Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Návod na positioner

Dostal jsem positiner EPOS-1 k ovládání táhlového motoru,ale chybí mi k němu návod na obsluhu.Proto prosím někoho,kdo by měl tento návod k dispozici a mohl by mi ho poslat na email ludek@sendme.cz Předem děkuji.Na Google jsem nemohl nic najít.

Ludvík
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Návod na positioner

Máme tomu rozumět tak, že jde o POZICIONER ???? "Ovládaný" - Ne o tzv. motor ??? R^

CES
Registrace: 4/2007

http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pv109/vystavka/xrycka_01-03.html

davidkriz
Registrace: 8/2009

Návod na positioner

Je to přístroj s displejem a s dálkovým ovládáním,něco podobného jak prodává olmiSat Vbox II.

Ludvík

Jo OK, je to pozicioner. A jaký má polární závěs ? - to je podivná konzole, slupňově zaůhlená na stac. dráhu sat. družic s napasováním na úchyt tah.pozicioneru. Má polární závěs - nebo už je tak posataven ? Jinak obecně nastavení: perfekt v ose s parabolou nastavit na 13.0°E + elevace. Ovládání je : např: - EAST, + WEST. :)

CES
Registrace: 4/2007

Návod na positioner

CES asi si nerozumíme.Já mám polární závěs s táhlovým motorem již nastavený a doposud jsem to ovládal ručně pomocí 2 tlačítek a zdroje 36 V.Nyní mám posicioner EPOS-1 propojen 4žilovým kabelem s táhlovým motorem,ale potřebuji návod,protože na dálkovém ovládači je 27 tlačítek a nevím co kterým se nastavuje.

Ludvík

Ak ten EPOS-1 funguje na rovnakom princípe ako V-box tak ten diaľkový ovládač ani nepotrebuješ - všetko nastavíš v satelitnom prijímači (povely DiSEqC 1.2). Predpokladom je pripojenie pozicionéra nielen 4-žilovým káblom ale aj koaxiálmi.

zb1
Registrace: 1/2007

Ludvík, kde sa to dá kúpiť a kto to vyrába?

name
Registrace: 5/2006

Koaxiál pro LNB se přes tento posicioner nedá připojit a vyráběl to kdysi Elitron Liberec(je to napsané na tom positionéru).

Ludvík

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra