![]() |
|
Paměti v satelitu-výzkumÉra rotačních disků jako HDD v satelitním přijímači dospěla k vrcholu a nyní nastává éra pevných nerotačních pamětí. Ty by měly mít lepší vlastnosti než rotační disky a delší životnost. Například nulovou hlučnost při provozu.1. Prosím výzkumníky o stručné zkušenosti s použitím nerotačních pamětí zabudovaných dovnitř přijímače. Tím nemyslím vnější USB Flash disky. Zajímá mne kapacita, rozměry paměti, teplota, cena, složitost připojení, možnost přenosu na vnější konektory. Snad to bude zajímavé i pro další. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Paměti v satelitu-výzkumZákladní je cena HD SATU s zabudovaným HDD, za rok - dva máte doma zas starou šunku. Lepší je OK solo HD sat s výbavou s napojením na extery s možností výněny za kapacitně technicky dokonalejších HDD a Flash, Jste se nepoučili z technického vývoje DVD recorderů, když jsem zde před 2 lety napsal, že na DVD REC. slunce zapadá - bylo zle. Ten jsem si odepřel a mám DVD REC. z notebooka s exter. HD USB DVB-T tunerem. Jinak náhrávám z Technisatu HD8-SX na exter a záznam je super. Neuznávám "KOMBAJNY" . R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Paměti v satelitu-výzkumSSD disky sú síce fajn, ale životnosť nemusia mať vyššiu ako klasické a pomer cena/kapacita hovorí jednoznačne pre 3,5" SATA klasiku. |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Paměti v satelitu-výzkumPriznam se,ze nemam zadne zkusenosti s temito disky,myslim si,ze cast domacnosti vyuziva centralni uloziste dat,kde rotacni disky s ohledem na kapacitu jednoznacne vitezi (napr.NAS 2 x 2 TB).Jak synci uvedli vyse,je to prozatim otazka pomeru cena/vykon ,naopak pro fajnsmekry hlucnosti a teploty.Rovnez me zajimaji zkusenosti s temito aplikacemi.Jsem zvedav,kam budou smerovat domaci multimedia,neverim jiz moc tomu,ze se bude palit na Blu-ray v takovem rozsahu jako drive na DVD. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Paměti v satelitu-výzkumNechápu, v čem je vůbec přednost kombajnu, tedy přijímač s vestavěným diskem ?Stačí kvalitní přijímač a vše ládovat na síťák, cokoliv nahraji je volně dostupné z celé LAN, kvalitní síťák s chlazením je mimo obývák, prostě pohodička.... BTW: SSD jsou stále na počátku, jejich životnost je stále diskutabilní a poměr MB/CZK je tragedie :((( |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: Paměti v satelitu-výzkumSSD disky su DRAHE a na filmy maju malu kapacituna satelit a nahravanie ti rychlostne uplne staci 5400otackovy disk pripojeny cez USB prakticky je mozne napisat ze je uplna BLBOST pripajat SSD disk k satelitu |
funtomas
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 699 |
![]() |
|
![]() |