Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.08.2007, 09:16.45

Problém s TWIN konvertorem

Ahoj,

mám twin konvertor, na kterém mi běží digiTV. Na jednom receiveru vše bez problémů, ale na tom druhém je signál slabší. Kde si myslíte že je problém? Nejhorší to je když zaprší, ale občas stačí i málo. Jako kdyby se ty dva konektroy na konci koaxu pomoci vody spojily a tim ovlivnili silu signalu.
A tot ma dalsi otazka. Mate konektry na konvertoru zaizolovane, nebo ne? Me je tam montážník nechal prostě holé, jako je máte každý doma.

Moc díky za pomoc
uživatel
JSK_MB
22.08.2007, 09:24.48

Problém

Běžně je na konektoru gumová krytka,jinak opravdu při dešti do svodu teče a vlastně dělá zkrat.Asi je normální že na to montážníci kašlou,zřejmě počítají s prací do budoucna.Po mé mnohaleté zkušenosti,mám všechno zamotané igejitovou izolačkou a není problém.
uživatel
háb
22.08.2007, 09:27.33

RE: Problém s TWIN konvertorem

Já používám raději teplem smršťovací bužírku/ne černou/.Gumové krytky dostávají postupem času na frak od slunečních paprsků.
uživatel
Saxon
22.08.2007, 09:28.51

Tak to jsem si prave myslel. Bylo mi totiz divny, ze sila signalu je vcelku dobra, ale jak zaclo jen trochu prset, to znamena stekat voda z paraboly pres konektro, tak to bylo v hajzlu. Chtel jsem se ale jeste pred horolezeckou vypravou s nekym poradit, abych kdyztak nepadal nadarmo :)))
Zkusim to taky "zafacovat" a snad to bude OK. Protoze v natoceni paraboly problem nebude, kdyz na je sila signalu OK.
uživatel
JSK_MB
22.08.2007, 09:33.15

nepadal

Pokud jsi pojištěný dá se to využít.
uživatel
háb
22.08.2007, 09:37.07

RE:

Jo je to tak. Normálně to nevadí, ale při dešti, když po tom začne stékat voda, tak je mnohem menší ztráta signálu, když je to izolovaný.
uživatel
deltagama
22.08.2007, 09:37.58

nevim nevim, jestli by mi to za to stálo.

A teď z jiného soudku. Na tom TWINu mi to na jedné TV hraje OK, síla signálu 90% a kvalita také 90% no a na druhé TV síla signálu 90% a kvalita 20% nevíte čím by to mohlo být?
Je to pro mě dost zásadní, neb na té druhé TV mám DVD rekordér a rád bych si sem tam něco nahrál. No a přecijen s kostkami to neni nic moc :(
uživatel
JSK_MB
22.08.2007, 09:58.16

RE:

Já nevím, možná mě tady někdo umlátí, TWIN LNB jsem nikdy neměl, ale jsou to asi dvě jednotky v jednom balení. Takže jestli je jedna z nich přesně na středu, tak druhá musí být logicky v hodně nevýhodnějším nastavení a možná bych zkusil nepatrně pohnout s parabolou, aby se to vyrovnalo.
uživatel
deltagama
22.08.2007, 10:08.14

S parabolou nehýbej, twin konvertor má jeden ozařovač který musí být nastaven přesně na přijímanou družici.
uživatel
sirda
22.08.2007, 10:08.49

sirda: Ale napada te teda kde by mohl byt problem?
uživatel
JSK_MB
22.08.2007, 10:19.26

ahoj,konvertor má jednu vstupní část a potom jakoby dva výkonové stupně, do kterých jde signál ze vstupu. napřed zkus prohodit koaxy, jestli to není ve svodu, pokud je to stejné, pak je chyba v jednom výstupu / zesilovači/.
uživatel
Luckyolda
22.08.2007, 10:20.56

Zku prohodit kabely u twin lnb a uvidíš jestli je lnb dobrej nebo ne, příp. by to mohlo být kabelem což bys měl po přehození kabelů taky poznat.
uživatel
sirda
22.08.2007, 10:45.51

Já konektory F neizoluji

už 10 let, jen tehdy, když zákazník mněl již předtím zaizolovány ... a nikdy jsem neměl problém. Několikrát jsem byl na reklamaci( sat nejde ) a na vině byly uhnilé kontakty ...měď v koaxu . Zatekla voda a už nevytekla, ani se nevypařila... Netvoří snad měď, hliník a voda nějaký článek ?
uživatel
nori
22.08.2007, 12:56.25

Ad konektory

Pokud někdo neizoluje konektory, tak je teda pěkný hovado :(((
uživatel
technikTKR