![]() |
|
Zapojení pro nahrávání ze satelituDobrý den, já zkusím méně odborný dotaz. Mám Samsung LE40c670. U něj je nahrávání z věstavěného satelitního tuneru trochu komplikované. Proto jsem zakoupil Arivu 200 a vložil ji mezi LCD a videorecordér Pannasonic s 160GB HDD. Pannasonic i Ariva jsou napojeny značkovými HDMI-kabely do LCD. A teď jádru pudla. Propojím výstup scart AV1(2) na Pannasonicu se scartem VCR na Arivě. Bude nějaký problém v tomto zapojení? Nastavím časovač na Arivě a časovač na Pannasonicu a můžu nahrávat jakoukoli satelitní stanici bez nutnosti zapínání televize. Nejsem odborník, ale pokud jste mně pochopili..budu rád, jestli to potvrdíte nebo vyvrátíte. A ještě k dálkovému ovládání Arivy..Myslíte, že by zvládl i Pannasonic?..televizi už s ním ovládám. Děkuji |
bortak
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 149 |
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituArivu jsi tedy kvůli kvalitě nahrávky koupil zbytečně. Budeš z ní nahrávat stejně analogově, jako jsi mohl rovnou z TV, akorát nemusíš mít zrovna zapnutou obrazovku, či koukat třeba na jiné vysílání z DVB-T.Takže když už ji máš, vyměň DVD rekordér za pevný disk.. :)) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituJinak k otázce, TV jak už jsem psal opravdu zapínat nemusíš, problém bude pouze s kvalitou nahrávky ještě přes cvbs(VCR) výstup. Ale asi ti to nevadí..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituTak tak, já mám TV Panasonic se zabudovaným sat.tunerem a po "umření" VHS Panasonic jsem Arivu s ext.HDD pořídil jen místo videa. |
muchacho
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 64 |
![]() |
|
to TomíkDěkuji všem, jenom pro upřesnění..já tu Arivu používám jako satelitní přijímač HD, protože do televize satelitní kabel už nevede.. |
bortak
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituNo to je hezké, ale na věci to nic nemění..spíše naopak, raději bych koukal na obraz (hlavně SD) z toho vestaveného tuneru.. :)Mimochodem, můžeš využít loop smyčku z Arivy a vybírat si nebo porovnávat.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituTak šup, koupit monoblok twin, napojit i do TV, když má sat.tuner v sobě a na jedno se dívám a druhé nahrávám...! :))) |
muchacho
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 64 |
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituA při jednom přiber ext. usb HDD a DVD rekordér rychle někomu zabal pod stromeček.. :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituMá to i svou praktickou stránku, nebudeš muset nastavovat dva časovače.Jen ho nedávej příteli.. :-/ Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituže já vůl jsem se nezeptal včera :( ..všechno mám..o tom twin-monoblocku jsem nevěděl..u toho věstavěného tuneru je problém s přidáním transpondéru na družici 19,2. Ani opraváři nevědí..ale děkuji za hromadu rad a všem pěkné i pekné svá(ia)tky ;) |
bortak
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituještě se zeptám..ten twin monoblock je rozdvojka na satelitní kabel? |
bortak
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelitu:))) Pozdravuj ode mne opraváře, jde to.Twin je konvertor na parabole, musíš mít druhý kabel.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
to tomikno to mám smůlu, další TV už mám zapojenou..ten twin už mám dva roky a taky sklerózu ;) |
bortak
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituPak Quad.. :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituještě k tomu ladění na LEc670: vyzkoušel jsem všechny rady, byl na tom slovenském fóru..nějakej juice..ale nemůžu transpondér uložit ani za boha..proběhne i hladání a skončí vymazáním mnou zadané hodnoty.. :( |
bortak
![]() |
|
RE: Zapojení pro nahrávání ze satelituTaky mi to trvalo, ale přišel jsem na to. Z hlavy už nepamatuji, vem návod, po dlouhé době jsem ho použil taky.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
to tomík..tak moc děkuji a zase někdy |
bortak
![]() |
|
ked je laik digi-spracovanie je mu mocmonoblock je "dvojhlava" na 2 (DVE) satelitne pozicie v jednom zalatom tele a Twin je ze su k tomu 2 vyvovy pre 2 prijimace v tvojom pripade Arivu A Telku.Ak si fakt naozaj laik, a dostelovat parabolu by bol pre Teba kumst a tiez nechces volat na to odbornika ktory by ti to spravil, tak kup len Twin konvertor namiesto singla co mas. Twin (nie monoblok ale len konvertor) je taky co ma 2 nezavisle vyvody (predpokladam ze dalsi kabel natiahnes - das/urobis koncovky resp. uz ho kupis a dieru v stene k tomu co mas uz vies rozsirit resp. vyvrtat dalsiu...) Ono ten Twin oproti Singlu by mal na 98% smerovat byt pootoceny atd, presne ako ten singl, ak ten stary konv. odmontujes jemne bez toho ze by si potocil tanierom alebo hocicim, a presne tak namontujes ten twin tak na 96% ;-) by ti to malo ist rovnako. Ako laik si pekne zober fixku a jednak zapis ake mas hodnoty kvality signalu pred zasahom a po plus pekne na tej starej hlave zaznac fixkou kde je co relativne k drziaku. Keby sa Ti s tym Twinom nedari aby si mal moznost dat vsetko naspat 1 k 1... ;-) Este co sa tyka digitalneho zaznamu vs. analog, ak mas naozaj DVD rec. tak HD degradujes a navyse nahravas cez (D/A) prevodnik plus musis zosynchronizovat zapnutie nahravania t.j. nastavis kedy sa ma zapnut ta ona stanica na satelite A sucasne aby sa zaplo nahravanie na recordery. Zial aj ked je mozne aby DVR/VCR nahravali z externych zdrojov a posielali signaly von cez kabel, je to obmedzene na prijimace - zariadenia velmi kompatibinej az rovnakej znacky (Panasonic-Panasonic atp.). Kontra k tomu Ti tu pani radia nahravat zo satelitu priamo digitalne na externy HardDisk(Drive) a ciastocne spracovat to v Sat prijimaci resp. to preniest do PC/notebooku a strihat to napalit alebo len pozerat atp. v ovela lepsej HD-digitalnej kvalite... Ak zvladnes aj toto, urcite je to lepsia cesta. K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
to krikridakujem za radu, na satelit radsej nesiahnem, uz par rokov idem na dva satelitne primace, v HD rozliseni vysiela par stanic, len mi slo nahravanie akejkolvek satelitnej stanice. Z toho Samsungu je trocha problem, ma vstavany S2, sice pekne hra, ale pri nahravani to musis zapnut. |
bortak
![]() |
|
BortakPozor,akonahle videosignal tahas scartom,si v analogu a kvalita nahravky bude horsia ako digital, takze by som to naozaj riesil ty externym USB hdd. A navyse kapacita starsich hdd rekorderov byva nizka 160 gb je dost malo. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
![]() |