Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Satelitné nahrávanie

Chcel by som sa spýtať ako je to zo satelitným nahrávaním. Mám Octagon 918 HD a k nemu pripojený 500GB e-sata HDD. Pri nahrávke väčšej ako 4 GB mi to rozdelí na dve časti a potom to nemôžem ďalej spracovať v PC. HDD je formátovaný na fat 32 tak pre to to rozdeľuje. Funguje to takto u všetkých sat príjmačov alebo to dokáže Linux aj na NTFS?. Lebo toto sa mi vôbec nepáči a chcel by som to vyriešiť iným sat s ktorým by to fungovalo. Chcem tip na dobrý sat s ktorým sa dá bez problémov nahrávať aj viac ako 4 GB.

Octagon 918 HD, Philips 32 pw 9551, Stab HH90.

pietro77
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitné nahrávanie

Linuxové nepoužívají NTFS, ale EXT3 nebo EXT2. Délka souboru je neomezená.

visper
Registrace: 5/2008

aj bezlinuxové

napr. HD8S nahráva na FAT32 HD programy

Dagy2
Registrace: 11/2010

v akom formate to 918 nahra? TS?
urcite existuje sw, ktory subory spoji do 1 a potom mozes dalej editovat

losparabo
Registrace: 2/2007

to visper

V PC mám NTFS (HDD) a SS2 s AltDVB 2.2 a ostatní DVBPlayery mi nahrávají taky neomezeně (no do velikosti volného místa na HDD).
Je to dané spíše FW-SW. Ariva 100 (200) má rozdělení po 4GB (FW 2.05B7). Staší verze (1.07B1) rozdělovala soubory po 1GB

Standa2
Registrace: 5/2005

Satelitné nahrávanie

Neviem o žiadnom programe ktorý by mi HD nahrávky z Octagona pospájal dokopy aby sa mi s toho dalo vypáliť DVD.Jedine Format Factory mi to prevedie do mkv je to dobrá kvalita ale nie univerzateľne prehravateľné.DVD mi to z kvality oreže ale aj tak je to dobrá kvalita z HBO HD určite lepšie ako divx.Mám z toho vlastne kvalitné DVD až na to že len spracujem nahrávky do 4 GB dlhšie neviem a bol by som rád keby mi niekto poradil ako sa to dá. Napr. nejakým programom alebo aj novým sat.

Octagon 918 HD, Philips 32 pw 9551, Stab HH90.

pietro77
Registrace: 9/2008

Nemá význam nahrávat HD a potom z toho dělat DVD 720x576. Tak to nahrávej rovnou z SD a budeš to mít v tomto rozlišení a bude to kratší soubor. Nebo se vykašli na DVD a kup si Xtreamer nebo jiný HD přehrávač.

visper
Registrace: 5/2008

To:pietro77

Mám taky Sab Ultimate, což je klon octagonu 918 a normálně dělám SD do dvd i HD do mkv v pohodě.DVD zpracovávám přes ProjectX a pak v TMPGEnc DVD Author 3 udělám dvd.HD převedu do souboru ts programem TsRemux pak v DSmux udělám mkv.Pokud chci ostříhat používám na ts soubor H264TS_Cutter nebo Smart Cutter. No a pokud je větší než 4GB, soubory stáhnu z HDD do PC, přejmenuju třeba na CT_HD.tsm1 a CT_HD.tsm2 a spojím v TOTALCOMANDERU.Vznikne soubor CT_HD.out, out vymažu a vznikne soubor už spojenej třeba 6.5GB a ten spracuju stejně jako ten do 4GB.Výsledný spoj není vůbec při přehrávání pořadu vidět.Přehrávám v BD přehrávači LG 560 a no problém.

Pavel H
Registrace: 1/2006

tiez nahravam cez satelit ale este ma nenapadlo to archivovat na DVD, ma to same nevyhody - strata casu, DVD zaberaju miesto, strata kvality atd. preto nahravky su na HDD a ked si ich chcem pozriet tak ich pozeram cez satelit bez toho aby som stal z kresla..

ked bude plny disk (ale toho sa nebojim) kupim vacsi

funtomas
Registrace: 12/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra