Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HD prijmac

Ariva 200 alebo Vantage 1100? Je medzi nimi podstatny rozdiel? Poruchovost neriesim, pokazit sa moze jeden aj druhy a reklamovat sa to da. Ta Ariva sa mi vidi mozno aj lepsie vybavena, Vantage ma samozrejme lepsiu povest. Cena tiez nie je pre mna az taka podstatna. Aj drahsi Vantage spada do mojho limitu. Dik

milan69
Registrace: 12/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

spoľahlivosť

by som nechápal ako možnosť že sa pokazí. To sa stane aj u Mercedesu.
Ak prijímač zapnem 720x za rok, nahrávam 365x za rok, denne používam timeshift pri nahrávaní s posunom vpred-vzad, pri tom prepínanie kanálov, zobrazenie nahrávaného v PIP a pritom sledovanie aktuálneho obrazu iného programu bez toho aby prijímač 1x za ten rok zamrzol, (potreba vytiahnuť kartu alebo sieťový kábel) tak je spoľahlivý.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: HD prijmac

Uplne s tebou suhlasim Dagy2. Ja tiez pod spolahlivostou nerozumiem to ze sa moze pokazit. Ale prave na tu inu spolahlivost mi zatial nikto neodpovedal. Ja nepreferujem ani jeden z tychto prijmacov ale od zaciatku cakam ze niekto napise tento nekupuj lebo sa casto restartuje, zamrza obraz DO je malo citlive atd to vsetko by bol pre mna dovod na to aby som ho nekupoval. Ak obidva prijmace su v tomto OK tak preco by som mal kupovat drahsi. Supnem usetrene kilko do obalky a o rok dva si kupim inu modernejsiu "arivu"

milan69

Porovnaj to na 50 palcovej plazme a Ariva Ti poletí z okna. Po obrazovej stránke!!!!A to nehovorím o spoľahlivosti a reštartom a......mnoho iného :sly:

Milan C
Registrace: 4/2006

....a ešte len jedno. Nadstav si na tej tvojej plazme kontrast 100 percent. Vantage v pohode, Ariva okamžite musíš dať kontrast na spomínaných 47 percent, či koľko. To hovorí za všetko!!!!A to nehovorím o ďalších "utlmujúcich" nadstaveniach na Arive....

Milan C

Stačí si dať Ariva 200 do vyhľadávania a odpoveď je jednoznačná,koľko peripetií a problémov majú majitelia s uvedenou značkou, to nepotrebuje komentár!

jupol
Registrace: 11/2009

milan C, jupol

uveďte prosím 5 vecí, s ktorými má Ariva problém. Nie obraz!!! (100 ďalších ľudí totiž napíše, že obraz majú na Digi lepší než z BlueRay disku, to je zbytočný flame.)
Arivu nemám, nepoznám, ale rád by som sa o nej dozvedel. Občas niekto chce nejakú lacnú krabicu tak či sa to dá odporučiť.
To, čo som napísal o spoľahlivosti vyššie myslím vážne. Ak to Ariva nezvláda, je dobrá tak akurát ako podložka. Aj keď stojí len 100E. Načo je komu niečo za 100e keď sa nedá použiť.

Dagy2

Tak som sa zaregistroval na vantagefunclub a pozrel som zbezne prispevky ale nemozem povedat ze by ma nejak presvedcili na vantage skor naopak. Asi obdobne dopadnem aj na fore Arivy a tak idem hladat dalej. Zlaty moj Illusion M3 skoda ze nie je HD. :)))

milan69

Len tak na pobavenie toto bol prvy prispevok ktory som cital isiel som samozrejme do zalozky HD, firmware a posledna strana co sa mi vidi logicky postup, aby ma nahodou niekto neupodozrieval ze som tyzden hladal negativny prispevok. text prispevku " Ja Vantage mam tiež už 2,5 roka a problémov do aleluja.
3x reklamacia, zníčený motor a HDD.
Malo nahrávok bez seknutia, ani s nahrávkou z jedného tunera a sledovaním z druhého bez ovplivnenia nahrávky v čase prepnútia,to tiež nieje vždy OK.
Taktiež problémy s zamrzaním,keď niekedy je potrebné dokonca odpojiť kabel od motora.
Nemá cenu ani písať o zohrievaní a zbytočnom nákupe modulu Diabla.
Niečo sa vylepšilo namontovaním chladenia,či použítim Fw Jepssen,čo by malo byť vyriešené pred predajom.
Mne pri kúpe dokonca nešli ani rádia,až pri ďalších Fw a PIP nefunguje dodnes a dalo by sa písať aj o ďalších problémoch. " :)))

milan69

Stačí si dať Ariva 200 do vyhľadávania a odpoveď je jednoznačná,koľko peripetií a problémov majú majitelia s uvedenou značkou, to nepotrebuje komentár!
Já bych řekl,že Ariva je možná nejprodávanější HD přijímač a proto těch peripetií a problémov je tam tolik.K vůli ceně to kupují i úplní laici.Pak se snaží využít možnosti tohoto strojku a vznikají problémy na které hledají odpovědi na forech.Možná tohle potom budí zdání,že Ariva je šrot.
Bylo by zajímavé porovnat počet prodaných Ariv a ostatních HD mašinek.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Dagy2

Nechce sa mi kopírovať, ale choď na napr. AB fórum, či cssf fórum, alebo aj tu daj vyhladávač a naskočí ti ich desiatky a desiatky....teraz som tam zas bol a zas...."prosím pomôžte zas my....na Arive.....čo mám robiť...zas my reštartuje....prečo sa mi vymazali všetky programi....atd,atd...

Milan C

milan69

Ahoj, poradím Ti. Ak naozaj chceš mať svatý pokoj. Kup si Vantage 7100 HD, daj tam FW 25201 resp. Jepssena a garantujem Ti, že len raz za dva roky vymeniš baterky v DO a nič viac....Absolutne nič nebudeš viac robiť, len pozerať a pozerať a prepínať a pozerať, všetko bez najmenšieho zádrhelu.... A kvalitne. Vermi mi!!!! R^

Milan C

Milan C

funguje emu? nahrava bez problemov? a co CRW sky link karta?
nesekaju sa HD kanaly? viac nepotrebujem ....

milan69

az teraz som si pozrel cenu, nie ze by som na neho nemal ale 500E za ziadny sat prijmac nie som ochotny dat, nie som blazon ;P to uz sa radsej vykaslem na emu a kupim si technisat digit hd8 za 250, to je max cena ktoru som ochotny dat za nieco co vlastne nepotrebujem :)))

milan69

milan69

Funguje všetko ako si napísal a aj viac. Aj som ochotný, sa mozrejme zdarma,Ti nahrať FW a zoznámiť Ťa s s ním. Ak si z okolia Trnavska...

Milan C

milan69

Ak nechceš dať tie prachy za neho,t.j. 7100 HD, kup si Vanatge 6000 HD a stojí 350 €. FW je to isté aj menu. Ostatná ponuka platí ako som napísal....Do konca života nebudeš mať s ním problém... R^

Milan C

dik za ponuku, pozeram ze si fakt vantage pozitivny, nemyslim to zle, dufam ze z toho mas aj nejaky financny profit :)) ja som z kosic co je dost od ruky, ale nejake 8 rocne skusenosti so sat problematikou mam tak si verim ze to zvladnem ak by som sa rozhodol pre vantage, ale skor to vyzera ze nie

milan69

Spolehlivost ?

Ano, co je to spolehlivost ? Toť ta otázka...
Já používám Arivu 200 HD již asi 14 měsíců a bez poruch.
V mém okolí je asi 10 dalších Ariv 200 HD, o kterých vím.
Poruchu měla jen jedna z nich (asi před rokem), po odvezení k prodejci na reklamaci, obdržel soused jiný kus a od té doby všichni používáme Arivy dál zcela bez problémů...

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Nespolehlivost ?

Pamatuji dobu, kdy člověk nemohl jen tak koupit párky, protože některé smrděly, žárovky po našroubování vybuchly, místo masa visel u řezníka jen nějaký pajšl (pokud tam vůbec nějaký byl), chleba byl tvrdý a nechutný, zelenina nahnilá a museli jsme na ni stát frontu !, televizorům odcházely elektronky PL85 (či jak se jmenovaly) a co nejhorší - pivo bývalo kalné a smradlavé - tedy, pokud vůbec nějaké bylo k mání...
A nebyly to čínské výrobky, ale naše, československé !
Paradoxní na tom je, že nejlepší masové konzervy v té tobě byly právě z Číny ! No, není to legrace ?
Dnes každý nadává na čínské shity a jánevímjaké shity.
Já osobně mám většinou smůlu v tom, že ať koupím co chci, tak to obvykle skončí s poruchou na reklamaci (i ten drahý Topfield 7710 (dokonce dvakrát), i HDD DVD rekordér Panasonic, i JVC, atd...).
Jediné výrobky, které jsem (zatím) nemusel reklamovat, je TV LCD Philips 47PFL5603D a prastarý sat.přijímač Humax na FTA programy. Aha, málem bych zapomněl, patří mezi ně ovšem i moje Ariva 200 HD... :)
A říká to něco o spolehlivosti či nespolehlivosti ?
Neříká to samozřejmě vůbec nic !
Ke skutečnému (aspoň přibližně přesnému) určení spolehlivosti by bylo potřeba znát výsledky (počty poruch) u mnohem většího počtu vzorků, ty k dispozici nemám...
A vo tom to je...! :)

Děda Petr

děda Petr,

presne čo píšeš v poslednom príspevku - nepýtam sa na to, že niečo zhorelo v prijímači. Ako som písal - aj Mercedes sa pokazí. To neberiem ako kritérium.
Dôležitá je spoľahlivosť z hľadiska denného užívania, nahrávania a pod.

Dagy2

milan C

nechcel som ťa prehovárať.
Nájdi, na ktorý prijímač je najmenej dotazov a príspevkov "pomoc, mrzne, reštartuje".
Je to TechniSat HD8S. Musíš síce do neho kúpiť CI-modul, ale ber ho. EMU si na ňom síce neužiješ ani neofiko FW ale zato si môžeš byť istý že nahrá čo nastavíš, nezamrzne, záruky si užiješ 3 roky, EPG v pamäti a pod.

Dagy2

Dagy2

Ano, aj TechniSat HD8S je dobrá voľba a je to stabilný prijímač.Kedysi, pred Vantage, som o Technisate uvažoval. Už neviem, či to bol tento istý...

Milan C

Dagy 2 napsal : "...Nájdi, na ktorý prijímač je najmenej dotazov a príspevkov "pomoc, mrzne, reštartuje".
Je to TechniSat HD8S..."
Ani to neříká vůbec nic, když nevíme, kolik lidí si tento stroj pořídilo.
Např. jsou tři dotazy - a co když si jej koupili jen tři lidé ? :D

Děda Petr

Děda Petr

áno samozrejme máš úplnú pravdu, nič to nehovorí.

Na druhej strane sa mnoho ľudí plieska po bruchu a "libujú" si aký najlepší prijímač kúpili pretože má najväčší počet "čítaní" príspevkov a majú super najlepšiu FW podporu pretože každý týždeň sú min 3 nové FW. (to že je to plátanie nedorobkov namiesto serioznej roboty ťažko vysvetlovať)
toto je absolutna pi..vina ale dobre to pôsobí a ľudia tomu na 99% veria. To je taká všeobecne zavedená nepravda.

Väčšina z toho množstva príspevkov sú potom typu "seká obraz", "nahral som nový FW, konečne mi ide v EMU Debulsat ale prístroj prestal nahrávať" a pod.

Dagy2

jj, nemáme to jednoduché... :)

Děda Petr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra