![]() |
|
Nahrávanie z optibox na externý HDDZdravím všetkých. Neviete mi niekto poradiť čo robím zle? Mám sat.príjmač Optibox "ZEBRA". USB vstup slúžil iba na update softwaru. V nedeľu mi satelit ponúkol novú verziu softwaru. Tak som ho stiahol. V menu pribudla ikona na multimediálnu prácu s externým HDD, v ktorom by sa teraz mali dať z USB kľúča alebo z externého HDD prehrať fotky, mp3, a malo by sa dať nahrávať cez "režim" PVR. Fotky a mp3 mi ide v pohode, ale keď si nastavím záznam pomocou časovača tak asi 0,5-1 minútu pred začatím nahrávania mi na obrazovke vypíše hlášku "RECORDING IS NOT AVAILABLE. CHECK YOUR HDD." Ako keby niečo nebolo v poriadku s externým HDD, no ale stále neviem prísť na to čo to je. Už som vyskúšal naformátovanie HDD satelitným príjmačom, nepomohlo, formátoval som aj v PC, zase nič. Vyskúšal som v domnení že asi bude 1GB malý HDD, dal som tam 4GB USB kľúč stále nič. Skúsil som aj externý 1TB HDD zo samostaným napájaním do el.siete, zase nič. Všetky disky sa normálne prihlásili, všetko s nimi ide robiť, ukáže aj koľko miesta na disku je, koľko súborov je na disku ktoré sa dajú aj mazať cez sat.príjmač, no ale nahrávanie stále nejde. Ak by niekto vedel čo spraviť, odpovedzte prosím aby som nahrávanie rozbehal a či to na "OPTIBOX ZEBRA" vôbec pôjde, ale to by snáď nevydávali novú verziu softwaru pre tento príjmač keby sa to nemalo dať rozbehať. Vopred ďakujem. |
jolefoto
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
možno je pomalýa umelec programátor to zabudol dať skontrolovať pri vložení disku ale robí to až tesne pred nahrávaním. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Nahrávanie z optibox na externý HDDMam Koalu a v nej to nastavujem nasledovne .V MENU si najprv nastavim bud pripojený HDD alebo USB nastavim dlžku predpokladaného nahravania na 30 min .Potvrdím . Koala detekuje HDD alebo USB a následne nahrávam ZVOLENY PROGRAM .Používam 16 GB USB v pohode , ASI TOLKO R^ |
DURAN
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 379 |
![]() |
|
RE: Nahrávanie z optibox na externý HDDDík za odpovede. K príspevku od Dagy2: môžeš to nejak objasniť? K príspevku od DURAN: V Optiboxe Zebra nie je interný HDD, takže nenašiel som žiadnu možnosť prepnúť či HDD alebo USB. Ale podla teba nemôže byť chyba ešte niekde inde, lebo už ma to štve. Mám zopár kolegov v práci čo majú satelit už dlhšie a vystriedali niekolko značiek, a nevedia tiež čo s tým. Je nedobré aj to že na stránke výrobcu Optibox nie sú žiadne informácie o Optibox Zebra. |
jolefoto
![]() |
|
jolefotokaždý flash disk alebo HDD má určitú schopnosť zapisovať data. Keďže napríklad dátový tok pre HD je pomerne slušný, niektoré flash disky to nestíhajú a prijímač si s tým nevie rady tak to zruší. prehrávanie ale ide v pohode.Slušné prijímače pred tým, než nejaké USB príslušenstvo použiješ majú test na rýchlosť. Ak používaš nejaký lacný alebo starší kľúč tak to môže byť problém. P.S. Čo chceš nahrať na 1GB kľúč? To je tak na 20minut. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Nahrávanie z optibox na externý HDDKoala nema interný HDD. Ako som ti napísal používam USB KLUČ 16 GB . |
DURAN
![]() |
|
RE: Nahrávanie z optibox na externý HDDV samom vrchnom príspevku som napísal: Vyskúšal som v domnení že asi bude 1GB malý HDD, dal som tam 4GB USB kľúč stále nič. Skúsil som aj externý 1TB HDD zo samostaným napájaním do el.siete, zase nič. |
jolefoto
![]() |
|
RE: Nahrávanie z optibox na externý HDDProblém bude v USB ***VSTUPE*** do Optiboxu :-/ |
DURAN
![]() |
|
prečo problém s USB vstupom?ako som pochopil, prehrávanie ide?Tzn. že ten kľúč alebo USB HDD prijímač vidí - je to tak? Takže USB je fyzicky funkčný. Píšeš že si naformátoval HDD v SAT - je to tak? Takže zapisovať vie. 1/ Je tam nejaký test na rýchlosť zápisu? 2/ možno nejaký nový FW vydali (kto? výrobca?), ale či je skutočne funkčný kto vie? To, čo tu sledujem s rôznymi prijímačmi je skôr skúšky test-omyl. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Nahrávanie z optibox na externý HDDZdravím Dagy2.1: Ako som napísal na začiatku, fotky a mp3 ide prehrávať vpohode akurát tie fotky trocha dlhšie načítava. Trocha dlhšie načítava myslím, keď to porovnám na mojej plazme Panasonic TX-P42G20E cez USB vstup. 2: Takže podľa toho sa zdá že prijímač vložený USB do USB vstupu vidí, a vlastne aj hneď po vložení sa na obrazovke objaví info že príjimač zaregistroval vloženie do USB portu. 3: Kľúč aj ten 1GB a aj 4GB som sformátoval v príjimači úplne v pohode. Všetky veci čo tam boli toto formátovanie vymazalo. Externý HDD 1TB som samozrejme neformátoval, lebo tam mám kopec všeličoho. 4: Test na rýchlosť zápisu som v celom menu nenašiel. 5: Kto vydal tento nový FW, neviem. Proste sa mi pri pozeraní objavila na TV hláška niečo také ako: Príjimač našiel novú verziu FW. Chcete ho stiahnuť teraz. Z možností OK alebo TERAZ NIE som stlačil OK a začalo sa sťahovanie a inštalovanie nového FW. Akurát potom mi bolo trocha divné že som musel všetky programy znovu ladiť a pretriediť, ale možno to tak má byť. Satelit mám asi 3-týždne a je to môj prvý príjimač takže to neviem posúdiť či to tak má byť alebo nie. Zatiaľ dík za ochotu pomôcť. |
jolefoto
![]() |
|
RE: Nahrávanie z optibox na externý HDD1/ u toho USB kľúča by som to videl že je možno pomalý. Hlavne keď to bol nejaký lacnejší alebo starší kľúč.2/ u HDD by zase mohol byť problém, že ho nemáš naformátovaný v prijímači |
Dagy2
![]() |
|
![]() |