kúpim,. až si budem vedieť archív prekonvertovať do formátu, ktorý je pozerateľný na DVD. Výstup z videodigitalizéra je vo MPEG 720 x 576 pix. Zázraky od toho nečakám. Chcem záznamy vo VHS previesť na DVD v prijateľnej kvalite. Nie som profík., len hrajúci sa dedko.TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
![]() |
|
RE: Mimo kastról Video digitalizer SilvercrestPre Yaki: Nemám žiadnu TV kartu, len starší PC 1,8 GHz, 1GB RAM, 200 GB HDD, Windows XP profesional SP3.TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
![]() |
|
antoniusNie je problem zdigitalizovat nahravky urcite aj cez ten digitalizer,ale pc 1,8 ghz asi nezvladne 720*576 v ziadnom formate beznom pre dvd playery.Jedine,ze sa s tym pohras,urobis to do huffmana,alebo mjpegu a potom prekonvertujes napr do mpeg 2.Teraz ma napadlo-mal by zvladnut svcd-to je mpeg2 480*576 a to by z obycajneho videa aj malo stacit.Alebo sa pohrat a trosku priucit.(dufam,ze nekecam-ide o to,ci nahodou nema hw encoder do mpeg2,ale v tejto cene pochybujem) |
Kasr
![]() |
|
RE: Mimo kastról Video digitalizer SilvercrestVďaka všetkým za rady, môj hlavný problém asi spočíva v starom PC. Predtým som sa radil o kúpe TV karty, no narazil som na grafickú kartu (či možnosti môjho PC v tejto oblasti). Obvykle to požadovalo: Zvukovou kartu s podporou DirectX 9 nebo vyšší. A ja to nemám. Ešte raz vďaka.TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
![]() |
|
RE: Mimo kastról Video digitalizer SilvercrestToho hw sa nemusis bat.Normalne som davnejsie pouzival tv kartu v pc s pentium 3 1ghz a tiez duron 1ghz,zvukovka integrovana,grafika na jednom integrovana,na druhom niejaka slaba(direct x nie je ziaden problem).A cez huffmanov encoder,alebo pic mjpeg som zachytaval do plneho palu(720*576) a potom konvertoval do mpeg2,alebo xvid. |
Kasr
![]() |
|
RE: Mimo kastról Video digitalizer SilvercrestPre Kasr:Naozaj srdečná vďaka, no Tvoje pozitívne povzbudenie je pre mňa je to latina. Ak mi chceš naozaj pomôcť, potom to skúsme mimo forum, dám Ti e-mailovú adresu. Táto parketa je pre mňa tabu. Príjemný zbytok večera. Howg TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD
|
antonius
![]() |
|
![]() |