![]() |
|
Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala STAMám problém, na společné STA nám před 3 měsicí instalovali satelit(thor,Hotbird,astra 1,astra3). Nyni už tyden jede NOVA HD,KINO CS,atd.. čili celý transportér 12109 na astře 23,5 tak že nejede píše žadný signal. Na Arivě teploměry ukazují 45% a 10%. Sem tam se rozjede na cca 15 minut a má to 91% a 77% čili jsem je viděl na střeše že něco dělali říkám OK přijeli rychle po urgenci,atd.. vydrželo to asi pul dne. Pak to vypadlo opět... a od pátku to nejede a psal jsem firmě,že to opět nefunguje, telefonoval,jakmile zjistili co se jedná tak zavěsili, na sms nereaguji a neberou telefon. No a jestli to od toho pátku jelo opět nějakých 10 minut tak to byl zazrak. Typuji že je chyba u nich špatně doladěna parabola,ale to firma nechce přiznat a jak vydím tak ani přijet. Vypadá to,že jsou totiž zatížení na ARIVY a svadí to na ní.Jenže Ariva zkoušena na jiné parabole,a jede to OK. Přinesl jsem domů jiný přistroj Topfield 2050 a hle ten samej problém. Proto můj dotaz zní. Na koho se obratit, že mi firma nechce dovolit sledovat to co chci,že nereaguji,atd... bohužel co jsem zjistil u nás v domě nikdo jiný HD neprovozuje tak nemůže říct zda to má OK atd... |
dabi
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 105 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Na ukrajince- ti jim to vysvětlí. :laughing:O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Máte snad nějakou SOD kde jsou upraveny záruky. Jinak se můžete obrátit na ČOI (stížnost), ŽÚ (podnět ke kontrole), PČR (podvod - pokud prokážete škodu vyšší než 5.000Kč, trestný čin). Obecně bych se snažil o domluvu, nemůže to být až takový problém . (btw Ariva je shit) |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
![]() |
|
dabi1./ Když tomu rozumíš tak jak popisuješ,tak bych to šel seřídit sám.2./ Udělal bych jim tak dobré jméno co umím udělat,že by si v regionu neškrtli min. 5 let,/konec jejich kšeftů/ jestli mají živonost,zapojil bych konkurenční firmy do jejich likvidace reklamní.To taky umím!!! Všude kde jezdím po firmách by bylo jenom jejich jméno/špatné/,že jsou břídilové,a nic neumí!!!! :laughing: :8) Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...To Bloud: bohužel to je problém domluvit se nejde... viz příspěvek. Děkuji ... ty podněty na ČOI,ŽL, taky dám. Děkuji za potvrzení.To Hery: No rozumím tomu takto,že vím teoreticky,co a jak.. prakticky bych to asi nezvládl.Správně nasměrovat. No reklamu samozdřejmě firma v okolí dostane to je taky v plánu. Spíš se jedná zda potvrdíte moje trvzení zda je opravdu problém na straně firmy nebo je možnost chyby i jinde? |
dabi
![]() |
|
heryNeviem či o tom vieš,ale na softe 1.2.74 od kuniberts ide pre VIP Austria Sat + Orf,orf hd NA 19,2°E.Nech sa darí.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 722 |
![]() |
|
kostik123Dík za upozornění,!!!!! :8) Nezkoušel jsem,není času!!!Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
dabiZ toho co jsi popsal,je chyba v nastavení paraboly,může se stát,že byla špatně utažená a vítr s tím pohnul,ale jejich věc je to vždy seřídit,pro spokojenost zákazníka a kvalitu příjmu.Takhle jak jsem to popsal výše uvedené,jsem už pomohl i hodně prodejcům a neškrtnou si v okolí 5O km,neprodají ani jeden přístroj,nic nenamontuji a jen čumí!!!Jsem pouze amater,né profík,jen mě to baví!!! :8) Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Pred vanocema toho je moc,neni cas to resit-po novem roce az trosku povoli mrazy,tak se to dosolicha:).Ted trochu vazneji,vyfot a popis celou instalaci,at se na to vsichni podivame a nedelame predcasne zavery-muze to byt prkotina,trebas prebuzeny multiswitch...Existuje,jak psali chlapi vyse,nejaka Smlouva o dilo,kde by mely byt definovany zaruky,obecne to muze byt trebas 30 dnu na odstraneni zavady.Pokud to udelali za 5,5 Kc bez DPH,pak nemuzes ocekavat,ze se z toho nekdo podela-totiz jednim aspektem z nesnesitelne lehkosti byti (na ktere vetsina soudruzskych investoru pramalo slysi) je reakce firmy pri pripadnych vzniklych potizich a na to musi mit financni rezervu.Tak prosim jeste jednou vse vyfot,dokumentuj,sdel cenu a uploadni to.Diky. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Bratrovi při zateplování paneláku dělali rozvody pro dvb-t a dvb-s..Astra 1, 3 na jednu anténu. Thor na extra anténu...ale signál při zhoršeném příjmu vypadával. Tak jsme reklamovali závadu. Přišli překontrolovat zapojení v přijímači. Nakonec to bylo parabolou. Po nějaké době se opět pohnula. Tak to vypadá, že nastavit správně a trvale Thor je umění. |
petr121
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 637 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Zdar,neni to vubec zadne umeni,je to mnohdy o "levnosti" reseni,dokonce pro rozvod 23 bytu byla namontovana jakasi parabola 65 cm,coz je jiz fialovy hnus.Soudruzi ze samosprav bytovych druzstev a spolecenstvi vlastniku pozaduji obvykle nabidky v nekolika variantach a spektralnich barvach - samozrejme zadarmo:) a vitezi obvykle nabidky za 3,2 Kc bez DPH:).Takovy je trend,tudiz pak se svete nediv. |
hdpe
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...To Hery: právě si říkám, ti co se tím baví tak to mají hned a vše funguje.To hdpe: smlouvu jsem si vyžadal o domovníka, tak snad jí dá k náhlednutí ... Jo bral bych kdyby měli na to 30 dnů,ale měli by tak jednat a říct ano váš problém vyřešíme máme na reklamaci 30 dnů. A ne pokladat telefon, neodepsat na email,sms,atd... takové jednání nemám rád... cena za celý blok 3 vchody cca 30 domácniosti cena byla cca 60tisíc i s dvb-t natočením antény. To petr121: vše funguje OK jen ne ASTRA 23,5 a transporter 12109 Děkuji vše za rady a pomoc. |
dabi
![]() |
|
hdpeNa takovou práci kolego bych se raz,dva tři,nezlob se na mě,to bych radší seděl doma!!!co jsi teď uvedl.Nejsem profík,ale když chci někomu pomoci,tak dopředu vše s ním prodiskutuji,seznámím ho s riziky a pak se pokusím navrhnout řešení dle zkušeností mých,a pak je i spokojenost. :8) Kdykoliv když je náhodný problém,jsem vždy tam!!!Je pravda nedělám to často,třeba tak jednu měsíčně,ale vždy u lidí,které nemají s penězi a investicí problémy,a chtějí toho velice hodně i dá se říci nadstandart!!!Na vše ostatní kašlu.Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Vlastník STA by měl v první řadě PÍSEMNĚ uplatnit reklamaci a ne že má smlouvu jakýsi domovník a kdosi kamsi volá nebo píše SMS.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Zdar,ta cena byla vcetne novych rozvodu?Jaka tam je pro 30 ucastniku a 3 vchody parabola? |
hdpe
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...TechnikTKR: Vlastník STA je celý blok, čili by to měl řešit každý obyvatel tohoto bloku a zaslat firmě písemnou reklamaci,to asi ne. Jak jsem psal nikdo jiný u nás HD programy neprovozuje, takže ani neví že jim to nefunguje, takže to neřeší. Kdo jiný má mít smlouvu o dílu, než pověřena osoba v bloku jako je domovník. Navíc proč teda firma neřekne napiště písemně reklamaci, udělám to a ne se chovat jak se chová!!!To hdpe. Jsou celkem 2 paraboly. Dle meho 80cm. Nové rozvody byli taky do bytu nataženy nové kable do učastnických zásuvek. |
dabi
![]() |
|
heryZdar Hery,samozrejme (proto to pisu),sam na pripadne takoveto filistiny,kteri chteji vse "zadarmo" taktez prdim,resp. jim oznamim,ze soudruzky jsou drahe a musime na ne vydelat:).Kdyz do neceho takoveho jdu,musi to byt profi. |
hdpe
![]() |
|
petr121ja som si nastavil jednu parabolu s motorom pred 10 rokmi a chodi od 42E po 30W bez problemov a druha digi, ktoru som si tiez nastavoval sam, ide uz od samotneho zaciatku digi (cca jun 2006) na kvalite cca 90 percent, cize thorn nie je problem naladit |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Zdar,tak tedy prijem a rozvod 4 druzic do 3 vchodu , cca 30 bytu a novych rozvodu okolo 60 000,- Kc je vynikajici cena.Samozrejme nevime zda se delal stozar/kotveni,zda se tahal silnoproud,doplnovalo aktivni DVB-T...zda je SAT prijem dimenzovan pro 100% ucastniku... Odhadem bych do obdobne aplikace sel min.za 100 000,- Kc,ale bez blizsi rekognoskace pouze odhad. |
hdpe
![]() |
|
To je ovšem obrovský omyl pánové.Pokud je to přesně tak jak bylo popsáno, pak bych byl velice opatrný při dělání negativní reklamy. Mohlo by se totiž stát, že ta firma podá žalobu pro poškozování dobrého jména, a světe div se, by ten soud celkem snadno vyhrála.Z mého pohledu je téměř jisté, že problém není v nastavení paraboly ani v samotné instalaci STA. Osobně si myslím, že si někdo v domě pořídil buď novou televizi nebo satelit. Zkusil bych pátrat tímto směrem. Přeji hodně štěstí. I tak ovšem řešení nebude snadné. Enik. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Za 60 litrů pro 30 bytů se nediv že to nejde :) |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
dabi:Vlastník STA nemůže být žádný blok a už vůbec ne domovník, ale může to být bytové družstvo, SVJ apod., kde je nějaký statutární zástupce, který za tento právní subjekt navenek vystupuje a který taky musel uzavřít smlouvu s montážní firmou a následně jim práci i proplatit. Takže tato osoba musí uplatnit reklamaci, protože defacto s nikým jiným se anténářská firma ani nemusí bavit.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Případně ať se ti na to podívá nějaký odborník,kterého si zaplatíš a budeš se soudit s firmou o náklady na opravu.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Kamil_k4...čímž přijde celý barák o záruku na dílo a ještě bude dotyčný platit soudní výlohy, protože se nemá co vrtat v něčem, co nedělal a na co nemá papír, takže nějaké souzení o náklady na opravu jsou nesmysl! |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Pomoc! Jak donutit firmu co instalovala ST...Pokud je to jen v "nějakém" detailu tak to dotyčná firma ani nezjistí..........(dosměrování paraboly,výměna LNB,přebuzení multiswitche....) :laughing:Jinak taky můžete prožít vánoce v SD......... R^ Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Kamilfirma nezjistí výměnu LNB?dotyčný je schopen diagnostikovat a řešit přbuzení MSW? :laughing: :laughing: :laughing: |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |