![]() |
|
HD prijmacAriva 200 alebo Vantage 1100? Je medzi nimi podstatny rozdiel? Poruchovost neriesim, pokazit sa moze jeden aj druhy a reklamovat sa to da. Ta Ariva sa mi vidi mozno aj lepsie vybavena, Vantage ma samozrejme lepsiu povest. Cena tiez nie je pre mna az taka podstatna. Aj drahsi Vantage spada do mojho limitu. Dik |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
RE: HD prijmacTo máš prašť,ako uhoď.Sú to tvoje prachy a tvoje oči, čo budú sledovať a aký obraz budú sledovať.Záleží aj na tom, na akom TV to budeš sledovať,lebo Ariva je super na Plazmu a ten Vantage,neviem,moc sa mi obrazovo nepozdáva,ani na LCD.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE:Divné porovnávanie, tažko porovnať PolskiFiat s Audinou! |
jupol
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 214 |
![]() |
|
RE: HD prijmacVantage ? Moc sa obrazovo nepozdáva? Prepáč, ale nevieš čo hovoríš!!!!Rozdieľ je obrovský, ako po obrazovej stránke a nehovorím o jasnej, opakujem jasnej stabilite Vantage!!!!!!!! R^ |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: HD prijmacVantage kontra Ariva :laughing: |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: HD prijmacV celém zpracování signálu, obrazu a zvuku je obrovský rozdíl! Je vidět na první pohled na každém kvalitnějším TV s větší uhlopříčkou. Jednoznačně Vantage!Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE:HD přijímačVantage! |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: HD prijmacTV mam plazmu Panasonic 42 palcov, cakal som ze mi napisete nejake konkretnosti napr. Ariva mrzne Vantage nie, u Arivy je problem s nahravanim u Vantage nie a nie dristy typu porovnavat Fiat s Audinou. Kolega co ma Audinu volal kolegovi so Zigou aby po neho prisiel bo mu skapala na polceste. Dopracovat sa k vysledku ze Vantage je lepsi lebo je to renomovana znacka a stoji dva krat tolko co Ariva som sa mohol aj bez niektorych vasich vysoko fundovnych odpovedi. Ide mi o to ci mi tu istu sluzbu neurobi aj napr. ten "podla vas smejd" Ariva kedze pri terajsom vyvoji v tejto oblasti si ten prijmac nekupujem na 15 rokov ale na dva mozno tri. |
milan69
![]() |
|
milan69Ariva Ti proste neurobí tú istú službu. A keď pojdeš sem:http://vantagefunclub.cz/index.php získaš neoceniteľné info. A hned zistíš, čo si kúpiš. Pomocná odpoveď: Vantage!!! |
Milan C
![]() |
|
RE: HD prijmacČo sa týka porovnania Ariva 200 a Vantage 1100, tak to ti môžem povedať presne, mám oba prijímače. Používam k ním 107 LCD Philips 7403 a 106 plazmu Panasonic p42s20. Medzi prijímačmi nie veľký rozdiel. Rýchlosť prepínania, kvalita obrazu a zvuku je veľmi podobná. U Vantage je lepšie nahrávanie, z jednej frekvencie dokáže nahrávať aj dva, tri programy, kým Ariva iba jeden / resp. nahrávaš kódovaný a sleduješ free /. Vantage má väčšie problémy s externými hdd, kým arive čo dám to berie, uspáva, nahráva a pod. Podpora pre arivu je super / Canal NL, Bulsat /, prehrávanie MKV. U Vantage je podpora nulová, ako tak spoľahlivý je fw 025201, na aj tu sa sem - tam trhajú nahrávky. Ariva pracuje s HDD s NTSF a FAT, kým Vantage iba s FAT. Je toho omnoho viac. Drísty o neporovnateľnom obraze nepočúvaj. Sumár : Ak chceš sledovať trebárs Skylink, nahrávať si programy na HDD, tak ti bude dobre slúžiť Vantage. Ak chceš EMU aj s výhľadom podpory do budúcna, chceš prehrávať multimédia a ešte aj ušetriť zhruba polovicu z ceny, choď do arivy, určite nebudeš sklamaný. To som v prospech arivy nespomenul zdieľanie, univerzálnu čítačky, spotrebu v standby do 1 W atď. |
krizo
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
RE: HD prijmacKup si oba dva a porovnej sám ! Potom nám sem napiš, jak to porovnání dopadlo, bude to zajímat hodně lidí ! Děkujeme předem...47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: HD prijmacU Vantage je podpora nulová??? Kam na to chodíš??? |
Milan C
![]() |
|
RE: HD prijmacI když krizo to již uvedl a vystihl to zcela přesně.47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
![]() |
|
krizoDrísty o neporovnateľnom obraze nepočúvaj??? Máš asi zle nadstavený zobrazovač! Ináč to nevidím....skús sa s tým pohrať a uvidíš obrazový rozdieľ! |
Milan C
![]() |
|
RE: HD prijmacA ešte tu si prečítaj a urobíš si názor. Drístom o podobe oboch prímačov never. Radím Ti dobre:http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=21830 Rv |
Milan C
![]() |
|
RE: HD prijmacSorry, nechcel som sa nikoho dotknúť, možno na 127 cm plazme výrazny rozdiel v obraze je vidieť, no na 107 nie. Pozn. Všimol som si na nete že MilanC a ešte nejaký Jarino1978 sú pri spochybňovaní zn. vantage ako najlepšej na trhu schopní vraždiť a s obrovskou horlivosťou presviedčajú všetkých o nedostihnuteľnej kvalite ich strojov. Škoda že ich nie je viac. |
krizo
![]() |
|
krizoNeboj ja som mierumilovný človek :))) Každý nech si kúpi, čo chce, len nech potom neplače :crying: |
Milan C
![]() |
|
krizo...a nie sme dva tu je náa hodne:http://vantagefunclub.cz/index.php :) |
Milan C
![]() |
|
RE: HD prijmacDakujem vsetkym vratane fanusikov motorizmu, najviac vsak Krizovi, ktory bol konkretny. |
milan69
![]() |
|
RE: HD prijmacTakže pre všetkých, manželka si myslí že mi hrabe. Práve teraz som na plazmu Panasonic na HDMI 1 pripojil Arivu, na HDMI 2 som pripojil Vantage, plus mám pripojenú anténu DVBT. Ariva nastavená na 1080i, kontrast ..... predvolené. Vantage nastavené na 1080i. Panasonic nastavený kontrast 50, jas 0, sýtosť farieb 30, ostrosť 5, farby studené, ostatné predvolené. Pre porovnanie som nastavil na oboch TV JOJ - Panelák, možnosť porovnať s dvbt a Skylink. Obraz na dvbt - bez šumu, farby OK, kontrast a ostrosť OK, celkovo kvalitný príjemný obraz. Obraz z Arivy - bez šumu, farby OK, kontrast a ostrosť OK, celkovo kvalitný obraz, oproti dvbt trocha kontrastnejší a ostrejší, dvbt pôsobí uhladenejšie. Obraz z Vantage - bez šumu, farby OK, kontrast a ostrosť OK. Obraz je veľmi podobný dvbt, je ako keby jemne vyhladzovaný. Ariva je oproti Vantage s veľmi jemným šumom, trocha je tmavší, je to pozorovateľné asi do 1,5 m od obrazovky. Výsledok, takmer identický obraz, u vantage ako keby jemne vyhladzovaný, no ak by som mal uhádnuť z čoho pochádza, tak správne by som určil jedine dvbt. Arivu a Vantage nie som schopný rozoznať. Pozn. mám tesne po 30 r. oči zdravé. |
krizo
![]() |
|
RE: HD prijmacJe to přesně tak...K tomu jemnějšímu vyhlazení obrazu stačí v TV pro ten HDMI vstup z Arivy ubrat trochu ostrost a bude to úplně stejné... 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
![]() |
|
RE: HD prijmacNa Arivě je proti standartu na výstupu HDMI trošku jinak nastavenej jas, kontrast a barva. Když se jas přidá na 55, kontrast ubere na 47 a barva na 45, tak je obraz srovnatelný s ostatními kvalitními STB. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: HD prijmacNo, na Arivě to tak nastaveno není, ale je to tak nastaveno v jejich firmware. Já ovšem používám jiné hodnoty - takové, aby výsledný obraz byl co nejvíce podobný tomu, který leze z mého TF 7710 HDPVR, u kterého je to nastaveno napevno a nelze to změnit - jedině různým nastavením HDMI vstupu, do kterého jsou oba přijímače zapojeny. Ale kvůli srovnání jsem se to pokusil nastavit na Arivě tak, aby hodnoty obou vstupů HDMI pro oba přijímače byly aspoň přibližně stejné. Mám to v Arivě takto :jas.......72 kontrast..42 barvy.....45 Každý si to může nastavit podle libosti, jak chce. Něco jiného je ovšem ostrost obrazu, ta v Arivě nastavit nelze, ale do jisté míry si ji Ariva umí řídit sama, ale jen do jisté míry... - vyzkoušejte si to na artefaktech kolem písmen, či loga u SD obrazu, u HD nic takového vidět není. Pro získání nejlepšího obrazu je třeba tuto ostrost obrazu správně nastavit v Menu televizoru. 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
![]() |
|
RE: HD prijmacrozdiel je v tom ze Ariva je shit.Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 232 |
![]() |
|
RE: HD prijmacTakže sa potom bavme o spoľahlivosti, aký je rozdiel, tam som mieril, keď som to porovnával s autami... |
jupol
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 214 |
![]() |
|
RE: HD prijmacJupol a co vy si predstavujete pod spoľahlivosťou? To ze prijmac sa restartuje mrzne raz kartu precita raz nie alebo to ze sa mi s 50% istotou pokazi. |
milan69
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |